Μυρωδιές που σε παρασύρουν και σε γεμίζουν αναμνήσεις, νοστιμιές που σε γυρνάνε στο ψωμί και τα κουλουράκια της γιαγιάς, άνθρωποι που σε «χορταίνουν» με το χαμόγελο και τη φιλοξενία τους.
Από τον 20ο αιώνα και τον ταπεινό ξυλόφουρνο στο Σέλι, στον 21ο αιώνα, σε ένα μαγαζί – στολίδι, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση, το όμορφο περιβάλλον που έχει επιμεληθεί ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Μπίκας και τη ρετρό «φιλοσοφία» με τις λεπτομέρειες από πέτρα και ξύλο.
Από τον παππού Δημήτρη του 1928 στον Αντώνη και τη Μαρία του σήμερα, μια πορεία δεκαετιών, γεμάτη παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς Μαρίκας, ωραίες ιδέες του πατέρα Τάκη, αλλά και δημιουργικότητα και αφοσίωση από τη μητέρα τη Σούλα.
Αυτό που κλέβει, όμως, τις «εντυπώσεις» είναι τα καλούδια, η τεράστια ποικιλία προϊόντων, που σίγουρα δεν θα αφήσουν αδιάφορο και τον πλέον απαιτητικό καταναλωτή. Ράφια γεμάτα με κάθε λογής αρτοσκεύασμα, ψωμιά από διαφορετικά αλεύρια και λιχουδιές που κάνουν τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες να συρρέουν καθημερινά.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή περέκ, την ποντιακή πίτα, τη θεϊκή γαλατόπιτα, αλλά και το κουλούρι με κασέρι. Βυθιστείτε στη γλυκάδα του πιο νόστιμου προφιτερόλ και ραβανί που έχει γευτεί ο ουρανίσκος του ανθρώπου, ενώ εμπιστευτείτε τους υπεύθυνους του μαγαζιού για να σας «ξεναγήσουν» και να σας «συστήσουν» τα γλυκά για διαβητικούς.
//«Φούρνος Κόγια», Βενιζέλου 6, Βέροια, Τηλ.: 2331020021
Διαβάστε ακόμα: Πυλιακή Γη – Kαι του πουλιού το γάλα.