magikes-katsaroles

“Μαγικές Κατσαρόλες”, από τα πιο χαριτωμένα εστιατόρια της πόλης.

1. Μαγικές Κατσαρόλες

Ένα από τα πιο χαριτωμένα εστιατόρια της πόλης, το οποίο ξέρει να τιμά τις παραδόσεις. Σεβόμενο λοιπόν αυτήν του Μ. Σάββατου, θα παραμείνει ανοιχτό, για να σερβίρει αβγολεμονοχτυπημένη μαγειρίτσα, ίδια με αυτή που θα έφτιαχνες στο σπίτι σου, αν φυσικά έμπαινες στον κόπο. Φυσικά, θα μπορείς να τη συνδυάσεις και με τα υπόλοιπα καλούδια που φτιάχνουν, όμως μην σκεφτείς να της αφαιρέσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

//«Μαγικές Κατσαρόλες», Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, τηλ. 2109418821.

mariano

Το “Μαρτιάνο” μπορεί να είναι μοντέρνο, αλλά εδώ θα βρεις όχι μόνο σπιτική μαγειρίτσα αλλ΄παραδφοσιακά πιάτα της Αντιπάρου.

2. Μαριάνο

Στα βόρεια, το μοντέρνο αυτό μεζεδοπωλείο θα έχει βάλει από νωρίς τα καλά του, για να σε δεχθεί μετά τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης. Δεν θα σερβίρει μόνο σπιτική μαγειρίτσα, αλλά και το παραδοσιακό πιάτο της Αντιπάρου: σιγοβρασμένο κατσικάκι αβγολέμονο, καθώς και γαρδουμπάκια λαδορίγανη. Και, φυσικά, όλα αυτά συνοδεία άφθονου τσίπουρου, γιατί εδώ ξέρουν να το τιμούν όπως του αρμόζει.

//«Μαριάνο», Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι, τηλ. 2106824224.

03

“Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας”: Σοβαρή μαγειρίτσα με φοβερό αβγολέμονο.

3. Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Διάσημος γλωσσοδέτης, αλλά και καλό μεζεδωπολείο του δυτικών προαστίων. Αποφάσισε να μην πάει στην εκκλησία, αλλά να σου ετοιμάσει το αναστάσιμο τραπέζι. Θα ψιλοκόψει τις συκωταριές, τα χορταρικά και θα σου σερβίρει σε ένα όμορφο αβγολέμονο τη μαγειρίτσα που τόσο θα λαχταράς. Κι αν δεν χορτάσεις, πράγμα που δεν νομίζω, ζήτα και κανέναν από τους μεζέδες του.

//«Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας», Αλκυόνης 77 και Θησέως, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9851473.

kjouvelos4

“Αυλή του Κουβέλου”: Εδώ θα καταλάβεις τι πάει να πει “Χριστός Ανέστη”.

4. Αυλή του Κουβέλου

Έχεις λατρέψει την αυλή του, και αν το επιτρέψει ο καιρός μπορεί και να σε υποδεχθεί για το «Αληθώς Ανέστη». Το μόνο σίγουρο είναι ότι από νωρίς θα έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, για να σου προσφέρει ένα ζεστό πιάτο μαγειρίτσα και να τσουγκρίσεις το πατροπαράδοτο κόκκινο αβγό.

//«Αυλή του Κουβέλου», Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ. 2114052418.

enelladi

“Εν Ελλάδι”: Περιποιημένη μαγειρίτσα βορείων προαστίων.

5. Εν Ελλάδι

Αν ο δρόμος σε βγάλει προς τα βόρεια προάστια της πόλης, το εν λόγω εστιατόριο έχει μεριμνήσει για σένα και σου προσφέρει ένα όμορφο αναστάσιμο τραπέζι. Παραδοσιακή μαγειρίτσα, αλλά και ψητό αρνάκι θα δώσουν την εορταστική νότα στο δείπνο του Μ. Σαββάτου σου.

//«Εν Ελλάδι», Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά, τηλ. 2108074416.

Sofia Gk-flickr

Λαχταριστή μαγειρίτσα με τα ούλα της.

 

Και για όσους τολμηρούς θέλουν να επιχειρήσουν να φτιάξουν μαγειρίτσα μόνοι τους, ιδού η άπαιχτη συνταγή της γιαγιάς μου.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 με 3 αντίδια
5 με 6 μαρούλια
1 ½ φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
3 αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ακόμα.
Ταυτόχρονα, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα. Μπορεί τα χορταρικά να είναι πολλά και να φαίνεται ότι δεν θα χωρέσουν, όμως με το βράσιμο «πέφτουν». Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου μίση ώρα.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να «ανέβουν» και, στη συνέχει, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και, στο τέλος, το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα. Προσέχουμε να μην είναι καυτό το ζουμί, γιατί θα βράσουν τα αβγά. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ –συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top