kalamarakia

Θαλασσινό, πολύχρωμο, καλοκαιρινό. Χαρά για την όραση και τη γεύση.

Υλικά

400 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα
1κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. κορν φλάουρ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για τη μαγιονέζα

400 γρ. μαγιονέζα
0.25 γρ. κρόκο Κοζάνης
Χυμό από ένα λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

-Παίρνουμε τα καλαμάρια, περνάμε το μαχαίρι από μέσα και τα ανοίγουμε.
-Χαράζουμε (απαλά) το κάθε καλαμάρι σταυρωτά. Το βάζουμε σε χαρτοπετσέτα να στεγνώσει καλά.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ μαζί με την πάπρικα και το αλάτι. Πανάρουμε καλά το καλαμάρι και το περνάμε από σήτα να φύγει το πολύ κορν φλάουρ.
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο (περίπου 5 εκ. βάθος). Το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε το καλαμάρι μέχρι να ροδίσει.

 

Για τη μαγιονέζα

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό (περίπου μια κουταλιά της σούπας) τον κρόκο Κοζάνης για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, ρίχνουμε τον κρόκο μαζί με τον χυμό λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε μαζί με το καλαμάρι.

Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ των εστιατορίων Pegu και Mandarin.
Pegu: Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6823952. Mandarin: Κωνστ. Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ. 210 6201081.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top