Ορισμένοι από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες σεφ θα αναλάβουν δράση φέτος στο Island, σε συνεργασία με τον Νίκο Δαδίτσιο (στο κέντρο της φωτογραφίας) και την εταιρεία Square 22.

Ένα νησί στην Αττική. Ένα ολότελα ξεχωριστό νησί: γευστικό. Το Island στη Βάρκιζα είναι από τα σημεία της πόλης -στην ευρύτερη γεωγραφία της- που δεν χρειάζεται να σου καταθέσει εκ νέου τα διαπιστευτήριά του. Το έχει κάνει εδώ και χρόνια.

Το μαγαζί του Χρύσανθου και του Σπύρου Πανά είναι ταυτόσημο με το ελληνικό καλοκαίρι (μην κοιτάτε τις αμφιταλαντεύσεις του καιρού, έχει έρθει το καλοκαίρι), την υψηλή γαστρονομία και τους λογής νεωτερισμούς που γίνονταν πάντα δεκτοί από τους θαμώνες. Άλλωστε, όποιος πηγαίνει στο Ιsland για όλα αυτά το κάνει.

Φέτος υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω. Το γοητευτικό σποτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε συνεργασία με τον Νίκο Δαδίτσιο και την Square 22, εγκαινιάζει κάθε Τετάρτη ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό φεστιβάλ με καλεσμένους δέκα από τους καλύτερους και πιο ανερχόμενους Έλληνες μάγειρες που διαπρέπουν αυτή τη στιγμή στη γευστική σκηνή της Αθήνας.

Ήδη, η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (22/5) με πρώτο καλεσμένο τον συνιδιοκτήτη των περίφημων Cookoovaya και Hoocut, Νίκο Καραθάνο. Την παράσταση έκλεψαν οι φακές καρμπονάρα, ένα κλείσιμο ματιού στη γαλλική συνταγή που συνδυάζει την φακή του Puy με λαρδί και αυγό ποσέ, αυτή τη φορά με επιπλέον ελληνικά στοιχεία ένα ζουμερό φιλέτο από λαυράκι και μια εξαιρετική ταραμοσαλάτα.

Έρχεται ο Γκίκας Ξενάκης και φέρνει καβούρι με μαραθόριζα, γιουβαρλάκι με tartare μοσχαριού και αρνάκι  με αγκινάρες…

Αυτή την εβδομάδα παίρνει τη σκυτάλη ο Γκίκας Ξενάκης. Πρόκειται για… ερασιτέχνη παίκτη του μπάσκετ (!) που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει συναρπαστικά δείγματα της δουλειάς στο βραβευμένο εστιατόριο Aleria. Με καταγωγή από τη Θήβα, ο Ξενάκης συνδυάζει με θαυμαστό τρόπο βιωματικές γεύσεις, εξελιγμένες όμως έτσι ώστε να ανεβάζουν την παράδοση στη φινέτσα του fine dining, υπέρ μιας νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Γκίκας Ξενάκης θα ξεκινήσει με amuse-bouche από fish & chips με ταραμοσαλάτα, πατάτα και αυγά ρέγγας, καθώς και χορτόπιτα με τραγανό φύλλο, άγρια χόρτα και φέτα. Στο κυρίως μενού, ξεχωρίσαμε το καβούρι με μαραθόριζα, ροδάκινο και χαμομήλι, το γιουβαρλάκι με tartare μοσχαριού, αυγολέμνο και λάδι άνηθου, τον μπακαλιάρο με καρότο, κακαβιά και αλμυρίκια και το αρνάκι  με αγκινάρες, κολοκυθάκι και μανιτάρια κανθαρέλες. Το επιδόρπιο θα είναι βερίκοκο με σοκολάτα ivoire, αμύγδαλο και λουίζα.

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης.

Μέχρι και τον Ιούλιο, θα υπάρξει ενδιαφέρουσα συνέχεια στα ραντεβού της Τετάρτης. Συγκεκριμένα: ακολουθεί  ο Δήμος Μπαλόπουλος από το ολοκαίνουριο και υποσχόμενο Frater & Soror, στις 12 Ιουνίου ο πολυσχιδής Άνταμ Κοντοβάς που διακρίθηκε τελευταία στο Mylos της Σαντορίνης και μια εβδομάδα αργότερα -στις 16/6- ο executive chef του εστιατορίου Premiere στο Intercontinental, Μιχάλης Νουρλόγλου.

Στις 26/6 ο Δήμος Σαμουράκης από το 7 Food Sins θα παρουσιάσει εκεί τη μαγειρική του φιλοσοφία, ενώ τον Ιούλιο στις 3/7 θα είναι η comfort σειρά του  Γιώργου Παπακώστα, ιδιοκτήτη και σεφ του Vittoria Gati και των The Burger Joint. Στις 17/7 αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που επιμελείται την κάρτα του Ilios στη Στοά Σπυρομήλιου, και ο Γιάννης Παρίκος στις 24/7 θα φέρει στο Island λίγη από την θαλασσινή αύρα του εστιατορίου Βαρούλκο. Η αυλαία των Gastronomy Wednesdays θα πέσει για το 2019 με τον Νίκο Θωμά, σεφ και συνιδιοκτήτη του απολαυστικού όσο και φιλικού Simul στο Κολωνάκι.

 

 

// INFO: Κόστος κατ’άτομο χωρίς κρασί, 55 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Τηλέφωνο κρατήσεων, 210 9653563-4.

Island: 27ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Pelagos, το λαμπερό και μετρημένο ιχθυεστιατόριο του Four Seasons Athens.

 

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top