Από το Butcher’s Spot ξεκινούν τα πάντα.

Αν αγαπάτε το κρέας, τότε γνωρίζετε καλά πως η πρώτη σχέση που πρέπει να οικοδομήσετε είναι με τον κρεοπώλη σας. Μπορεί να μην είναι μια σχέση ζωής, αλλά είναι σίγουρα ουσίας. Αυτοί που ξέρουν και δεν τρώνε στα «τυφλά», ξέρουν πως η πρώτη ύλη είναι η αλφαβήτα της γεύσης. Κοινώς: δεν αγοράζουμε κρέας από όπου βρούμε, γιατί τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Στην Αθήνα τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν ανοίξει κρεοπωλεία που ανεβάζουν την έννοια του κλασικού χασάπη σε άλλο επίπεδο, σε εκείνο του artisan butcher. Είναι το όνομα που κάνει τη διαφορά; H «αγγλικούρα»; Όχι, το όνομα ακολουθεί, απλώς, τη διαφορετική προσέγγιση αυτών των καταστημάτων. Αν, ας πούμε, επισκεφθείτε το La Meat Maison στη Νέα Σμύρνη θα καταλάβετε τη διαφορά.

Το σημαντικό είναι η πρώτη ύλη.

Εδώ υπάρχουν συνεργασίες με ονομαστές φάρμες από όλο τον κόσμο (να η πρώτη ύλη που σας λέγαμε). Επίσης, θα βρείτε σπάνιες κοπές με το κρέας να εμπνέει δημιουργίες υψηλής μαγειρικής. Σημαντικό είναι ότι το La Meat Maison στηρίζει πολλά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος και στο ανθρώπινο δυναμικό του που είναι άκρως εξειδικεύμενο και μπορεί να μας καθοδηγήσει για το σωστό κρέας που αξίζει να αγοράσουμε.

Το La Meat Maison φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ενάρετη αλυσίδα εκτροφέων – παραγωγών – καταναλωτών.

Το La Meat Maison άνοιξε στη θέση του «Δρακούλη», και με έμφαση στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την σοβαρή εξυπηρέτηση, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ενάρετη αλυσίδα εκτροφέων – παραγωγών – καταναλωτών, μια κοινότητα aficionados του κρέατος οποίοι γνωρίζουν ότι η τελική γεύση ξεκινά από την ποιότητα της διατροφής των ζώων.

Τα μέλη της ομάδας του La Meat Maison θα σας προτείνουν συνδυασμούς που πιθανότατα δεν έχετε φανταστεί.

Παράλληλα με την καθημερινή χασαπική, ο «οίκος» La Meat Maison στη Νέα Σμύρνη αναπτύσσει μία ενδιαφέρουσα delicatessen πρόταση: Εκτός από τις επιλογές premium φρέσκων κρεάτων τα οποία κόβονται επί τόπου, μπορούμε να βρούμε προσυσκευασμένα ορισμένα από τα κορυφαία παγκοσμίως κρέατα, που καταφθάνουν κατευθείαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, επεξεργασμένα με εξελιγμένα μηχανήματα, ώστε να διατηρούν όλη τη φρεσκάδα τους.

Δε λείπουν, επίσης, τα κατεψυγμένα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψωμί, τα εξωτικά μπαχαρικά και άλλες επιλογές που αναβαθμίζουν το καθημερινό τραπέζι. Κι όλα αυτά σε ένα ντιζάιν περιβάλλον που δεν θυμίζει τυπικό κρεοπωλείο.

Δείτε το κρέας σαν μπιζουδάκι που πριν μπει στην κατσαρόλα ή στα κάρβουνα γνωρίζετε την αξία και τα μυστικά του.

Πέρα από το κατάστημα, τα premium προϊόντα κρέατος επεξεργάζονται πλέον σε έναν 2.000 τ.μ χώρο στο Κορωπί, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, που είναι πιστοποιημένα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ακρίβειας και υγιεινής.

Αυτός ο εξοπλισμός εξασφαλίζει την ποιότητα, δηλαδή εγγυάται τη φρεσκάδα και την ακεραιότητα των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρέατος. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα προϊόντα της εταιρείας μεταφέρονται πλέον με τις βέλτιστες συνθήκες με φορτηγά ψυγεία σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και σε γειτονικές χώρες.

Εκτός από τις επιλογές επί τόπου κοπής premium φρέσκων κρεάτων, βρίσκουμε προσυσκευασμένα, ορισμένα από τα κορυφαία παγκοσμίως κρέατα.

Αρκούντως ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Μεταξύ των κορυφαίων brands, στο La Meat Maison πωλούντι τα διάσημα ιαπωνικά Wagyus Matsusaka, Kobe, Ozaki και Gunma, το διακεκριμένο Blackmore και τα δημοφιλή Rangers Valley από την Αυστραλία, το εκλεκτό American Black Angus Creekstone και το νέο, δημοφιλές Beef Boutique and The Black, από την Ουρουγουάη.

Επιπλέον, το La Meat Maison είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του σπουδαίου Olive-Fed, ενός οργανισμού με παγκόσμια αναγνώριση που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της αγοράς ως προμηθευτής αναφοράς σε olive-fed Wagyu μοσχαρίσιο κρέας, πάπιες και χοίρους.

Το La Meat Maison βρίσκεται στην οδό Aρτάκης 88 & Αγίας Σοφίας 55 στη Ν. Σμύρνη.

Το κυριότερο είναι ότι ακόμη και αν δεν γνωρίζει κανείς πολλά για τα μυστικά του κρέατος, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα του La Meat Maison είναι σε θέση να κατευθύνουν στη σκέψη και τη γεύση μας σε συγκεκριμένα κρέατα με βάση αυτό που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην κουζίνα μας. Μη διστάσετε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις τους.

 

//La Meat Maison, Aρτάκης 88 & Αγίας Σοφίας 55, Ν. Σμύρνη, 210 932 0173 / 210 932 0211 / 210 934 3087

 

Διαβάστε ακόμα: Οι «μυστικές» κοπές που οι χασάπηδες κρατάνε για πάρτη τους για να μας πουλήσουν φιλέτα και ribeye.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top