Για δύο ημέρες, το Nikkei στο Κολωνάκι, θα γίνει το «σπίτι» του Mario Pérez Sanchez.

Πάει ένας χρόνος περίπου από τότε που γνωρίστηκα με τον νεαρό χαμογελαστό chef Mario Pérez Sanchez. Ήταν η πρώτη του φορά που επισκεπτόταν την Αθήνα, καλεσμένος από την ομάδα του εστιατορίου Nikkei για ένα γαστρονομικό event. Θυμάμαι την κουβέντα μας στο bar πίνοντας κοκτέιλ από τα χέρια της bartender Μαίρης Ταλαιπώρου.

Θυμάμαι ακόμα την εντύπωση που μου είχε κάνει ο ενθουσιασμός του κάθε φορά που μιλoύσαμε για τη μαγειρική και για το πόσο τυχερός αισθανόταν που ήταν μέρος της ομάδας του Adria, αλλά και που μπορεί και υπηρετεί τη Nikkei κουζίνα. Μια κουζίνα που έχει τις ρίζες της στην πατρίδα του, το Περού. Θυμάμαι, τέλος, πόσο του είχε αρέσει η πόλη μας, αλλά και η φιλοξενία που τον είχε κάνει να αισθάνεται σαν το σπίτι του.

Στις 15 και 16 Μαρτίου θα δούμε τον Mario Pérez Sanchez να δίνει μια γαστρονομική παράσταση μαζί με τον Θάνο Στασινό.

Ο Θάνος Στασινός (αριστερά) και ο Mario Pérez Sanchez θα ετοιμάσουν ένα ειδικό μενού που θα απαρτίζεται από 13 διαφορετικά πιάτα.

Και να που πέρασε ένας χρόνος και ο περουβιανός χαμογελαστός Mario επιστρέφει και πάλι στην κουζίνα του Nikkei για δύο μόνο βραδιές. Έτσι στις 15 και 16 Μαρτίου θα τον δούμε να δίνει μια γαστρονομική παράσταση μαζί με τον Θάνο Στασινό. Οι δύο τους μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού που θα απαρτίζεται από 13 διαφορετικά πιάτα.

Και μέσα από αυτά θα μας ταξιδέψουν στις γεύσεις, τα αρώματα, τα μυστικά, αλλά και τη φιλοσοφία της Νikkei κουζίνας. Όπως και να έχει, η εμπειρία αυτή αξίζει τον κόπο και πόσο μάλιστα όταν ετοιμάζεται από chef σαν τον Mario και τον Θάνο που αγαπούν και έχουν γνώση αυτής της κουζίνας.

Γεύσεις, αρώματα, μυστικά, αλλά και όλη η φιλοσοφία της Νikkei κουζίνας μέσα σε μερικά εμπνευσμένα πιάτα.

Φυσικά, αυτό το ταξίδι θα έχει και την κατάλληλη αλκοολική παρέα. Ο Σπύρος Κερκύρας μαζί με την πάντα γοητευτική Μαίρη Ταλαιπώρου θα ετοιμάσουν και εκείνοι με τη σειρά τους cocktails ειδικά για αυτές τις δύο βραδιές, για να κάνουν το ταξίδι μας ακόμα πιο απολαυστικό.

Μπορεί λοιπόν να σας ακουστεί κοινότοπο ότι δεν θα χάσω ούτε αυτό το γαστρονομικό event, όμως είναι αλήθεια. Και είναι ένα από τα πράγματα που με χαροποιούν τελευταία, ότι στην πόλη μας διοργανώνονται κάθε φορά και περισσότερες τέτοιου είδους γιορτές.

//Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366. Τιμή μενού €55/ άτομο.

 

Διαβάστε ακόμα: Εσείς ξέρετε τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος της μπίρας draught;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top