HK_STAR_SERVE-106

Ο Κώστας Γεωργόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο 1ο Πανελλήνιο Heineken Star Serve και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για το Άμστερνταμ.

«Πόσο εύκολο είναι να σερβίρεις μια μπίρα draught;». Αν ποτέ μας έκαναν αυτή την ερώτηση, σίγουρα η απάντησή μας θα ήταν «πολύ εύκολο». Αλλά αυτή η απάντηση ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, που βρισκόμαστε έξω από τη μπάρα ενός μπαρ. Για τους barmen τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ακόμα και αυτή η διαδικασία που μοιάζει τόσο εύκολη, χρειάζεται την τέχνη της. Κάτι που μας έδειξαν με το καλύτερο τρόπο 20 bartenders από όλη την Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, στο 1ο Πανελλήνιο Heineken Star Serve στο πλαίσιο της Horeca.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Κώστας Γεωργόπουλος, bartender του μπαρ Circulo στο Ναύπλιο, ο οποίος εκτέλεσε άψογα κάθε στάδιο και εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από τον Draught Master Δημήτρη Πολιτικό, τον brand manager της Heineken Γιώργο Σπηλιόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία Eric Decock.

Γρήγορος, παρουσίασε έναν εκπληκτικό αφρό και με μελετημένες κινήσεις κέρδισε και πήρε το εισιτήριο για το Άμστερνταμ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος τελικός τον ερχόμενο φθινόπωρο. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Κώστα Γεωργόπουλο για την εμπειρία του στο Star Serve Heineken, αλλά και το μελλοντικό του ταξίδι στην Ολλανδία.

HK_STAR_SERVE-101

Ο διαγωνισμός τελείωσε και ο Κώστας Γεωργόπουλος απολαμβάνει μια παγωμένη μπίρα μαζί με τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Πώς ήταν ως εμπειρία η συμμετοχή σου στο 1ο Πανελλήνιο Heineken Star Serve;
Το κλίμα ήταν εξαιρετικό με όλους τους συναδέλφους. Όλο το team της Heineken ήταν δίπλα μας από την αρχή, κάθε στιγμή να παρέχει βοήθεια και κυρίως να μας αποφορτίσει από το άγχος. Όσο αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας, με περισσότερη έμφαση στο κομμάτι της ταυτόχρονης αναμέτρησης.

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες; Ήταν σκληρός ο ανταγωνισμός;
Στις δυσκολίες ήταν σίγουρα το πρωινό ξύπνημα, αλλά με λίγο καφέ ξεπεράστηκαν και αυτές. Μιλώντας για ανταγωνισμό όσων αφορά το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν αρκετά υψηλό. Μην ξεχνάμε, μιλάμε για επαγγελματίες barmen και barwomen και ταυτόχρονα εξαιρετικούς χαρακτήρες, με κάποιους από αυτούς ταιριάξαμε αμέσως.

Περίμενες να είσαι ο νικητής του διαγωνισμού;
Σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα αλλά καθώς προχωρούσε ο διαγωνισμός άρχισα να το κάνω εικόνα.

HK_STAR_SERVE-38

«Σίγουρα η τεχνική και η αυτοσυγκέντρωση βοηθάει αλλά σε ένα διαγωνισμό χρειάζεται και τύχη».

Πώς φαντάζεσαι τη συμμετοχή σου στον τελικό του Άμστερνταμ;
Δεν μπορώ να το φανταστώ! Θα είμαι ικανοποιημένος αν κάνω ότι καλύτερο μπορώ και λίγο παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να μαντέψω είναι ότι θα περάσουμε τέλεια με την ελληνική αποστολή αλλά και με τις υπόλοιπες από όλο τον κόσμο.

Πες μας 3 στοιχεία-μυστικά που σε βοήθησαν να κερδίσεις την πρωτιά.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα μυστικά, σίγουρα η τεχνική και η αυτοσυγκέντρωση βοηθάει αλλά σε ένα διαγωνισμό χρειάζεται και τύχη.

Πώς θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει η τεχνογνωσία που απέκτησες μέσα από το Heineken Star Serve;
Το Circulo cooperativa είναι Heineken star serve venue από το 2013. Η τεχνογνωσία του προγράμματος μας έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα την μπύρα, νιώθοντας το μέγιστο σεβασμό απέναντι στην δουλειά μας και το προϊόν και παράλληλα δίνοντάς μας την ευκαιρία να μεταδώσουμε στον πελάτη την ευκαιρία να απολαύσει μια μπύρα στις καλύτερες συνθήκες.

 

Διαβάστε ακόμα: Freddy Heineken, ο ευπατρίδης της ζυθοποιίας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top