«Τα παιδιά μου τρώνε σουβλάκια από το αγαπημένο τους Boutique souvlaki: τραγανό, καλοψημένο, μοσχομυριστό», γράφει η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Κοιτάχτε, όλο αυτό θα σας φανεί φέηκ λίγο, αλλά δεν είναι, μα την Παναγία: δεν τρώω κρέας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είμαι βήγκαν/βετζετάριαν, γιατί έτρωγα κρέας στις εγκυμοσύνες μου, όσο θήλαζα, κι όταν κρυολογώ χτυπάω καμιά κρεατόσουπα, το Πάσχα ψοφάω για κοκορέτσι, άρα δεν είμαι τίποτε σοβαρό, απλώς, δεν είμαι φαν.

Τα παιδιά μου όμως είναι, και τρώνε σουβλάκια από το αγαπημένο τους  «Boutique souvlaki» – τραγανό, καλοψημένο, μοσχομυριστό και τέλειο όπως με διαβεβαιώνουν. Έχω δοκιμάσει, και μία στις τόσες μπορεί να τσιμπήσω ένα σουβλάκι κοτόπουλο, που είναι το φτωχό ξαδερφάκι του χοιρινού σουβλακίου, αλλά νόστιμο, στο «Boutique souvlaki».

Συνειδητοποιώ ότι δεν έχω βάλει ηρωίδα μου σε κανένα μυθιστόρημα να τρώει σουβλάκι, παρόλο που μικρή έχω δουλέψει (ψήστρα) σε σουβλατζίδικο, κι έχω στηθεί όπως όλος ο κόσμος στην ουρά στον θρυλικό «Κάβουρα» στα Εξάρχεια με παρέα σουβλακο-φάγων. Όλο και κάποιος μερακλής θα τον γράψει τον «Κάβουρα», αποκλείεται να μείνει απέξω, εκατό χρόνια σουβλατζής…

«Δεν έχω βάλει ηρωίδα μου σε κανένα μυθιστόρημα να τρώει σουβλάκι, παρόλο που μικρή έχω δουλέψει (ψήστρα) σε σουβλατζίδικο».

Καταλαβαίνω ότι ακούγεται ξενέρωμα, το «δεν τρώω κρέας», επειδή το λέω από την δεκαετία του ’80 (όσοι με ξέρουν από αρχαιοτάτων, είναι μάρτυρες – στραβώνανε τα μούτρα τους από τότε!) Καταλαβαίνω επίσης ότι το σουβλάκι είναι εθνικό φαγητό μας, το τρώνε σ’ όλο τον κόσμο οι άνθρωποι χάρη σ’ εμάς τους Έλληνες, είναι πολύ πιο νόστιμο από οτιδήποτε άλλο θα φάει κανείς «στο χέρι/στο πόδι»… και ακόμα πιο ξενέρωμα είναι να σας γράφω για γουρουνάκια που σφάζονται, έχετε δίκιο, οπότε το αφήνω.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρώω σουβλάκια, τουλάχιστον όχι με την ταχύτητα, όρεξη και γουρλωμενο-ματίαση που τα απολαμβάνουν τα παιδιά όλου του κόσμου, μαζί και τα παιδιά μου. Τα οποία ορκίζονται για την ποιότητα, γεύση, ιδιαιτερότητα, νοστιμιά και γενικότερη καταπληκτικότητα των σουβλακίων του «Boutique souvlaki»… και τα παιδιά έχουν πάντα δίκιο σε ότι αφορά το φαγητό.

 

//«Boutique souvlaki», 28ης Οκτωβρίου 3, 210-6770008, Νέα Αγορά – Παλαιό Ψυχικό.

 

Το νέο μυθιστόρημα της Μανίνας Ζουμπουλάκη, «Μη φοβάσαι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος μέσα στον Ιούνιο.

 

Διαβάστε ακόμα: Σωτήρης Κοντιζάς – το «χεράτο» κεμπάπ που τιμάει στο Νέο Ηράκλειο.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top