Τον περσινό χειμώνα έγινε talk of the town, όπως λένε και στο χωριό μου. Ήταν μια ευχάριστη… “παραφωνία” κοσμοπολίτικου πυρετού και γλυκιάς παρακμής στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στις νύχτες μας.
Φέτος επιστρέφει με νέο μενού, νέα κοκτέιλ και την ίδια “λόξα” στην ατμόσφαιρα. Τα νέα -και η φήμη ότι εδώ ψήνεται ένα ζημιάρικο μπέργκερ- με τράβηξαν ώστε να χωθώ ξανά στη σκοτεινή στοά της Σταδίου, να περάσω την ξύλινη πόρτα της “γατούλας”, να βρεθώ για άλλη μια φορά στο όμορφο κατακόκκινο σκηνικό του, να καθίσω στους μαύρους καναπέδες και να γευτώ τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του chef Χρήστου Φασσέα, ο οποίος ανέλαβε πλήρως την κουζίνα.
Το μεγάλο μπαρ με τον επιβλητικό καθρέφτη πίσω του παραμένει και εξακολουθεί να κερδίζει τα βλέμματα μπαίνοντας. Μόνο που τη φετινή λίστα με τα cocktails έχει αναλάβει ο Γιάννης Σαμαράς.
Στο γευστικό κομμάτι τώρα. Αυτόν το χειμώνα, οι άνθρωποι του Kitty Cat είπαν να παίξουν με λίγα και καλά πιάτα. Εδώ αποκλείεται να γουρλώσεις αναποφάσιστος τα μάτια πάνω από το μενού.
Έτσι, για αρχή, θα βρεις τραγανά και ευχάριστα καυτερά chicharrones (τηγανητή πέτσα χοιρινού) που «σκάνε» από χαρά στο πιάτο σου, γλυκό καλαμπόκι (elote) που έρχεται με παρέα ξερή μυζήθρα, μεξικάνικες ancho πιπεριές, μυρωδάτο κόλιανδρο και λάιμ και, τέλος, edamame ελαφρώς πειραγμένα με σάκε.
Η σαλάτα που στολίζει τον κατάλογο είναι από κόκκινη και μαύρη κινόα και συνοδεύεται από γλυκοπατάτα, ελαφρώς καβουρδισμένα κάσιους, λάιμ που δίνει μια τρυφερή οξύτητα και πολύ άρωμα και, στην κορυφή, λεπτά, ζεστά τσιπς πατζαριού. Μια αρκετά ισορροπημένη κι ελαφριά πρόταση για βραδινό, την οποία εγώ θα αναζητούσα και για το μεσημεριανό μου γεύμα.
Για “κυρίως”, παίζει ένα λαχταριστό burger. Βουτυράτο ψωμί brioche (που γυαλίζει από περηφάνια), ζουμερό μπιφτέκι (από Wagyu & USDA Prime beef), αμαρτωλές φέτες μπέικον (το οποίο φτιάχνουν και κόβουν οι ίδιοι), ελβετική απαλή γραβιέρα και μια μαρμελάδα από κρεμμύδι που δίνει όλη την ένταση στο πιάτο. Φυσικά, δεν λείπουν οι τηγανητές πατάτες που έρχονται τραγανές, με απαλή ψίχα, πασπαλισμένες με πάπρικα και χοντρό αλάτι, καθώς και με μία σος αγιολί με άρωμα λευκής τρούφας από την οποία σίγουρα θα ζητήσεις να σου φέρουν κι έξτρα.
Και επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν γλυκά, το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Αυτός λοιπόν ο ολιγαρκής κατάλογος, ολοκληρώνεται με ένα γλυκό που θα σου φέρει παιδικές μνήμες. Μια λαχταριστή μους σοκολάτας με κρέμα φιστικοβούτυρο, τραγανή βάση από μπισκότα (μοιάζει με πουράκια caprice) και από πάνω μικρά κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, τα οποία, όταν μπαίνουν στο στόμα, σκάνε και κάνουν πάρτι σαν τις καραμέλες στα φακελάκια που τρώγαμε μικροί.
//«Kitty Cat», Σταδίου 7, Σύνταγμα, τηλ. 2103423560. Τετάρτη ως και Σάββατο, από τις 20:00 έως τη 01:00.
Διαβάστε ακόμα: Στo «Yellow» σουξέ της Κηφισιάς – Χρυσαφένιες μπαγκέτες και φαγητό της μαμάς.