«Όταν το κριθαράκι γλασάρει και θυμίζει ριζότο, ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω το γαλοτύρι και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι».

«Όταν το κριθαράκι γλασάρει και θυμίζει ριζότο, ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω το γαλοτύρι και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι».

Υλικά για 4-5 άτομα

300 γρ. κριθαράκι μέτριο
80 γρ. γαλοτύρι
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κολοκύθι
½ μελιτζάνα
½ κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Χυμός από 4 ώριμες ντομάτες
½ δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κρατάμε τα κοτσάνια για το ζωμό, βράζοντας τα σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 επιπλέον κρεμμύδια και 1 ½ λίτρο νερό. Σουρώνουμε.
– Κόβουμε τα λαχανικά μπρινουάζ (μικρά ζαράκια) και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Πρώτα το κρεμμύδι, μετά τις πιπεριές, μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ½ κουταλιά πελτέ ντομάτας, το χυμό ντομάτας και το ζωμό. Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι και το αφήνουμε μέχρι να γλασάρει και να θυμίζει ριζότο.
– Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω το γαλοτύρι και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

//Ο Νίκος Μεντής είναι ο σεφ του εστιατορίου «Μαύρο Πρόβατο», Αρριανού 31-33, Παγκράτι, τηλ. 210 7223466.

Διαβάστε ακόμα: Top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top