«Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και με ψάρι, για παράδειγμα με φιλέτα κολιού. Απλώς παραλείψτε το πρώτο ψήσιμο ‒των 20 λεπτών», προτείνει ο Γιώργος Γεράρδος.

«Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και με ψάρι, για παράδειγμα με φιλέτα κολιού. Απλώς παραλείψτε το πρώτο ψήσιμο ‒των 20 λεπτών», προτείνει ο σεφ. Φωτογραφία: Γιώργος Γεράρδος

ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
1 πακέτο 700 γραμμαρίων κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
150 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
50 γραμμάρια μπλε τυρί ή ροκφόρ
2 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ρύζι:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 ½ κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρούστα. Σε ένα μούλτι χτυπάμε το ψωμί με το σκόρδο μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μπλε τυρί, αλάτι, πιπέρι και ξαναχτυπάμε.
-Προσεκτικά, με ένα κουτάλι, καλύπτουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του ψωμιού και ξαναψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα.
-Ρίχνουμε το ρύζι, το νερό (ή ζωμό, αν χρησιμοποιείτε) με λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για δέκα λεπτά ακριβώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε πέντε λεπτά ώστε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του και να γίνει σπυρωτό.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Ανθός», Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.

Διαβάστε ακόμα: «Γιατί χτυπάω κάρτα στον Γιάννη»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top