Κάβουρας με αβγοτάραχο Trikalinos και σπαγκέτι στο ζουμί του

Η Λίλα Κούρτη μοιράζεται την πιο σοφιστικέ νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 
Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Δύο ασύγκριτες νοστιμιές για μια πολύ κομψή συνταγή. Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 μέτρια καβούρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 κ. γλ. τρίμμα αβγοτάραχου
1 μεγάλο κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 κ. γλ. πιπερόριζα (τριμμένη)
½ μαραθόριζα (πολύ ψιλοκομμένη)
½ σκελίδα σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένη)
1 ποτήρι του κρασιού (Μαλαγουζιά, κατά προτίμηση)
700 ml νερό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
4 κ. σ. φύτρες μουστάρδας
Φυσικό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. σπαγκέτι Νο 6.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο (δυνατή φωτιά). Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το μάραθο και τα καβούρια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή) και σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος.

Μετά από 10 λεπτά, βγάζουμε τα καβούρια από το σκεύος, χαράζουμε με μαχαίρι την κοιλιά τους και τα διατηρούμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα σπαγκέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και, 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και, όταν ενσωματωθεί στη σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αβγοτάραχο τρίμμα, κατεβάζοντας το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως και καθίζουμε επάνω σε κάθε μερίδα από ένα καβούρι. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τις φύτρες μουστάρδας.

Tip: Προαιρετικά, έχουμε αδειάσει την ψίχα των καβουριών μόλις τα βγάλουμε από την κατσαρόλα και την ανακατεύουμε στο τέλος στα βρασμένα σπαγκέτι. Γεμίζουμε το άδειο κέλυφος των καβουριών με τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μέσα σε αυτά.

 

//Η Λίλα Κούρτη είναι Γαστρονομική Σύμβουλος της Trikalinos.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Ξινόμαυρα για το Πασχαλιάτικο αρνί

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close