Kamira: Γίνεται καλός espresso στο μάτι της κουζίνας;

Πριν από 7 χρόνια ο Σικελός μηχανικός Νίνο Σαρτόρο πατεντάρισε ένα γκατζετάκι που κοστίζει κάτω από €70, μεταφέρεται από το γραφείο ως το κάμπινγκ, και βγάζει καϊμάκι όσο και μια επαγγελματική μηχανή.

 
pci preview it

Δουλεύει σαν αντεστραμμένη “μόκα” τύπου Bialetti. Photo Credit: PCIpreview

Στη χώρα που γεννήθηκε ο espresso, έκανε την παρθενική της εμφάνιση η οικολογική καφετιέρα δια χειρός και φαντασίας του Σικελού Νino Santoro που, ως γνήσιος Ιταλός και δη νότιος, ποτέ δεν διανοήθηκε να ξεκινήσει τη μέρα του χωρίς την απαραίτητη «tazzullel e’ cafè».

Χάρη στην εμμονή του με την ιεροτελεστία του πρωινού καφέ και με σημείο αναφοράς τις κλασικές πλέον moka pots όπως εκείνες της Bialetti, που δεν έλειπαν από κανένα καθώς πρέπει ιταλικό νοικοκυριό των ’70s και 80’s, δημιούργησε την καφετιέρα «Kamira», ένα μοντέρνο «μπρίκι», χωρίς καλώδια, που μπαίνει στο μάτι όπως ένα κατσαρολάκι.

Με ένα χαριτωμένα παραδοσιακό τρόπο, ο πρώτος ένθερμος υποστηρικτής και αυστηρός κριτής της πολύμηνης προσπάθειας ήταν ο μπαμπάς Santoro και η ταράτσα του πατρικού σπιτιού ο χώρος των πρώτων πειραμάτων.

Ένα μηχάνημα που ζυγίζει μόλις 1 κιλό, για όλες τις εστίες, με απλούστατη χρήση, που φτιάχνει espresso με πλούσιο καΐμάκι και, κυρίως, απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.

Σε μια αγορά όπου κυριολεκτικά βασιλεύουν οι κολοσσοί των ηλεκτρονικών μηχανών espresso, ο πεισματάρης μηχανολόγος εκ Σικελίας λάνσαρε επιτέλους το καμάρι του, ένα μηχάνημα (21Χ14 εκ.), το οποίο χωράει παντού, ζυγίζει περίπου 1 κιλό, για όλες τις εστίες, με απλούστατη χρήση, που φτιάχνει espresso με πλούσιο καΐμάκι και κυρίως απευθύνεται σίγουρα σε όλα τα βαλάντια.

10915218_1012819342067135_6945913046102161842_nΕν αντιθέσει με τις περίπλοκες ηλεκτρικές μηχανές, η «Kamira» μπορεί να λειτουργήσει στην κουζίνα, όπως μπορεί εξ ίσου άνετα να μπει στις αποσκευές και να γεμίζει τα φλιτζάνια με το μεθυστικό άρωμα ενός πλούσιου espresso στο γραφείο, στην εκδρομή και στο camping ή όπου αλλού υπάρχει φωτιά ή ηλεκτρική εστία.

To παχύ καϊμάκι και η γεμάτη γεύση οφείλονται στην θερμοκρασία, η οποία δεν ξεπερνάει τους 93ο C. Έτσι, τα έλαια που περιέχουν οι κόκκοι του καφέ δεν καίγονται, απλά απελευθερώνουν αρώματα και γεύση, κρατώντας την παχύρευστη και κρεμώδη υφή ενός αξιοπρεπούς espresso.

Η τιμή της κυμαίνεται από €59 έως €69 (ανάλογα με το προσαρμοζόμενο στόμιο για ένα ή δύο φλιτζάνια), είναι μελετημένη για να διαρκεί χρόνια χωρίς να φθείρεται και όλα της τα τμήματα έχουν ανταλλακτικά με 5ετή εγγύηση. Διατίθεται μέσω internet στο espressokamira.com

 

Διαβάστε ακόμα: H αυτόματη τσαγιέρα Mychai.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close