Μάνος Καλαμένιος: Ένας Έλληνας στην Tate Modern

Tα μεγάλης ευαισθησίας κεραμικά του δίνουν νόημα στον όρο "art de la table", ενθουσιάζουν τους Βρετανούς κι έχουν πάντα το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.

 
img_168

Κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

Με ελληνικό DNA, ταπεραμέντο, πείσμα και υπομονή, ο Μάνος Καλαμένιος θεωρείται χωρίς αμφιβολία ένα από τα εικαστικά ταλέντα που ανέδειξε η χώρα μας.

Έχοντας ανοίξει τα φτερά του στη Βρετανία, ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands, εκθέσεις και συχνές αναφορές στο όνομά του στο βρετανικό Τύπο.

Τα σκεύη του αποτελούν μικρά έργα τέχνης που απογειώνουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Η φιλοσοφία του ξεχωρίζει από εκείνες των υπόλοιπων καλλιτεχνών που ασχολούνται με την τέχνη της κεραμικής και του γυαλιού, αφού κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

img_360

Ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands και εκθέσεις.

Τα σκεύη που φέρουν την υπογραφή του αποτελούν μικρά έργα τέχνης και, φυσικά, μπορούν να απογειώσουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του κάθε σπιτιού.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σύντομα ορισμένα από τα αντικείμενά του θα βρίσκονται προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, αλλά και προς χρήση στο εστιατόριο του μουσείου.

manos_k1

Τα έργα του μπορείς να τα βρεις πλέον προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα μηχανικά μολύβια του Mario Botta

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close