Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τις φέτες του κορμού καριοκάκια.

Υλικά (για 2 φόρμες του μισού κιλού):

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.
450 γρ. Μακεδονικό ταχίνι.
50 ml Παρθένο σησαμέλαιο.
100 γρ. ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι Αιγίνης.
200 γρ. Μακεδονικό χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους.
φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη.

 

Εκτέλεση:

– Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί.
– Προσθέτουμε και τη φλούδα πορτοκάλι.
– Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα.
– Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
– Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.

 

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τις φέτες του κορμού καριοκάκια.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top