Ο Λάζαρος Μαλτέζος φτιάχνει άπαιχτο ελληνικό Chèvre στην Εύβοια

Αφού μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, έφερε πρώτος τις συνταγές των υπέροχων κατσικίσιων τυριών στα Στύρα της Εύβοιας. Δοκιμάζει και γουστάρει, ο Ανδρέας Λαγός.

 
Nr-2

O Λάζαρος Μαλτέζος διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών «Alpine» και «Zaanen» και δημιούργησε στην Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το εξαιρετικό Chèvre που δοκίμασα στη σαλάτα που μου παρουσίασε περήφανα μια φίλη μου πριν από λίγο καιρό είχε ελληνική ταυτότητα. Κι, όμως, όταν η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις συνδυάζεται με όραμα και πάθος, το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε αρχική προσδοκία.

Ο Λάζαρος Μαλτέζος μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Μερακλαντάν σε κανελόνια με πράσο και μανιτάρια, σε ραβιόλι με κολοκύθα, αλλά και σε λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα.

Διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών «Alpine» και «Zaanen» και δημιούργησε στην πανέμορφη Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.

Nr-1

Ο Λάζαρος Μαλτέζος μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό, λαμπερό χρώμα και άρωμα από την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού.

Χρησιμοποιείστε το σε κανελόνια με πράσο και μανιτάρια, σε χειροποίητα ραβιόλι με κολοκύθα, σε σαλάτες, αλλά και σε λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα!

//Maltezos Farm, Αγ. Ιωάννης, Στύρα Ευβοίας, 6978 110821

 

Διαβάστε ακόμα: Κυριακή απομεσήμερο στου Vezene με μενού εμπνευσμένο απ’ το “Μεγάλο Φαγοπότι”.

Nr-8

Φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό, λαμπερό χρώμα και άρωμα από την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro