Το γκανιάν ψαροφαγικό μενού του Karabourno

Ο Ανδρέας Λαγός πήγε, έφαγε, αλλά δεν ήθελε να... απέλθει από ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που συγκεντρώνει όλες τις μυρωδιές της θάλασσας.

 
unnamed (3)

Το «Karabourno» στεγάζεται στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Τα ταξίδια μου στη Θεσσαλονίκη, πάντα, έχουν άρωμα και γεύση καλού φαγητού. Τις τελευταίες φορές, όμως, έχω βρει ένα μέρος που μου δίνει έναν ακόμα λόγο να επισκεφτώ τη συμπρωτεύουσα. Στο «Karabourno», στον ξεχωριστό αυτό χώρο, η υψηλή αισθητική συναντά τις φρέσκιες θαλασσινές νοστιμιές και την άψογη εξυπηρέτηση.

Είναι ιδανικός προορισμός για πρωινό ουζάκι, οικογενειακό ή επαγγελματικό γεύμα το μεσημέρι, αλλά και για παρεΐστικες βραδιές. Το ζεστό αυτό μαγαζί κλέβει τις εντυπώσεις κυρίως με το θεϊκό του μενού.

Εκεί, η πέστροφα συναντά τα φουντούκια, οι γυαλιστερές και τα κυδώνια γίνονται σπετζοφάι, το χταπόδι μαγειρεύεται κοκκινιστό και βγαίνει με πουρέ μελιτζάνας…
unnamed (2)

Τα “πειραγμένα” θαλασσινά κυριαρχούν στο μενού.

«Δένοντας» δημιουργικά τα υλικά της μάνας γης με τον πλούτο της θάλασσας, το «Karabourno» προτείνει ένα γαστρονομικό ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα: Η πέστροφα συναντά τα φουντούκια, οι γυαλιστερές και τα κυδώνια γίνονται σπετζοφάι, το χταπόδι μαγειρεύεται κοκκινιστό και βγαίνει με πουρέ μελιτζάνας, τα θαλασσινά σερβίρονται αχνιστά, ενώ τα φρέσκα ψάρια -τηγανητά ή στη σχάρα- ψήνονται στην εντέλεια.

//«Karabourno», Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310475444.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επισκέπτεται το Σαλονικιώτκο “Duck”

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close