Latraac: Skate, ποτά και brunch στο πιο ενδιαφέρον νέο στέκι της Αθήνας

Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για καφέ και κοκτέιλ», συμβαίνει κάτι εντελώς ξεχωριστό.

 

Το Latraac είναι ένα μέρος, που εκτός από καφέ, brunch και ποτά, «σερβίρει» και μια μεγάλη πίστα για skate. (Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Latraac στο Facebook / Φωτογραφία: Hristos Lainas)

Εκεί στον Κεραμεικό εδώ και λίγους μήνες υπάρχει ένα μέρος που δεν υπάρχει αλλού στην πόλη. Μια κανονική πίστα για ενήλικο skate, ένα skate bowl δηλαδή, ενσωματωμένο μέσα στο περιβάλλον ενός λημεριού για καφέ, πρωινό, brunch και ποτό. Ακόμα και γνωστά ονόματα DJ κάποια βράδια αναλαμβάνουν τα decks και «τσουλάει» η ιστορία γρήγορα και ομαλά. Το λένε Latraac και συνοψίζει τη φιλοσοφία του στην εξής αγία τριάδα: eat, drink, skate.

Ανοίγει το μεσημέρι στις 12 και στις σανίδες των τραπεζιών του πηγαινοέρχονται καφέδες, σάντουιτς και brunch όλη μέρα, χωρίς να σου λέει για παράδειγμα: «α, μας συγχωρείτε αλλά το brunch ισχύει μέχρι τις τέσσερις». Δεν έχει τέτοια εκεί. Έχει ελευθερία που δεν αργείς να την εννοήσεις, γιατί μετουσιώνεται και σε ήχο, είναι ο ήχος από τα skate και τα rollerblade που άλλοτε άγρια και άλλοτε πιο ράθυμα οργώνουν τις καμπύλες του skate bowl.

Στους λίγους μήνες που λειτουργεί, το Latraac έχει καταφέρει να γίνει στέκι και όχι μόνο για τους λάτρεις του skate.

Συνυπάρχουν η κίνηση και η αδράνεια εκεί. Κάποιους θα δείτε να σταματούν πάνω από ένα πανίνι με μανιτάρια, αρωματικά, λιαστές ντομάτες, σπανάκι και κασέρι, ή πάνω από ένα σάντουιτς με χούμους από παντζάρι με αβοκάντο και χαλούμι. Κάποιοι παίρνουν ανάσες τρώγοντας φρυγανισμένο ψωμάκι με αυγά και καπνιστό μπέικον, ή γλυκά pancakes με φρούτα και μέλι. Αυτά εκτυλίσσονται στις σανίδες των τραπεζιών. Και ακριβώς δίπλα, οι άλλες σανίδες ρολάρουν.

Ο αρχιτέκτονας Ζάχος Βάρφης είναι πίσω από την κατασκευή του Latraac, την ψηφιακά κατασκευασμένη ράμπα όπου το transition skateboarding, δηλαδή το skate που δεν γίνεται στον δρόμο αλλά σε ειδικές κατασκευές, λαμβάνει χώρα. Skater και ο ίδιος, έβαλε υλικά και τέχνη μαζί για να κάνει αυτό που ήθελε, σχεδιάζοντας πρώτα με τρισδιάστατο software το έργο του. Τα χρήματα για να το φέρει εις πέρας ήρθαν από crowdfunding αλλά και την στήριξη όσων μοιράστηκαν μαζί του την επιθυμία για κάτι τέτοιο.

Από πάρτι με γνωστούς DJs μέχρι brunch, το Latraac μοιάζει ικανό να καλύψει όλα τα γούστα.

Στο διάστημα που είναι ανοιχτό (και ελεύθερο) το Latraac, πολλές εικόνες έχουν δώσει το ασυνήθιστο στίγμα του: άνθρωποι καθιστοί, άνθρωποι σε ρόδες, ένας γοργόνος-μουσικός με μπλε ουρά να ξεκουράζεται στην άκρη της ράμπας, ο Ben Montero, ο Bad Spencer και άλλοι να παίζουν μουσικές όταν πέφτει το βράδυ.

Εδώ, μέσα σε μια αυλή στον Κεραμεικό, έχει στηθεί ένα από τα πιο «διαφορετικά» στέκια της Αθήνας.

Με τέτοιες κινήσεις -όπως αυτό το μέρος- που δειλά αρχίζουν να γίνονται, ο αστικός χώρος ανακαταλαμβάνεται. Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για φαγητό και ποτό», κάποιος άλλος βλέπει κάτι με μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

//Latraac, Λεωνιδίου 63-65, Κεραμεικός, Αθήνα
Facebook και Instagram

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Romain Krot άφησε το Παρίσι για να φτιάχνει ευφάνταστα κοκτέιλ στο Κουκάκι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro