Για να γεμίσει το σπίτι σας ιταλικά αρώματα.

Aν μη τι άλλο, οι γείτονές μας οι Ιταλοί ξέρουν από καφέ. Είναι τρόπος ζωής γι’ αυτούς ο espresso. Ζουν και αναπνέουν για να μια στάση -μέσα στην παραζάλη της ημέρας- για να πιουν ένα (ή δύο ή τρεις) καφέδες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους. Ωστόσο, πλέον, είναι μέρος και της δικής μας.

Ας είναι καλά εταιρίες όπως η Nespresso που έκαναν προσιτό και εύκολο τον μυρωδάτο espresso που απολαμβάνουμε στο σπίτι μας. Σε τέτοιο βαθμό και ποικιλία που δύσκολα μπορεί να βρεθεί γεύση ή ένταση που να μην περιλαμβάνεται στο portofolio της εταιρίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο «στόλος» δεν ανανεώνεται συνεχώς.

Έμπνευση για τη δημιουργία των δύο αυτών καφέδων στάθηκε η τέχνη των Ιταλών καβουρδιστών και οι μεστές γεύσεις που με δεξιοτεχνία δημιουργούν.

Ιδού η απόδειξη: η Nespresso έφερε στα ράφια των καταστημάτων της δύο νέους, περιορισμένης έκδοσης καφέδες που εμπλουτίζουν τη σειρά Ispirazione Italiana και είναι αφιερωμένοι στον ιταλικό τρόπο καβουρδίσματος, όπως αυτός εξελίχθηκε στο πέρασμα των αιώνων. Οι δύο αυτοί καφέδες προορίζονται για το σύστημα Original.

Έμπνευση για τη δημιουργία των δύο αυτών καφέδων στάθηκε η τέχνη των Ιταλών καβουρδιστών και οι μεστές γεύσεις που με δεξιοτεχνία δημιουργούν. Όπως ακριβώς άνθισαν τα καλλιτεχνικά ρεύματα ανά τους αιώνες, έτσι και η τέχνη του καβουρδίσματος διέγραψε τη δική της πορεία.

Οι κάψουλες διατίθενται για το σύστημα Original ενώ κάποιοι καφέδες μπορούν να παρασκευαστούν για μεγαλύτερο φλιτζάνι με συνοδεία γάλακτος.

Παρά τη μακρά παράδοση της Ιταλίας στους καφέδες, η τέχνη των καφέδων ανώτερης ποιότητας στη χώρα συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Nespresso αποτυπώνει τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο της παράδοσης όσο και του μοντερνισμού στους καφέδες Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio, με τον κάθε ένα από αυτούς να συνιστά ένα μοναδικό αριστούργημα της ιταλικής ιστορίας καβουρδίσματος.

Ο καφές Ispirazione Novecento με ρίζες από τη Βραζιλία έχει εμπλουτιστεί με κόκκους Arabica και δυτικοαφρικανικών Robusta.

Ispirazione Novecento: με έμπνευση από τα 40s

Ο νέος καφές Limited Edition Ispirazione Novecento αντλεί την έμπνευσή του από τους κλασικούς ιταλικούς espresso της δεκαετίας του 1940. Είναι η εποχή όπου η σκούρα κούπα γίνεται το σήμα κατατεθέν των πρώτων καφέ της χώρας με όρθιους επισκέπτες, όταν το καβούρδισμα ήταν πιο αργό και συχνά σε ξυλόφουρνο, και τα χαρμάνια περιορίζονταν από τη διαθεσιμότητα των σπόρων στην Ευρώπη της εποχής του πολέμου. Ο καφές Ispirazione Novecento με ρίζες από τη Βραζιλία έχει εμπλουτιστεί με κόκκους Arabica και δυτικοαφρικανικών Robusta για να δημιουργήσει έναν δυνατό espresso με πικάντικες γεύσεις ωμών, ξηρών καρπών και μια πυκνή, σκούρα κρέμα.

Το άρωμα του καφέ Limited Edition Ispirazione Millennio της Nespresso πηγάζει από τη νέα, ευρέως διαδεδομένη τάση που προστάζει το καβούρδισμα να είναι χειροποίητο.

Ο καφές Ispirazione Millennio είναι ένας μεστός και ευχάριστα δυνατός καφές με πικάντικες νότες, λεπτή οξύτητα και μια υποψία φρούτου.

Ispirazione Millennio: με αρτιζανάλ καβούρδισμα 

Το άρωμα του καφέ Limited Edition Ispirazione Millennio της Nespresso πηγάζει από τη νέα, ευρέως διαδεδομένη τάση που προστάζει το καβούρδισμα να είναι χειροποίητο, καθώς και από την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση για πιο έντονες και φρουτώδεις γεύσεις. Με σκοπό να επιτευχθεί αυτή η φρέσκια, νέα γεύση, δημιουργήθηκε ένα χαρμάνι με πιο σύντομο και ελαφρύτερο καβούρδισμα των κόκκων Arabica Βραζιλίας Κολομβίας και Ινδίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεστός και ευχάριστα δυνατός καφές με πικάντικες νότες, λεπτή οξύτητα και μια υποψία φρούτου.

 

 

 

// Οι καφέδες Limited Edition Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio είναι διαθέσιμοι online και στα καταστήματα της Nespresso. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά Ispirazione Italiana, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Nespresso.

 

Διαβάστε ακόμα: Nespresso Vertuo. H εξελιγμένη μηχανή που φτιάχνει XL καφέ, με νέα κάψουλα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top