Οι μυστικές διευθύνσεις του Marko Rossi

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
Ο Marko Rossi είναι ιδρυτής του maintanos.com και σεφ του εστιατορίου Nixon.

Ο Marko Rossi είναι ιδρυτής του maintanos.com και σεφ του εστιατορίου Nixon. Φωτογραφία: Danai Issaris

Οπωροπωλείο Τσουπάκη, Βαρβάκειος Αγορά, Αρμοδίου 10,  τηλ. 210 3225154. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη –και ποιοτική– ποικιλία φρούτων και λαχανικών: μπορείς να βρεις ακόμα και τα πιο περίεργα, κατόπιν παραγγελίας βέβαια. Η Εύη, ο Μαθιός, αλλά και όλη η οικογένεια, είναι πάντα πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Και η μαμά Γεωργία ποτέ δεν σε αφήνει να φύγεις με άδεια χέρια…

Κρεοπωλείο Παπούλιας, πλατεία Βαρνάβα Πύρρωνος 2, Παγκράτι, τηλ. 210 7518000. Μεγάλη ποικιλία σε κρέατα. Κιμάς μοσχαρίσιος, κατακόκκινος και γευστικός. Σιτεμένα μοσχάρια, εξαιρετική καπνιστή πανσέτα, αλλά και κυνήγια αν του ζητήσεις. Κι επίσης μεγάλη ποικιλία σε τυριά, αλλά και ολόφρεσκα αυγά.

Τέσσερις Εποχές, Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ.  210 3229078. Ένα μαγαζί όλο εκπλήξεις. Τα πάντα βιολογικά και από μικρούς παραγωγούς. Θα βρεις σούπερ τροφές, φρέσκο ψωμί, κινόα, φαγόπυρο, ιπποφαές, τυριά, αλλαντικά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και θα σε εξυπηρετήσουν εξαιρετικά, απαντώντας σε ό,τι απορία έχεις για κάθε τι.

Provence Delicatessen, Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981435. Αγαπημένο μέρος και πραγματικός παράδεισος για τους λάτρες του τυριού. Ο φίλος Γιώργος Κυριακόπουλος είναι ίσως ο γκουρού των γαλλικών τυριών. Gruyère, comté, chèvre και mimolette είναι ελάχιστα μόνο παραδείγματα μπρος στην τεράστια ποικιλία που διαθέτει. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εξαιρετικό ισπανικό αλλαντικό θεθίνα ντελ λεόν.

Απόστολος Βενέτης, Σαρρή 13, Ψυρρή, τηλ. 210 3214035. Η πηγή του ψωμιού στο κέντρο της πόλης, με ψωμιά χωρίς συντηρητικά, πεντανόστιμα και «ψαγμένα» –μεταξύ άλλων, προζυμένια καρβέλια, πολύσπορα και χωριάτικες ζεστές φρατζόλες–, αλλά και τραγανά κριτσίνια. Αν εκείνη τη στιγμή πεινάς πολύ, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα υπέροχα σάντουιτς που φτιάχνει καθημερινά.

 Διαβάστε ακόμα: Τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας!

//Nixon, Αγησιλάου 61 Β, Κεραμεικός, τηλ. 2103462077

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro