Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το εξαιρετικό Chèvre που δοκίμασα στη σαλάτα που μου παρουσίασε περήφανα μια φίλη μου πριν από λίγο καιρό είχε ελληνική ταυτότητα. Κι, όμως, όταν η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις συνδυάζεται με όραμα και πάθος, το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε αρχική προσδοκία.
Ο Λάζαρος Μαλτέζος μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.
Διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών «Alpine» και «Zaanen» και δημιούργησε στην πανέμορφη Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.
Φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό, λαμπερό χρώμα και άρωμα από την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού.
Χρησιμοποιείστε το σε κανελόνια με πράσο και μανιτάρια, σε χειροποίητα ραβιόλι με κολοκύθα, σε σαλάτες, αλλά και σε λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα!
//Maltezos Farm, Αγ. Ιωάννης, Στύρα Ευβοίας, 6978 110821
Διαβάστε ακόμα: Κυριακή απομεσήμερο στου Vezene με μενού εμπνευσμένο απ’ το “Μεγάλο Φαγοπότι”.