O Koυκούμβαλος πάντα προωθούσε την ελληνοκεντρική fusion κουζίνα.

Θα πρέπει να κάνουμε μια επιστροφή στο παρελθόν για να θυμηθούμε την απαρχή του Κουκούμβαλου, ενός από τα πλέον ιστορικά εστιατόριο του Αιγαίου και δη της Σαντορίνης. Ήταν Οκτώβριος του 1989 όταν ο σεφ Νίκος Πουλιάσης τον άνοιξε στην Οία και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στα Φηρά.

Εκεί στεγάστηκε σε ένα σαντορινιό καπετανόσπιτο γεμάτο κομψά έπιπλα, παλιά αντικείμενα, αντίκες και καθρέφτες που απέπνεαν ζεστασιά και είχε μια αύρα αυθεντικού μπιστρό της Τοσκάνης. Αυτό όμως που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του εστιατορίου ήταν η ελληνοκεντρική fusion διάθεσή του. Μια καινοτομία που έκρυβε ουσία.

Με τέτοια και αντίστοιχα πιάτα καθιερώθηκε ο Κουκούμβαλος.

Πλέον, το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Koukoumavlos ξανανοίγει τις πόρτες του, αλλά αυτή τη φορά στο περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata. Μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Καλντέρας και με θέα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την νέα του σελίδα.

Το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Koukoumavlos ξανανοίγει τις πόρτες του, αλλά αυτή τη φορά στο περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata.

Η νέα θέα του Κουκούμβαλου.

Πίσω από τον Κουκούμβαλο βρισκόταν και βρίσκεται ο Νίκος Πουλιάσης. Ενας αυτοδίδακτος σεφ που, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση αποδείχθηκαν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Η στενή φιλία του σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του Νίκου Πουλιάση, σίγουρα μέτρησε γι’ αυτή τη συνεργασία.

Ο σεφ Νίκος Πουλιάσης, αν και υπήρξε αυτοδίδακτος, έγινε γνωστός για τους πειραματισμούς του στην κουζίνα.

Πλέον, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάσσεται στην οικογένεια Katikies και βρίσκει το νέο, και παντοτινό, τού σπίτι στο σκηνικό του Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι. Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του σεφ Νίκου Πουλιάση, σίγουρα μέτρησε γι’ αυτή τη συνεργασία που αναμένεται να συζητηθεί -και να δοκιμαστεί- δεόντως αυτό το καλοκαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι. Eγένετο Botrini’s Mykonos.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top