Κάθε φορά που κάθομαι στη «Μαργαρώ», στην ιστορική (από το 1944, που την άνοιξε η Μυκονιάτισσα Μαργαρώ, και σήμερα συνεχίζουν τρεις αδελφοί, τα εγγόνια της) ψαροταβέρνα δίπλα στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, βλέπω –με αγαλλίαση, διότι είναι κάτι στο οποίο πιστεύω ολόψυχα κι εγώ– να δικαιώνεται απόλυτα το «less is more»: με μόνο τρία πιάτα, και τα τρία ολόφρεσκα.
Έχουμε και λέμε: Αέρινα και με συναρπαστική κρούστα μπαρμπουνάκια, σπαρταριστές και πεντανόστιμες γαρίδες (βγαλμένα και τα δυο από ένα τηγάνι μαστόρικο) και μια χωριάτικη σαλάτα που μοιάζει να φτιάχτηκε με υλικά που μόλις κόπηκαν από το μποστάνι. Και δίπλα τους ψωμί ζυμωτό, αληθινό, κι ωραίο κρασί, αρετσίνωτο. Θέλει περισσότερα η ψυχή (αν δεν την έχουν χαλάσει οι καιροί…) για να αγαλλιάσει; Μια πορτοκαλόπιτα για το τέλος ίσως; Αν την πετύχετε, ακόμα καλύτερα.
//Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς, τηλ. 210 4514226.