Το συγκεκριμένο ρολόι φέρνει κάτι από τον δυναμισμό της πόλης, την παλλόμενη κίνηση, τις ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω.

H συνήθεια

Oι εργασιομανείς θα το αρνηθούν με βδελυγμία. Θα το θεωρήσουν ως μια ακόμη υπεκφυγή από τη δουλειά. Είναι τα αξιαγάπητα «μυρμήγκια» του γραφείου που θεωρούν πως το καφκικό περιβάλλον της χαρτούρας είναι το απαραίτητο μικροκλίμα μέσα στο οποίο οφείλει να διαβιοί ένας ευσυνείδητος εργαζόμενος.

Κι όμως, η σημασία της διακοπής για φαγητό, αγγλιστί «lunch break», είναι ωσαύτως σημαντική με την εργασία. Για να μην πούμε ακόμη πιο σημαντική σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς δεν πρόκειται για τυπικό σκασιαρχείο, αλλά για ανανέωση δυνάμεων, για σύσφιγξη σχέσεων, για ανταλλαγή ιδεών, ακόμη και για επιτυχή νέα ξεκινήματα συνεργασιών.

Η ανοικτή κουζίνα της Cookouvaya. Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά και το μεσημέρι και προσφέρεται για επαγγελματικές συναντήσεις.

Πόσες και πόσες συμφωνίες δεν έχουν κλειστεί μεταξύ τυρού και αχλαδίου; Πόσα χέρια δεν έχουν ενωθεί, ως δείγμα περαιτέρω συνεργασίας, υπό τους ήχους πιατικών, με τις μυρωδιές των εδεσμάτων να κυκλώνουν τους συνδαιτυμόνες και το νέκταρ του κρασιού να κυλάει στον ουρανίσκο;

Το μόνο που χρειάζεται είναι καλό φαγητό και ποτό, χαλαρή συζήτηση, αστείες ατάκες, αλλά και ιδέες που είναι δεδομένο πως θα πέφτουν βροχή.

Στην πραγματικότητα, ένας άξιος leader το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει, για να ενώσει σαν γροθιά την ομάδα του, θα ήταν να προσκαλέσει τους συναδέλφους του για μια συνάντηση εκτός γραφείου σε κάποιο παρακείμενο εστιατόριο. Τα οφέλη που θα αποκόμιζε από αυτήν την κίνηση θα ήταν πολλαπλάσια. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλό φαγητό και ποτό, χαλαρή συζήτηση, αστείες ατάκες, αλλά και ιδέες που είναι δεδομένο πως θα πέφτουν βροχηδόν μόλις αποτραβηχτεί κάποιος από τον δεσμευτικό διάκοσμο του γραφείου.

Το ίδιο και περισσότερο ισχύει η προτροπή μας για συναντήσεις με πελάτες: Όταν δεξιώνεσαι έναν εξωτερικό συνεργάτη στο εστιατόριο και του προσφέρεις την αδιάσπαστη προσοχή σου μαζί με ένα όμορφο -όσο και σύντομο, για να μην παραγνωριζόμαστε- γεύμα, είναι πολύ πιθανό να κλείσεις και την καλύτερη συμφωνία.

Η χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενός εστιατορίου είναι ο κατάλληλος κάναβος για να ενωθεί περισσότερο μια ομάδα.

Κάπως έτσι σπάει η μηχανιστική διάσταση της δουλειάς. Δημιουργείται ένας δεσμός που ξεπερνάει τα «πρέπει» και βάζει στην εξίσωση την έννοια της φιλίας και της χαράς για συναπάντημα εκτός γραφείου. Προσοχή μόνο: Επειδή ο ερωτισμός πάντα θάλλει μέσα στα εστιατόρια (ου μην αλλά και στα γραφεία), καλό είναι αυτές οι συναντήσεις να γίνονται υπό το φως της μέρας.

Το lunch break είναι ευγενής ανάπαυλα, δεν είναι διάλειμμα και αποφυγή της εργασίας. Νομίζουμε πως αυτό πρέπει να εμπεδωθεί και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές εταιρείες στο εξωτερικό. Είναι καλό, λοιπόν, τώρα που ξεκινάει δειλά-δειλά μια νέα σεζόν εργασίας να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας κι αυτήν τη συνήθεια.

Πρόκειται για ρολόι που σχεδιάστηκε με πρωταρχικό στόχο να θαυμάζεται για την ευκρίνειά του.

Το ρολόι

Όταν το βαθύ μπλε συναντάει το μαύρο. Ή όταν η εκλεκτικισμός παντρεύεται με τη λιτότητα και με την απέριττη ομορφιά. Για τα 150 χρόνια της, η μανουφακτούρα από το Schaffhausen δεν έβγαλε μόνο ένα συλλεκτικό κομμάτι για τους ρέκτες των σπάνιων ρολογιών.

