Oμορφος κήπος, με τα στρωμένα τραπέζια σε πολύ minimal και clean cut ύφος.

Το αγαπημένο κρεο-βασίλειο La Meat Maison άνοιξε ένα φανταστικό πολυχώρο – εστιατόριο στην Κηφισιά και σαν ορκισμένη meat lover είχα χρέος να το επισκεφτώ και να σας μεταφέρω όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Διότι η εμπειρία ήταν άκρως σοβαρή και ζουμερή.

Φτάνοντας στο νέο κατάστημα λοιπόν, το πρώτο πράγμα που αντικρύζεις είναι ο όμορφος κήπος, με τα στρωμένα τραπέζια σε πολύ minimal και clean cut ύφος. Αποπνέει μια γνησίως κομψή αλλά και οικεία αίσθηση, η οποία συνεχίζεται στο εσωτερικό. Μπαίνοντας αριστερά, συναντάμε πρώτα το deli κομμάτι, με τα προσεκτικά επιλεγμένα ελαιόλαδα, τα προϊόντα τρούφας και τα ιδιαίτερα αλάτια και καρυκεύματα, που είναι ικανά να απογειώσουν κάθε εκλεκτό κομμάτι κρέατος.

Το γυάλινο walk in κελάρι. Όσο για το wagyu burger του La Meat Maison, ας πούμε επιγραμματικά πως είναι TO BURGER.

Δεξιά μετά την είσοδο στέκει το εντυπωσιακό, γυάλινο walk in κελάρι που, πιστέψτε με, κρύβει πολλούς και σπάνιους θησαυρούς τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα. Και αν τα κελάρια και οι πολλές επιλογές σας αγχώνουν, μην ανησυχείτε καθόλου. Υπάρχει ομάδα καταρτισμένων sommelier που θα σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για το κρέας που θα αγοράσετε για το σπίτι ή που θα απολαύσετε επί τόπου.

H deli πλευρά του La Meat Maison.

Στα ψυγεία θα βρείτε κοτόπουλα St Sever, Olive Fed χοιρινά, Black Angus από εκλεκτές φάρμες και φυσικά κοπές Olive Fed Wagyu που αποτελούν αποκλειστικότητα του La Meat Maison.

Στο βάθος του καταστήματος λάμπουν οι βιτρίνες με τις πιο premium κοπές και τα ζουμερά steak και μόλις στρίψετε δεξιά, βρίσκονται περισσότερα ψυγεία με ποικίλα κρεατικά, όπως κοτόπουλα St Sever, Olive Fed χοιρινά, Black Angus από εκλεκτές φάρμες και φυσικά Olive Fed Wagyu κοπές που είναι αποκλειστικότητα του La Meat Maison.

Απέναντι από τα ψυγεία θαυμάζουμε την ανοιχτή κουζίνα όπου φωτιές, μυρωδιές και η αέναη κίνηση των σεφ γεμίζουν το χώρο και ιντριγκάρουν το μάτι. Από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Μικρές μπουκίτσες tacos σαν ανοιχτό σουβλάκι ή σαλάτα με καρπούζι και φέτα;

Η όλη φάση εδώ έχει ως εξής: Θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα ψώνια σας και να απολαύσετε ένα ζουμερό burger από olive fed wagyu παρέα με ένα ποτήρι Cabernet; Μπορείτε να καθίσετε. Σας άρεσε αυτό που φάγατε και θέλετε να το φτιάξετε και στο σπίτι; Ζητείστε να σας ετοιμάσουν ό,τι χρειάζεστε για να το φτιάξετε στο δικό σας χώρο, και μαζί, κάντε τα υπόλοιπα κρεοφαγικά και deli ψώνια σας.

Το γεύμα ξεκίνησε με μια υπέροχη ροζέ Σαμπάνια, δικής τους εισαγωγής, την De Saint-Gall Premier Cru Rosé, η οποία συνόδευσε το carpaccio.

Το La Meat Maison της Κηφισιάς είναι ένα προσεγμένο εστιατόριο κρεατικών, μια κάβα, ένα delicatessen και premium χασάπικο, όλα σε ένα.

Εν ολίγοις στα ράφια μπορείτε να βρείτε το burger, τις σάλτσες, το ψωμάκι, τις πίκλες, το κρασί και ό,τι άλλο χρειαστείτε για να αναπαράγετε την εμπειρία στην κουζίνα σας. Το La Meat Maison της Κηφισιάς είναι ένα προσεγμένο εστιατόριο κρεατικών, μια κάβα, ένα delicatessen και premium χασάπικο, όλα σε ένα.

Ας κάνουμε όμως ζουμ στο εστιατορικό κομμάτι: Επειδή ως χασάπικο και deli το έχω τιμήσει αρκετές φορές, ανυπομονούσα να επισκεφτώ το εστιατόριο και να δοκιμάσω τις συνταγές για τις οποίες μου είχαν μιλήσει με τόσο ενθουσιασμό οι ιδιοκτήτες, ο Christian και η Krystel. Kαι μάλιστα με το δημιουργικό twist του executive chef, Δημήτρη Κατριβέση. Έτσι και έγινε λοιπόν.

Η Μεσόγειος σε τρία πιάτα.

