Το Kitty Cat ξανακτυπά με νέο σεφ και το πιο πρόστυχο μπέργκερ της Αθήνας

Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε πρώτος το νέο κατάλογο που δεν αστειεύεται: Έχει μόλις 5 πιάτα για να συνοδεύσουν ιδανικά τα -επίσης ολοκαίνουρια- κοκτέιλ.

 
DSC_2823-Edit

Ο Χρήστος Φασσέας που γνωρίζουμε και από το Capanna στη Χάρητος, το Bikini στις Σπέτσες κ.α. υπογράφει το νέο μενού. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

Τον περσινό χειμώνα έγινε talk of the town, όπως λένε και στο χωριό μου. Ήταν μια ευχάριστη… “παραφωνία” κοσμοπολίτικου πυρετού και γλυκιάς παρακμής στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στις νύχτες μας.

Φέτος επιστρέφει με νέο μενού, νέα κοκτέιλ και την ίδια “λόξα” στην ατμόσφαιρα. Τα νέα -και η φήμη ότι εδώ ψήνεται ένα ζημιάρικο μπέργκερ- με τράβηξαν ώστε να χωθώ ξανά στη σκοτεινή στοά της Σταδίου, να περάσω την ξύλινη πόρτα της “γατούλας”, να βρεθώ για άλλη μια φορά στο όμορφο κατακόκκινο σκηνικό του, να καθίσω στους μαύρους καναπέδες και να γευτώ τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του chef Χρήστου Φασσέα, ο οποίος ανέλαβε πλήρως την κουζίνα.

DSC_2750

Ελαφρώς καυτερά chicharrones (τηγανητή πετσούλα χοιρινού – αμάν!) που «σκάνε» από χαρά στο σερβίρισμα. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

Το μεγάλο μπαρ με τον επιβλητικό καθρέφτη πίσω του παραμένει και εξακολουθεί να κερδίζει τα βλέμματα μπαίνοντας. Μόνο που τη φετινή λίστα με τα cocktails έχει αναλάβει ο Γιάννης Σαμαράς.

Στο γευστικό κομμάτι τώρα. Αυτόν το χειμώνα, οι άνθρωποι του Kitty Cat είπαν να παίξουν με λίγα και καλά πιάτα. Εδώ αποκλείεται να γουρλώσεις αναποφάσιστος τα μάτια πάνω από το μενού.

coctails

Φέτος, τη λίστα με τα cocktails την έχει αναλάβει ο Γιάννης Σαμαράς ( The Dalliance House κ.α.) που αρέσει και στα κορίτσια. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

Αυτόν το χειμώνα, οι άνθρωποι του Kitty Cat είπαν να παίξουν λιτά, αλλά νόστιμα. Με ένα μενού που δεν θα είναι πηγμένο στα πιάτα, αλλά θα περιλαμβάνει προτάσεις που θα μπορούν να συνοδέψουν άνετα τα ποτά.

Έτσι, για αρχή, θα βρεις τραγανά και ευχάριστα καυτερά chicharrones (τηγανητή πέτσα χοιρινού) που «σκάνε» από χαρά στο πιάτο σου, γλυκό καλαμπόκι (elote) που έρχεται με παρέα ξερή μυζήθρα, μεξικάνικες ancho πιπεριές, μυρωδάτο κόλιανδρο και λάιμ και, τέλος, edamame ελαφρώς πειραγμένα με σάκε.

DSC_2756

Σαλάτα από λευκή και μαύρη κινόα με κομμάτια γλυκοπατάτας, ελαφρώς καβουρδισμένα κάσιους, λάιμ και, στην κορυφή, λεπτά ζεστά φύλα γλυκοπατάτας. Όσοι αντιστέκονται στη λαχταριστή ντεκαντάνς του μπέργκερ έχουν και μακροβιοτικές λύσεις, αμ’ πώς; (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

Η σαλάτα που στολίζει τον κατάλογο είναι από κόκκινη και μαύρη κινόα και συνοδεύεται από γλυκοπατάτα, ελαφρώς καβουρδισμένα κάσιους, λάιμ που δίνει μια τρυφερή οξύτητα και πολύ άρωμα και, στην κορυφή, λεπτά, ζεστά τσιπς πατζαριού. Μια αρκετά ισορροπημένη κι ελαφριά πρόταση για βραδινό, την οποία εγώ θα αναζητούσα και για το μεσημεριανό μου γεύμα.

Για “κυρίως”, παίζει ένα λαχταριστό burger. Βουτυράτο ψωμί brioche (που γυαλίζει από περηφάνια), ζουμερό μπιφτέκι (από Wagyu & USDA Prime beef), αμαρτωλές φέτες μπέικον (το οποίο φτιάχνουν και κόβουν οι ίδιοι), ελβετική απαλή γραβιέρα και μια μαρμελάδα από κρεμμύδι που δίνει όλη την ένταση στο πιάτο. Φυσικά, δεν λείπουν οι τηγανητές πατάτες που έρχονται τραγανές, με απαλή ψίχα, πασπαλισμένες με πάπρικα και χοντρό αλάτι, καθώς και με μία σος αγιολί με άρωμα λευκής τρούφας από την οποία σίγουρα θα ζητήσεις να σου φέρουν κι έξτρα.

DSC_2742

Κι άλλο burger; Είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι! Προσοχή όμως, τούτο εδώ είναι λαχταριστότατο με ψωμί brioche, ζουμερό μπιφτέκι (από Wagyu & USDA Prime beef), αμαρτωλές φέτες μπέικον, ελβετική απαλή γραβιέρα και σπιτική μαρμελάδα κρεμμύδι. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

Και επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν γλυκά, το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Αυτός λοιπόν ο ολιγαρκής κατάλογος, ολοκληρώνεται με ένα γλυκό που θα σου φέρει παιδικές μνήμες. Μια λαχταριστή μους σοκολάτας με κρέμα φιστικοβούτυρο, τραγανή βάση από μπισκότα (μοιάζει με πουράκια caprice) και από πάνω μικρά κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, τα οποία, όταν μπαίνουν στο στόμα, σκάνε και κάνουν πάρτι σαν τις καραμέλες στα φακελάκια που τρώγαμε μικροί.

DSC_2796

Μους φιστικοβούτυρο και σοκολάτας gianduja με ποπκόρν αλατισμένης καραμέλας και από πάνω μικρά κομματάκια σοκολάτας γάλακτος που όταν μπαίνουν στο στόμα εκρήγνυνται σαν εκείνες τις καραμελίτσες στα φακελάκια που τρώγαμε παιδιά. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου)

 

//«Kitty Cat», Σταδίου 7, Σύνταγμα, τηλ. 2103423560. Τετάρτη ως και Σάββατο, από τις 20:00 έως τη 01:00. 

 

Διαβάστε ακόμα: Στo «Yellow» σουξέ της Κηφισιάς – Χρυσαφένιες μπαγκέτες και φαγητό της μαμάς.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro