Το γκανιάν ψαροφαγικό μενού του Karabourno

Ο Ανδρέας Λαγός πήγε, έφαγε, αλλά δεν ήθελε να... απέλθει από ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που συγκεντρώνει όλες τις μυρωδιές της θάλασσας.

 
unnamed (3)

Το «Karabourno» στεγάζεται στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Τα ταξίδια μου στη Θεσσαλονίκη, πάντα, έχουν άρωμα και γεύση καλού φαγητού. Τις τελευταίες φορές, όμως, έχω βρει ένα μέρος που μου δίνει έναν ακόμα λόγο να επισκεφτώ τη συμπρωτεύουσα. Στο «Karabourno», στον ξεχωριστό αυτό χώρο, η υψηλή αισθητική συναντά τις φρέσκιες θαλασσινές νοστιμιές και την άψογη εξυπηρέτηση.

Είναι ιδανικός προορισμός για πρωινό ουζάκι, οικογενειακό ή επαγγελματικό γεύμα το μεσημέρι, αλλά και για παρεΐστικες βραδιές. Το ζεστό αυτό μαγαζί κλέβει τις εντυπώσεις κυρίως με το θεϊκό του μενού.

Εκεί, η πέστροφα συναντά τα φουντούκια, οι γυαλιστερές και τα κυδώνια γίνονται σπετζοφάι, το χταπόδι μαγειρεύεται κοκκινιστό και βγαίνει με πουρέ μελιτζάνας…
unnamed (2)

Τα “πειραγμένα” θαλασσινά κυριαρχούν στο μενού.

«Δένοντας» δημιουργικά τα υλικά της μάνας γης με τον πλούτο της θάλασσας, το «Karabourno» προτείνει ένα γαστρονομικό ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα: Η πέστροφα συναντά τα φουντούκια, οι γυαλιστερές και τα κυδώνια γίνονται σπετζοφάι, το χταπόδι μαγειρεύεται κοκκινιστό και βγαίνει με πουρέ μελιτζάνας, τα θαλασσινά σερβίρονται αχνιστά, ενώ τα φρέσκα ψάρια -τηγανητά ή στη σχάρα- ψήνονται στην εντέλεια.

//«Karabourno», Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310475444.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επισκέπτεται το Σαλονικιώτκο “Duck”

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top