Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η υπερτροφή που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας.

Αν υπάρχει μια υπερτροφή που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας και συνάμα να είναι και γευστική, τότε αυτή είναι το ταχίνι. Είναι ο σύμμαχος καλής ζωής και ισορροπημένης διατροφής για vegans, νηστεύοντες, μερακλήδες και foodies.

Το ταχίνι είναι η υπερτροφή που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας. Aν μας έμαθε κάτι η περιπέτεια που περνάμε εδώ και καιρό είναι ότι οφείλουμε να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και να μην τον αφήνουμε χωρίς τις απαραίτητες διατροφικές (και άλλες) ασπίδες. Το τι τρώμε, έχει πάντα τη σημασία του. Όπως και το να ευχαριστιόμαστε αυτό που τρώμε.

Ολοένα και περισσότερο ψάχνουμε για εκείνες τις υπερτροφές που είναι και νόστιμες (δεν γίνεται να το ξεχνάμε αυτό) και ενισχύουν τον οργανισμό μας. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στις ζούγκλες του Ισημερινού ή στα υψίπεδα των Άνδεων, όταν τη λύση την έχουμε μπροστά μας: το ταχίνι είναι μια ελληνική απάντηση στις κάθε λογής υπερτροφές. Γεμάτο γεύση, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βέβαια με μηδενικά ζωικά λιπαρά, ζάχαρη και γλουτένη.

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, που για περισσότερα από 90 χρόνια αλέθεται σε πέτρινους μύλους.

Από την άλλη, το θέμα είναι να διαλέξουμε το σωστό ταχίνι, καθώς υπάρχουν αρκετά στο εμπόριο, αλλά, είπαμε, για τον οργανισμό μας αναζητούμε πάντα το καλύτερο.

Γι’ αυτό και θα μιλήσουμε για το Μακεδονικό Ταχίνι – ένα προϊόν που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ποιότητά του. Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, που για περισσότερα από 90 χρόνια αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών.

Η γκάμα του Μακεδονικού Ταχινιού περιλαμβάνει πολλές γεύσεις, για να καλύπτονται όλες οι προτιμήσεις.

Παράγεται στην πιο σύγχρονη μονάδα-πρότυπο επεξεργασίας και μεταποίησης σουσαμιού παγκοσμίως ενώ τα πολλαπλά βήματα που ακολουθούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής, οι πιστοποιημένες μέθοδοι που έχουν αναπτυχθεί βάσει τεχνογνωσίας της εταιρίας και οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλα τα παραγωγικά στάδια, διασφαλίζουν τη μοναδική του ποιότητα. Όσο για τη γεύση, λάβετε υπόψη πως το καθαρό, ομοιόχρωμο, εκλεκτό σουσάμι ψήνεται μέσω πρωτοποριακής μεθόδου και αλέθεται με παραδοσιακό τρόπο. Ήτοι: σε πέτρινους μύλους.

Το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους αποτελώντας μια θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας: από ένα γλυκό πρωινό έως ένα νηστίσιμο βραδινό φαλάφελ και γκουρμέ συνταγές. Αποτελεί ιδανική λύση για θρεπτικά μπισκότα και πεντανόστιμα κέικ, ενώ συνιστά εξαιρετική λύση για ένα γρήγορο pre-work out σνακ που θα σε γεμίσει ενέργεια και δύναμη. Τέλος, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για dressing σε σαλάτες και όσπρια, δίνοντας μια extra γευστική πινελιά στα νηστίσιμα πιάτα σου.

Mια φέτα ψωμί με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός δυναμωτικού πρωινού.

Το Μακεδονικό Ταχίνι με φόντο μυρωδάτες λεβάντες. Σας δίνει ιδέες για μπισκότα ή κέικ;

Ιδέες να έχετε, και μπορείτε να εντάξετε το Μακεδονικό Ταχίνι εύκολα, σε πολλές συνταγές. Ξεκινάμε από την πιο απλή: μια φέτα ψωμί με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι ή μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο σε μπολ με γάλα και δημητριακά, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός δυναμωτικού πρωινού, που θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες.

Το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιηθεί αντί για βούτυρο σε κέικ και μπισκότα.

Το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιηθεί αντί για βούτυρο σε κέικ και μπισκότα, για πιο υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που το προσθέτουν σε smoothies!

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι απαραίτητο για ένα πλούσιο πρωινό που θα μας κρατήσει για ώρες.

Οι πιο «παραδοσιακοί» το επιστρατεύουν την περίοδο της νηστείας. Οι vegans ορκίζονται στην υφή και στη νοστιμιά του, καθώς – μαζί με το αβοκάντο – αντικαθιστά τα ζωϊκά λίπη και εμπλουτίζει τα πιάτα τους. Οι μερακλήδες το απολαμβάνουν σε ανατολίτικες συνταγές με χούμους, φαλάφελ, μπαμπά γκανούς και άλλα. Οι υγιεινιστές το επιλέγουν για τα οφέλη του στον οργανισμό. Και οι γκουρμέ εξερευνούν τις πολυάριθμες ιδέες και λύσεις που προσφέρει στη δημιουργική κουζίνα.

Και η λίστα συνεχίζεται…

 

Διαβάστε ακόμα: Μια εύκολη συνταγή για κορμό χαλβά με σοκολάτα κουβερτούρα, από τον σεφ Νίκο Κατσάνη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top