Σκέφτηκε να κάνει κάτι πιο θαυμαστό και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Απότισε το απαραίτητο tribute με το νέο Pallweber Edition 150 Years και το Portugieser Constant Force Tourbillon Edition 150 Years, για να φέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ομοίως έπραξε και με το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition 150 Years.

Πρόκειται για ρολόι που σχεδιάστηκε με πρωταρχικό στόχο να θαυμάζεται για την ευκρίνειά του. Η IWC έχει ήδη ανακαλύψει τις δυνατότητές αυτού του σχεδιασμού με το Big Pilot Big Date Edition 150 Years, το πρώτο επετειακό Big Pilot’s Watch, άρα έχει το know how και γνωρίζει πώς να το εξελίξει. Έτσι προέκυψε τούτο το Annual Calendar.

Γιατί να μην βάλουμε στο πρόγραμμά μας, έστω μια φορά την εβδομάδα, ένα ραντεβού για φαγητό εκτός γραφείου;

Το καντράν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι χρώματος βαθύ μπλε και φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδίδει μια αίσθηση σμάλτου. Ένα απλό πείραμα θα σας πείσει: αν το στρέψετε προς το φως, θα διαπιστώσετε πως αφήνει στο μάτι μια ομαλή γυαλάδα, ένα εξαιρετικό «μεταξένιο» τελείωμα και, την ίδια στιγμή -αυτό κι αν είναι επίτευγμα- το καντράν παραμένει ευανάγνωστο. Όλα τούτα, σε συνδυασμό με το μαύρο λουρί από δέρμα αλιγάτορα, διαμορφώνουν ένα φίνο και συνάμα δυναμικό ρολόι.

Μιλάμε για ένα μεγάλο ρολόι που ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να «καταπιεί» έναν αδύναμο ανδρικό καρπό, εδώ τον αναδεικνύει.

Επιπροσθέτως, εδώ έχουμε να κάνουμε με ατσάλινη κάσα που έχει διάμετρο 46,2 mm. Άρα μιλάμε για ένα μεγάλο ρολόι που, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να «καταπιεί» έναν αδύναμο ανδρικό καρπό, εδώ τον αναδεικνύει. Αυτό κι αν είναι ένα ακόμη επίτευγμα της IWC. Πώς ένα φαινομενικό μειονέκτημα των μεγάλων ρολογιών, στις δικές της σειρές να καθίσταται πλεονέκτημα.

Πόσες συμφωνίες δεν έχουν κλειστεί με το νέκταρ του κρασιού να κυλάει στον ουρανίσκο;

Παρατηρήστε με πόση κομψότητα έχουν τοποθετηθεί οι καμπύλες περιοχές πάνω από το λογότυπο όπου δείχνουν την ημέρα, το μήνα και το έτος. Δεν χαραμίζουν ούτε ίντσα του καντράν και δεν γίνεται το μάτι να μπερδευτεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του ρολογιού. Έχουμε να κάνουμε με μια τακτοποίηση που εφοδιάζει το ρολόι με χρηστικά στοιχεία, αλλά και κομψότητα.

Ένα ακόμη πρόσθετο στοιχείο που θα σας κάνει να το αγαπήσετε: αφήστε το μια εβδομάδα στην ησυχία του και δεν πρόκειται να σταματήσει. Έχει αυτονομία 168 ωρών και αντέχει κάτω από το νερό σε 6 bar. Τι άλλο να ζητήσεις ως προς την πιστότητα; Όσο για την σπανιότητα, αυτή είναι εξασφαλισμένη. Το συγκεκριμένο ρολόι βγήκε σε 150 συλλεκτικά κομμάτια.

Παρατηρείστε με πόση κομψότητα έχουν τοποθετηθεί οι καμπύλες περιοχές πάνω από το λογότυπο όπου δείχνουν την ημέρα, τον μήνα και το έτος.

Δεν σας βγάζει ένα urban στυλ αυτό το ρολόι; Παρότι είναι σχεδιασμένο για τους αιθέρες, φέρνει κάτι από το δυναμισμό της πόλης, την παλλόμενη κίνηση, τις ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω. Φορέστε το με το σακάκι σας, ένα πουκάμισο με λεπτή μπλε ρίγα, μια πράσινη πλεκτή γραβάτα. Ή πετάξτε το λαιμοδέτη, επιλέξτε ένα μαύρο πόλο, ένα δερμάτινο bomber jacket και εξορμήστε για casual friday επαγγελματικό γεύμα, την πρώτη ελεύθερη Παρασκευή.

 

//ΙNFO
Φωτογράφιση – Styling: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης.
Πουκάμισο: Truman.
Ρολόι: IWC – Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition 150 Years.

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Cookouvaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα, για τη φιλοξενία.

 

Διαβάστε ακόμα: Το καλογυαλισμένο παπούτσι – μια αντρική συνήθεια που δείχνει χαρακτήρα και κομψότητα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top