Πίνουμε ποιοτικό καφέ Illy και ταυτόχρονα δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά

 

Πίνουμε καφέ και ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Η απόλαυση δεν μπορεί να είναι ξέχωρη από την ευθύνη για τον κόσμο που ζούμε. Γι αυτό η πρωτοβουλία #ONEMAKESTHEDIFFERENCE (καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά) από την illycaffè, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χάρη σ’ αυτή την προσπάθεια, η οποία αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου της illycaffè, σε 10 χρόνια, με τη βοήθεια όλων, ο κύκλος παραγωγής και απόλαυσης της illycaffè δεν θα επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Στο #ONEMAKESTHEDIFFERENCE περιλαμβάνονται βεβαίως τα νέα χάρτινα ποτήρια και καπάκια μιας χρήσεως του brand illy: η χρήση τους θα οδηγήσει σε μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 175 τόνους ανά έτος. Ακόμα, το πρόγραμμα ανακύκλωσης των καψουλών illy iperepresso: To Iperespresso χαρίζει την απόλυτη εμπειρία espresso στον προσωπικό σας χώρο.

Eμείς πίνουμε το ρόφημα μας, ο χρησιμοποιημένος καφές γίνεται οργανικό λίπασμα, και το πλαστικό της κάψουλας λιώνει και επαναχρησιμοποιείται για νέα προϊόντα.

Η KafeaTerra με τον espresso illy εφαρμόζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με στόχο να δώσει μια δεύτερη ζωή στις κάψουλες Iperespresso, σταθερά προσανατολισμένη στην βιωσιμότητα. Ο καταναλωτής μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα είτε απορρίπτοντας τις κάψουλες σε ειδικούς κάδους σε σημεία ανά την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα,  είτε αποστέλλοντας τις χρησιμοποιημένες κάψουλες σε ειδική σακούλα, μέσω του www.illyshop.gr. Έτσι, εμείς πίνουμε το ρόφημα μας, ο χρησιμοποιημένος καφές γίνεται οργανικό λίπασμα, και το πλαστικό της κάψουλας λιώνει και επαναχρησιμοποιείται για νέα προϊόντα.

Τα επόμενα χρόνια, η πρωτοβουλία #ONEMAKESADIFFERENCE θα συνεχίσει να αναπτύσσει και άλλα βιώσιμα προϊόντα, έτσι ώστε να προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους, με αποτέλεσμα ακόμα χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

 

Η KafeaTerra εφαρμόζει σύγχρονο πρόγραμμα ανακύκλωσης της κάψουλας.

Η illycaffè απέκτησε την πιστοποίηση Β Corp

 

Πρόσφατα η illycaffè απέκτησε και μια σημαντική πιστοποίηση: Απότοκο των συνεχόμενων προσπαθειών της εταιρείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων ήταν να γίνει η πρώτη ιταλική εταιρεία καφέ που απέκτησε την πιστοποίηση B Corp, η οποία απονέμεται σε εταιρείες που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.

Τον espresso illy τον γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Ξέρουμε την απόλαυση που μπορεί να μας προσφέρει. Έχει εγγυημένη ταυτότητα. Είναι, όμως, μόνο ένας απλός καφές; Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του καφέ είναι, πλέον, ένας leader του οποίου η κάθε ενέργειά ακολουθεί μια συγκεκριμένη λογική: όλη η εφοδιαστική αλυσίδα να είναι βιώσιμη, και ταυτόχρονα να έρχεται στα χέρια μας ένας καφές γεμάτος αρώματα και πλούσια γεύση.

Ο espesso illy μας προσφέρει χαρά εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε γουλιά του είναι συνώνυμο απόλαυσης. Καλό, όμως, είναι να επιστρέφουμε κι εμείς λίγη καλοσύνη στον κόσμο που μας περιβάλλει, λειτουργώντας οικολογικά. Η illycaffè μάς δείχνει το δρόμο. Να γιατί το μότο «LIVE HAPPILLY» της εταιρίας δεν είναι ένα απλώς ένα διαφημιστικό σλόγκαν, αλλά αντιπροσωπεύει μια σειρά από πράξεις ουσίας.

 

Διαβάστε ακόμα, συνέντευξη με τον Andrea Illy. «Ο καφές είναι αποστολή, είναι πάθος και, ναι, είναι εμμονή».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top