Το άπαιχτο λουκάνικο των κοριτσιών από τη Στενή Ευβοίας

Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει μια χειροποίητη λιχουδιά που φτιάχνεται εδώ και 110 χρόνια (!) από τοπικό κρέας χωρίς περιττό λίπος, με 7 μυρωδικά και δικό τους ελαιόλαδο.

 
10462338_1470646349869425_7731050561050003983_n

Η Ευαγγελία και η Γεωργία αποδεικνύουν ότι το επάγγελμα το κρεοπώλη δεν είναι αντρικό προνόμιο. Παράγουν το χειροποίητο λουκάνικο Στενής, για το οποίο φημίζονται από το 1904.

Η Ευαγγελία και η Γεωργία αποδεικνύουν δυναμικά ότι το επάγγελμα το κρεοπώλη δεν είναι αντρικό προνόμιο. Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, δημιούργησαν ένα πρότυπο Κρεοπωλείο στη Στενή Ευβοίας.

Με εφόδια τις μυστικές οικογενειακές συνταγές και την πολύτιμη γνώση του κρέατος παράγουν το παραδοσιακό, χειροποίητο, χωριάτικο λουκάνικο Στενής, για το οποίο φημίζονται από το 1904.

Άλλοτε με πράσο, άλλοτε με πορτοκάλι, το φημισμένο χοιρινό λουκάνικο τώρα θα το βρείτε και στη μοσχαρίσια εκδοχή του.

Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από τοπικό, εκλεκτό και χωρίς περιττό λίπος χοιρινό κρέας και περιέχει 7 μυρωδικά, τα περισσότερα από τα οποία συλλέγουν οι ίδιες από τις παρυφές του όρους Δίρφυς, ενώ χρησιμοποιούν αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο συν τοις άλλοις παράγεται στους οικογενειακούς ελαιώνες.

Το διαθέτουν σε απλό παραδοσιακό, με πορτοκάλι, με πράσο και μερακλίδικο, ενώ πρόσφατα δημιούργησαν και την μοσχαρίσια εκδοχή του. Μια εκδρομή στην πανέμορφη Στενή επιβάλλεται αυτήν την εποχή και ο Λάμπρος αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή.

//Κρεοπωλείο Λάμπρος, Στενή Ευβοίας, 22280 51400, [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: H Θάλεια Τσιχλάκη προτείνει 15 fun-restaurants με ασιατική κουζίνα αξιώσεων.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro