Το άπαιχτο λουκάνικο των κοριτσιών από τη Στενή Ευβοίας

Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει μια χειροποίητη λιχουδιά που φτιάχνεται εδώ και 110 χρόνια (!) από τοπικό κρέας χωρίς περιττό λίπος, με 7 μυρωδικά και δικό τους ελαιόλαδο.

 
10462338_1470646349869425_7731050561050003983_n

Η Ευαγγελία και η Γεωργία αποδεικνύουν ότι το επάγγελμα το κρεοπώλη δεν είναι αντρικό προνόμιο. Παράγουν το χειροποίητο λουκάνικο Στενής, για το οποίο φημίζονται από το 1904.

Η Ευαγγελία και η Γεωργία αποδεικνύουν δυναμικά ότι το επάγγελμα το κρεοπώλη δεν είναι αντρικό προνόμιο. Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, δημιούργησαν ένα πρότυπο Κρεοπωλείο στη Στενή Ευβοίας.

Με εφόδια τις μυστικές οικογενειακές συνταγές και την πολύτιμη γνώση του κρέατος παράγουν το παραδοσιακό, χειροποίητο, χωριάτικο λουκάνικο Στενής, για το οποίο φημίζονται από το 1904.

Άλλοτε με πράσο, άλλοτε με πορτοκάλι, το φημισμένο χοιρινό λουκάνικο τώρα θα το βρείτε και στη μοσχαρίσια εκδοχή του.

Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από τοπικό, εκλεκτό και χωρίς περιττό λίπος χοιρινό κρέας και περιέχει 7 μυρωδικά, τα περισσότερα από τα οποία συλλέγουν οι ίδιες από τις παρυφές του όρους Δίρφυς, ενώ χρησιμοποιούν αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο συν τοις άλλοις παράγεται στους οικογενειακούς ελαιώνες.

Το διαθέτουν σε απλό παραδοσιακό, με πορτοκάλι, με πράσο και μερακλίδικο, ενώ πρόσφατα δημιούργησαν και την μοσχαρίσια εκδοχή του. Μια εκδρομή στην πανέμορφη Στενή επιβάλλεται αυτήν την εποχή και ο Λάμπρος αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή.

//Κρεοπωλείο Λάμπρος, Στενή Ευβοίας, 22280 51400, [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: H Θάλεια Τσιχλάκη προτείνει 15 fun-restaurants με ασιατική κουζίνα αξιώσεων.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close