Απλό, τίμιο και με γιαούρτι

Έχοντας 67 χρόνια πείρας στην πλάτη του, ο «Κώστας» στην οδό Πεντέλης στο Σύνταγμα, δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει τον τίτλο «το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας».

 

Ο «Κώστας» δεν βάζει τζατζίκι στο σουβλάκι για να μην «χαλάει» η γεύση, αλλά γιαούρτι για να δίνει έναν τόνο δροσιάς. (Φωτογραφίες: Αντρέας Μόργκαν)

Δύο αλήθειες ισχύουν στη σχέση ανάμεσα στο «σουβλάκι» και την «Αθήνα». (1) Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις σουβλάκι στην Αθήνα και (2) είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλό σουβλάκι στην Αθήνα. Πρέπει να το ψάξεις πολύ. Βέβαια, αν έχεις πάει έστω και μια φορά στον «Κώστα», τα προβλήματά σου έχουν λυθεί: έχεις βρει ήδη το καλύτερο.

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του από το 1950 στην Πλάκα, στα τέλη των zeros μετακόμισε στην οδό Πεντέλης στο Σύνταγμα, αλλά έφερε στο μικρό παραδοσιακό μαγαζάκι όλη την τέχνη και τη γνώση του. Και φυσικά μαζί του και το motto του μαγαζιού: «όχι άγχος».

Με ιστορία 67 χρόνων, δίκαια θεωρείται το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας.

Αλλά θα μου πεις «γούστα είναι αυτά» και δεν θα έχεις άδικο. Να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει καλό σουβλάκι για μένα: τραγανή όσο πρέπει πίτα, καλαμάκι χοιρινό 100% κρέας και ουχί «δύο κρέας, τρία ξύγκι» που έλεγε και ο Χρόνης Ξαρχάκος στη ταινία Η ωραία του κουρέα, χωρίς φρου φρου και αρώματα (βλέπε μουστάρδες, πατάτες, τυροκαφτερές) για να μοιάζει πλούσιο, τα υλικά αρμονικά μοιρασμένα σε όλη την πίτα και φυσικά να σε χορταίνει αφήνοντας σου όμως την αίσθηση «θα έτρωγα ένα ακόμα».

Και στον «Κώστα» βρίσκεις όλα αυτά, αλλά και το κάτι παραπάνω: το «μυστικό» του είναι το γιαούρτι. Χωρίς τζατζίκι για να μην «χαλάει» η γεύση, αλλά με γιαούρτι για να δίνει έναν τόνο δροσιάς και bonus μια τζούρα μαϊντανό. Πρόσθεσε και το κόκκινο πιπεράκι από πάνω και αυτομάτως έχεις μπροστά σου αυτό που λένε όλοι. Δηλαδή ότι στον «Κώστα» θα βρεις το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας.

//Ο Κώστας, Πεντέλης 5, Σύνταγμα, 210 322 8502

 

Διαβάστε ακόμα: Τοπ 5 μπριζολάκια για εκλεκτούς κρεατοφάγους

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close