Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται Royal Baeri caviar, το οποίο προσδίδει κρεμώδη υφή και μια βουτυράτη, φουντουκένια «νότα» στο ποτό.

Μοιάζει από εκείνες τις ερωτήσεις που δεν ξέρεις τι να απαντήσεις αν δεν έχεις προηγουμένως δοκιμάσει. Συνεπώς, τι πρέπει να κάνουμε για να απαντήσουμε στο ερώτημα αν «θα πίνατε βότκα με άρωμα χαβιαριού»; Μα, να δοκιμάσουμε την L’Orbe Vodka x Caviar.

Η συγκεκριμένη βότκα είναι ο ορισμός της μοναδικής γεύσης ως προς τη σπανιότητα της δημιουργίας της. Pemium βότκες υπάρχουν πολλές στο εμπόριο και στα μπαρ που συχνάζουμε. Τούτη εδώ, όμως, είναι μια μοναδική ultra-premium vodka με λεπτή γεύση και διακριτικό άρωμα χαβιαριού, που είναι αποτέλεσμα της φυσικής «εκχύλισης» χαβιαριού που εξελίσσεται στην καρδιά της φιάλης.

Pemium βότκες υπάρχουν πολλές, τούτη εδώ όμως είναι μια μοναδική ultra-premium vodka με λεπτή γεύση και διακριτικό άρωμα χαβιαριού.

Χάρη σε μια πατενταρισμένη τεχνολογία σφαιροποίησης, χωρίς χημικούς σταθεροποιητές, τεχνητά αρώματα ή άλλα πρόσθετα, επιτυγχάνεται η εκχύλιση ενός εύθραυστου συστατικού, όπως είναι το χαβιάρι, μέσα σε ένα οινοπνευματώδες ποτό. Η σφαιροποίηση είναι μια τεχνική που είχε πρώτος αναπτύξει ο περίφημος σεφ Ferran Adria, φτιάχνοντας πέρλες «χαβιαριού» έως και από… πεπόνι. Για την παραγωγή της L’Orbe χρησιμοποιείται το Royal Baeri caviar, το οποίο προσδίδει κρεμώδη υφή και μια βουτυράτη, φουντουκένια «νότα» στο ποτό.

Σκέτη ή σε κοκτέιλ;

Τη συναντά κανείς στα καλύτερα clubs & bars του Λονδίνου όπως στο Annabel’s, στο The Connaught, στο Folie, στο Dukes, αλλά και στα bars πολυτελών ξενοδοχείων του Παρισιού όπως είναι το Mandarin Oriental, το Hotel Lutetia, το Four Seasons George V και άλλα μέρη στα οποία συχνάζουν πελάτες που αναζητούν τέτοιου είδους σπάνιες γεύσεις και αρώματα. Στην Ελλάδα φέτος τον Αύγουστο τα περισσότερα κιβώτια θα ανοιχτούν στη Μύκονο.

Aπολαύστε τη σκέτη, παγωμένη, με στρείδια ή αυγοτάραχο.

Είναι ένα εξαιρετικό ποτό με πάγο και μια φέτα από φρέσκο τζίντζερ ή φλούδα αγγουριού, η αλήθεια όμως είναι ότι η βότκα L’Orbe δεν μπορεί παρά να είναι η χαρά των mixologists: με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση της, τους εξάπτει τη φαντασία να αποθεώσουν κοκτέιλ όπως το Dry Martini ή και το Bloody Mary με την εν λόγω βότκα πρωταγωνίστρια.

Κάπως έτσι ο Agostino Peronne του The Connaught bar, ο Alessandro Palazzi του Dukes bar στο Λονδίνο, o τριάστερος chef Christian Le Squer του Le Cinq και ο δυάστερος chef Arnaud Faye του Chèvre d’Or, έχουν κάνει τις δικές τους θαυμαστές προσπάθειες.

Εμείς πάντως σας προτείνουμε να αντισταθείτε στους πολλούς πειραματισμούς και να την απολαύστε σκέτη, παγωμένη, με sashimi, στρείδια ή ακόμα καλύτερα με αυγοτάραχο Τρικαλινού. Φυσικά οι puristes έχουν κάθε λόγο να την παντρέψουν με επιπλέον χαβιάρι, απολαμβάνοντας παγωμένες γουλιές μαζί με μπουκιές από τις λεπταίσθητες πέρλες του χαβιαριού, κατευθείαν στο στόμα, με ένα φιλντισένιο κουταλάκι.

Οι σεφ προτείνουν να ταιριάξετε αυτή τη βότκα με θαλασσινά, σούσι και σασίμι που ταιριάζουν απόλυτα, καπνιστό σολομό, αστακό, καβούρι και στρείδια.

Η L’Orbe Vodka x Caviar, που ανήκει στον διεθνή όμιλο της Pernod Ricard, εισάγεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Live And Wander, η οποία εισάγει και το πολυτελές -και ολίγον bling- brand σαμπάνιας Armand De Brignac, συνιδιοκτησίας του Jay-Z. Για λιανική πώληση διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες σε όλη την Ελλάδα, και για Online αγορά εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Bloody Mary, το αιμοδιψές κοκτέιλ του Χεμινγουέι και του Γκενσμπούρ.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top