Kamira: Γίνεται καλός espresso στο μάτι της κουζίνας;

Πριν από 7 χρόνια ο Σικελός μηχανικός Νίνο Σαρτόρο πατεντάρισε ένα γκατζετάκι που κοστίζει κάτω από €70, μεταφέρεται από το γραφείο ως το κάμπινγκ, και βγάζει καϊμάκι όσο και μια επαγγελματική μηχανή.

 
pci preview it

Δουλεύει σαν αντεστραμμένη “μόκα” τύπου Bialetti. Photo Credit: PCIpreview

Στη χώρα που γεννήθηκε ο espresso, έκανε την παρθενική της εμφάνιση η οικολογική καφετιέρα δια χειρός και φαντασίας του Σικελού Νino Santoro που, ως γνήσιος Ιταλός και δη νότιος, ποτέ δεν διανοήθηκε να ξεκινήσει τη μέρα του χωρίς την απαραίτητη «tazzullel e’ cafè».

Χάρη στην εμμονή του με την ιεροτελεστία του πρωινού καφέ και με σημείο αναφοράς τις κλασικές πλέον moka pots όπως εκείνες της Bialetti, που δεν έλειπαν από κανένα καθώς πρέπει ιταλικό νοικοκυριό των ’70s και 80’s, δημιούργησε την καφετιέρα «Kamira», ένα μοντέρνο «μπρίκι», χωρίς καλώδια, που μπαίνει στο μάτι όπως ένα κατσαρολάκι.

Με ένα χαριτωμένα παραδοσιακό τρόπο, ο πρώτος ένθερμος υποστηρικτής και αυστηρός κριτής της πολύμηνης προσπάθειας ήταν ο μπαμπάς Santoro και η ταράτσα του πατρικού σπιτιού ο χώρος των πρώτων πειραμάτων.

Ένα μηχάνημα που ζυγίζει μόλις 1 κιλό, για όλες τις εστίες, με απλούστατη χρήση, που φτιάχνει espresso με πλούσιο καΐμάκι και, κυρίως, απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.

Σε μια αγορά όπου κυριολεκτικά βασιλεύουν οι κολοσσοί των ηλεκτρονικών μηχανών espresso, ο πεισματάρης μηχανολόγος εκ Σικελίας λάνσαρε επιτέλους το καμάρι του, ένα μηχάνημα (21Χ14 εκ.), το οποίο χωράει παντού, ζυγίζει περίπου 1 κιλό, για όλες τις εστίες, με απλούστατη χρήση, που φτιάχνει espresso με πλούσιο καΐμάκι και κυρίως απευθύνεται σίγουρα σε όλα τα βαλάντια.

10915218_1012819342067135_6945913046102161842_nΕν αντιθέσει με τις περίπλοκες ηλεκτρικές μηχανές, η «Kamira» μπορεί να λειτουργήσει στην κουζίνα, όπως μπορεί εξ ίσου άνετα να μπει στις αποσκευές και να γεμίζει τα φλιτζάνια με το μεθυστικό άρωμα ενός πλούσιου espresso στο γραφείο, στην εκδρομή και στο camping ή όπου αλλού υπάρχει φωτιά ή ηλεκτρική εστία.

To παχύ καϊμάκι και η γεμάτη γεύση οφείλονται στην θερμοκρασία, η οποία δεν ξεπερνάει τους 93ο C. Έτσι, τα έλαια που περιέχουν οι κόκκοι του καφέ δεν καίγονται, απλά απελευθερώνουν αρώματα και γεύση, κρατώντας την παχύρευστη και κρεμώδη υφή ενός αξιοπρεπούς espresso.

Η τιμή της κυμαίνεται από €59 έως €69 (ανάλογα με το προσαρμοζόμενο στόμιο για ένα ή δύο φλιτζάνια), είναι μελετημένη για να διαρκεί χρόνια χωρίς να φθείρεται και όλα της τα τμήματα έχουν ανταλλακτικά με 5ετή εγγύηση. Διατίθεται μέσω internet στο espressokamira.com

 

Διαβάστε ακόμα: H αυτόματη τσαγιέρα Mychai.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top