Δοκιμάστε τα ονειρεμένα tacos με χοιρινό: είναι ζουμερά και όσο πρέπει πικάντικα. Όπως και το flatbread (σαν πίτσα) με gorgonzola και olive fed μοσχάρι.

Το γεύμα προλόγισε μια υπέροχη ροζέ σαμπάνια, δικής τους εισαγωγής, η De Saint-Gall Premier Cru Rosé, η οποία συνόδευσε τα πρώτα κρύα ορεκτικά. Έχουμε και λέμε: Carpaccio και tartare μοσχάρι, όπου η πρώτη ύλη δίνει ρέστα, burrata με πολύχρωμα τοματίνια και σαλάτα με καρπούζι και φέτα. Ωραία ξεκινήσαμε, σκέφτομαι.

Αλλάζουμε κρασί και πάμε σε Bandol (η badass πλευρά της Προβηγκίας), το Mas de la Rouvière και πάλι δικής τους εισαγωγής. Μαζί με το κρασί έρχονται και τα ζεστά μεζεδάκια. Ονειρεμένα tacos με χοιρινό, ζουμερά και όσο πρέπει πικάντικα, flatbread (σαν πίτσα) με gorgonzola και olive fed μοσχάρι, olive fed μαριναρισμένες χοιρινές πανσέτες και φυσικά ΤΟ ΒURGER.

Από την αγορά στο κρεοπωλείο κατευθείαν στο πιάτο.

Ε λοιπόν εδώ δοκίμασα το ωραιότερο κουνουπίδι (!) που έχω φάει ποτέ, ψητό με μπαχαρικά και σάλτσα ταχίνι.

Το olive fed wagyu burger απαιτεί ειδική μνεία γιατί όταν μας πρότεινε ο Christian κάναμε τους δύσκολους: «Μα είμαστε πολλοί, πως θα το μοιραστούμε;» και άλλα τέτοια χαζά. Ευτυχώς επέμεινε (bottom line, όποτε ο Christian επιμένει, να τον ακούτε), και το μπέργκερ έφτασε στο τραπέζι: Απλό, χωρίς τρελές σάλτσες και στολίδια, μόνο με το θεϊκό μπιφτέκι, ώριμο τσένταρ, καραμελωμένο κρεμμύδι, σωστά ψημένο μπέϊκον και αφράτο βουτυρένιο brioche να λειτουργούν εν συγχορδία σε κάθε μπουκιά και να σε στέλνουν καρφί στον έβδομο ουρανό.

Αφού η όρεξη μας είχε ανοίξει για τα καλά μπήκαμε στο ζουμί, δηλαδή στα steaks. Αν πεινάτε ή κάνετε διατροφή παρακαλώ μην προχωρήσετε παρακάτω. Ακολουθούν σκληρές αναφορές που θα προκαλέσουν άκρατη σιελόρροια. Εγώ σας προειδοποίησα.

Περιδιαβείτε το χώρο του κρεοπωλείου και των ψυγείων. Θα βρείτε απίστευτη γκάμα επιλογών για φαγητό στο σπίτι.

Από το τραπέζι μας παρέλασαν ψημένα στην εντέλεια Wagyu Olive fed φιλέτα και rib eye, Black Angus Creekstone rib eye και τα συνοδευτικά τους όπως πατάτες τηγανητές, chimichurri sauce και το ωραιότερο κουνουπίδι που έχω φάει ποτέ, ψητό με μπαχαρικά και σάλτσα ταχίνι. Ναι, κουνουπίδι! Στα ποτήρια μας το Meerlust Rubicon, ένα διαμάντι της Νοτίου Αφρικής από Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc και Petit Verdot. Μα πόσο καλύτερα μπορεί να πάει ένα κόμφορτ δείπνο;

Πέρασαν πολλά και λαχταριστά επιδόρπια από μπροστά μας αλλά αυτό που με κέρδισε στο έπακρο ήταν η crème brulée.

Είμαστε αδιόρθωτοι, φάγαμε και γλυκό: Πέρασαν πολλά και λαχταριστά επιδόρπια από μπροστά μας αλλά αυτό που με κέρδισε στο έπακρο ήταν η crème brulée. Δεν ξέρω αν για αυτό φταίει το ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά ή αν οφείλεται στο γεγονός πως το πετυχαίνω συνήθως κατακρεουργημένο σε διάφορα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.

Αν είσαι meatlover δεν γίνεται να μην επισκεφθείς το La Meat Maison.

Στο La Meat Maison η crème brulée είναι βελούδινη και κρεμώδης, μοσχοβολάει βανίλια και έρχεται με ολοτράγανη καμένη ζάχαρη για να μπορέσετε να αναπαράγετε όλη τη διάσημη σκηνή από την Amelie. Αν δεν έχετε δει την ταινία, δεν πειράζει. Αν όμως αγαπάτε το κρέας και δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το La Meat Maison στην Κηφισιά, σας προτείνω βιαστείτε και δε θα χάσετε.

 

//La Meat Maison, Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας 1, Κηφισιά,  Τηλ. 210808 7372.

 

Διαβάστε ακόμα: La Meat Maison. Οι σπάνιες κοπές και τα πιο περιζήτητα κρέατα στο ναό των meat lovers.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top