10860993_777281992360570_1439583179631951464_o-890

Ένας χυμός από ελληνικές ντομάτες που τον απολαμβάνεις όλο το χρόνο, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.

Η Mala Peruviana είναι χυμός από ελληνικές ντομάτες που συντηρείται με φυσικό τρόπο και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να την απολαύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.

Ο Σάκης και Φώτης Τουρκοχωρίτης αποφάσισαν να κλείσουν το μπαρ που διατηρούσαν επί δέκα χρόνια στην περιοχή του Γκάζι και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε κάτι διαφορετικό.

Πίσω από τη συσκευασία του προϊόντος κρύβεται μια βαθιά φιλοσοφία, αυτή της θεωρίας περί χρωμάτων του Αριστοτέλη. Ο αρχαίος φιλόσοφος υποστήριζε πως το βασικό χρώμα είναι το μαύρο και πως σε συνδυασμό με το «φως» του ήλιου φέρνει το κόκκινο «της φωτιάς».

Οι ντομάτες παράγονται σε μια ημιορεινή περιοχή κοντά στην Κωπαΐδα από ντόπιους παραγωγούς, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει αγορές του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Αγγλία και το Ντουμπάι.

Η θεωρία εφαρμόζεται και στο “Mala Peruviana”. Η συσκευασία είναι μαύρη, η επωνυμία της εταιρείας “FOS Natural Creativity” και το περιεχόμενό της δεν είναι άλλο από τον πολτό κατακόκκινης ντομάτας.

Mala Peruviana-890-cover

Πίσω από τη συσκευασία του προϊόντος κρύβεται μια βαθιά φιλοσοφία, αυτή της θεωρίας περί χρωμάτων του Αριστοτέλη. Ο αρχαίος φιλόσοφος υποστήριζε πως το βασικό χρώμα είναι το μαύρο και πως σε συνδυασμό με το «φως» του ήλιου φέρνει το κόκκινο «της φωτιάς».

Το “Mala Peruviana” έχει τοποθετηθεί σε επιλεγμένα delicatessen, ενώ εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται και στα ράφια γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ. Οι ντομάτες παράγονται σε μια ημιορεινή περιοχή κοντά στην Κωπαΐδα από ντόπιους παραγωγούς, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει αγορές του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Αγγλία και το Ντουμπάι, το οποίο έχει ήδη κάνει τις πρώτες παραγγελίες.

Για την ιστορία, το “Mala Peruviana”, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει η «Κακή Περουβιανή», ήταν η ονομασία που έδωσαν οι Έλληνες στην ντομάτα, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά το εξωτικό φρούτο που ήρθε από το Περού. Το ονόμασαν έτσι εξαιτίας της ατροπίνης, μια ουσίας που τότε προκαλούσε το θάνατο σε ορισμένα ζώα που την έτρωγαν με τα κοτσάνια και το φύλλωμα.

 

Διαβάστε ακόμα: Πιπεριές Φλωρίνης Ναουμίδης – Ορίτζιναλ νοστιμιά σε 11 συνταγές.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top