Η ευτυχία του «less is more»

Ο Nomad Chef γεύεται και χαίρεται δίπλα σε ένα μαστόρικο τηγάνι ‒και μια χωριάτικη σαν να 'χει βγει από μποστάνι.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_0270

Μέσα σε περιμένουν ολόφρεσκα, αέρινα μπαρμπουνάκια και σπαρταριστές και πεντανόστιμες γαρίδες.

Κάθε φορά που κάθομαι στη «Μαργαρώ», στην ιστορική (από το 1944, που την άνοιξε η Μυκονιάτισσα Μαργαρώ, και σήμερα συνεχίζουν τρεις αδελφοί, τα εγγόνια της) ψαροταβέρνα δίπλα στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, βλέπω –με αγαλλίαση, διότι είναι κάτι στο οποίο πιστεύω ολόψυχα κι εγώ– να δικαιώνεται απόλυτα το «less is more»: με μόνο τρία πιάτα, και τα τρία ολόφρεσκα: αέρινα και με συναρπαστική κρούστα μπαρμπουνάκια, σπαρταριστές και πεντανόστιμες γαρίδες (βγαλμένα και τα δυο από ένα τηγάνι μαστόρικο) και μια χωριάτικη σαλάτα που μοιάζει να φτιάχτηκε με υλικά που μόλις κόπηκαν από το μποστάνι. Και δίπλα τους ψωμί ζυμωτό, αληθινό, κι ωραίο κρασί, αρετσίνωτο. Θέλει περισσότερα η ψυχή (αν δεν την έχουν χαλάσει οι καιροί…) για να αγαλλιάσει; Μια πορτοκαλόπιτα για το τέλος ίσως; Αν την πετύχετε, ακόμα καλύτερα.

//Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς, τηλ. 210 4514226

_MG_0251

Απλό, δίχως φλυαρίες και το περιβάλλον της «Μαργαρώς».

_MG_0255

Aέρινα και με συναρπαστική κρούστα μπαρμπουνάκια, σπαρταριστές και πεντανόστιμες γαρίδες (βγαλμένα και τα δυο από ένα τηγάνι μαστόρικο)

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close