Όσοι λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις στη Μύκονο, τότε ξέρουν καλά τι εστί Wolves of Kitchen. Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το γνωρίσει όλη η Αθήνα, καθώς το κρεατοφαγικό στέκι του Alsi Sinanaj εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του στο Νέο Ψυχικό. Και ο γνωστός σεφ, κάνει ποδαρικό με μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.
Συστατικά:
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
2. Τρίβουμε στον τρίφτη το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, κρασί και χυμό ντομάτας.
3. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
4. Μετά από 1 1/2 ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
5. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα πρώτα 3 λεπτά.
6. Μετά από 10 λεπτά περίπου το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
[Wolves of Kitchen, Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713 997, wolvesofkitchen.com]
Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αληθινό «σπετζοφάι», από την Ελένη Ψυχούλη