H Ελλάδα είναι μια χώρα για ταξιδευτές. Όχι μόνο των νησιών της, αλλά και των γεύσεών της. Η Lidl Ελλάς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά, παρουσίασε την εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης». Ήταν ένα γενναιόδωρο κρητικό κάλεσμα σε 25 + 1 στάδια, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys του Daios Cove στην Κρήτη.
Η φετινή γιορτή, σε συνεργασία με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, φιλοξένησε τον διακεκριμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος προσέφερε μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας. Κυρίως της Κρήτης.
Ειδικά για την εκδήλωση, η Lidl Ελλάς διέθεσε προσεκτικά επιλεγμένα, φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά από Έλληνες παραγωγούς, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να συνδέει καθημερινά τους καταναλωτές με εκλεκτά τρόφιμα και πρώτες ύλες που τιμούν την ελληνική παράδοση.
Ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου -ο πρώτος Έλληνας που απέσπασε αστέρι Michelin για την ελληνική του κουζίνα- πρόσφερε στους καλεσμένους μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Μέσα από ένα μοναδικό μενού, βασισμένο σε 25 τοπικά προϊόντα της σειράς «Νώμα» και άλλα εκλεκτά προϊόντα της Lidl Ελλάς, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέδειξε την αξία της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.
Με πιάτα που προβάλλουν την ποιότητα και το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών, με τους οποίους η Lidl Ελλάς συνεργάζεται διαχρονικά, οι καλεσμένοι, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης της εταιρείας και τον πρεσβευτή της Lidl Ελλάς Γιώργο Καπουτζίδη, γιόρτασαν τα 25 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πιάτα εμπνευσμένα από τη βαθιά παράδοση της ελληνικής κουζίνας, με υλικά από 21 Έλληνες προμηθευτές που συνεργάζονται με τη Lidl Ελλάς. Ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων ήταν παρόντες στο δείπνο. Η γιορτή αποτέλεσε φόρο τιμής σε αυτούς τους παραγωγούς, οι οποίοι με αφοσίωση και μεράκι δημιουργούν τρόφιμα υψηλής ποιότητας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Taverna του Daios Cove, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή κρητική γαστρονομία με σύγχρονες προσεγγίσεις. Η ομάδα του εστιατορίου συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της βραδιάς, προσφέροντας στους καλεσμένους μία αξιομνημόνευτη γευστική εμπειρία.
Διαβάστε ακόμα: Εκεί που σκάει το κύμα. Πικνίκ με τα value for money κρασιά «25».