Το εστιατόριο άνοιξε στις 14 Αυγούστου.

Το όνομα παραπέμπει στη Γαλλία, το μενού κυρίως στην Ελλάδα, ενώ το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι στο Άμστερναμ. Αν μη τι άλλο, το εστιατόριο Massalia του έλληνα σεφ Αγγελου Κρεμμύδα φέρει κάτι (πολύ) από γαστρονομικό διεθνισμό. Πάντως, για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση: το Massalia συνδυάζει γαλλικές και ελληνικές επιρροές σε ένα κομψό, χαλαρό σκηνικό. Ακόμη και το όνομα δεν είναι τυχαίο: αρκεί να θυμηθούμε ότι η Μασσαλία ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς το 600 π.Χ.

Το μένου είναι για χορτοφάγους, vegan, αλλά και για εκείνους που αγαπούν τα ψάρια και το κρέας.

Το εστιατόριο αντανακλά τις μεσογειακές ρίζες του Κρεμμύδα, με ένα μενού που επικεντρώνεται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά.

Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του εστιατορίου που άνοιξε στις 14 Αυγούστου στο Beukenplein του ανατολικού Άμστερνταμ. αντανακλά τις μεσογειακές ρίζες του Κρεμμύδα, με ένα μενού που επικεντρώνεται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά.

O έλληνας σεφ Άγγελος Κρεμμύδας.

Το à la carte μενού συνδυάζει ελληνική και γαλλική κουζίνα με πιάτα: όπως τερίνα χταποδιού, ψητές καραβίδες, σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης και σνίτσελ σαρδέλες. Με έναν συνδυασμό επιλογών για χορτοφάγους, vegan, αλλά και για εκείνους που αγαπούν τα ψάρια και το κρέας, το μενού είναι ευέλικτο και βασίζεται στην εμπειρία των σεφ που έχουν δουλέψει σε μεγάλες κουζίνες σημαντικών εστιατορίων.

Το à la carte μενού συνδυάζει ελληνική και γαλλική κουζίνα.

Το Massalia διαθέτει μια ευρύχωρη βεράντα 120 θέσεων, που λούζεται στο φως του ήλιου από το πρωί έως αργά.

Το Massalia διαθέτει μια ευρύχωρη βεράντα 120 θέσεων, που λούζεται στο φως του ήλιου από το πρωί έως το αργά, ιδανική για χαλαρά γεύματα ή ποτά που ξεκινούν στις 4 μ.μ. Η ζεστή πρόσοψη από τερακότα συμπληρώνει τη μεσογειακή ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια χαλαρή αλλά εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία. Ο Κρεμμύδας, ο οποίος άνοιξε το Gitane μόλις πέρυσι, συνεργάστηκε με τον sous-chef Βασίλη Κωτσιανίδη, πρώην μέλος του MARIE του Hotel l’Europe και τώρα είναι επικεφαλής σεφ στο Gitane, για να ζωντανέψει τη Massalia. Επιπλέον, ο Bas Hazen, ο οποίος διαχειρίζεται αυτήν τη στιγμή το Gitane, εντάχθηκε στη Massalia ως maître d’, φέρνοντας εμπειρία από το Restaurant BREDA και το βραβευμένο με αστέρι Michelin De Juwelier.

To εστιατόριο έχει καλή λίστα κρασιών.

Ένα από τα πιάτα – best seller είναι αυτό με την ψητή μελιτζάνα γεμιστή με κρέμα ρατατούιγ, ρεβίθια και χοντροκομμένα μυρωδικά.

Το μενού αναφέρει ευκρινώς τις προθέσεις του σεφ: πρόκειται για φαγητά που έκουν την καταγωγή τους από την ελληνική κουζίνα, αλλά που έχουν μαγειρευτεί με γαλλικές τεχνικές. Κάπως έτσι, συντάει κανείς το ροζ αυγοτάραχο να συνδυάζεται με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, τον παστό μπακαλιάρο με λάχανο και τα τηγανητά κολοκυθάκια με φέτα και τζατζίκι. Προφανώς υπάρχει και η κλασική ελληνική σαλάτα.

Tηγανητά κολοκυθάκια με φέτα και τζατζίκι.

Ένα από τα πιάτα που θεωρείται από τα best seller είναι αυτό με την ψητή μελιτζάνα γεμιστή με κρέμα ρατατούιγ, ρεβίθια και χοντροκομμένα μυρωδικά. Σε αντίθεση με τα εστιατόρια του Άμστερνταμ όπου το ελληνικό κρασί δεν έχει καταφέρει να βρει τη θέση που του αξίζει, το Massalia έχει μια καλή λίστα ετικετών της πατρίδας μας: ακόμη και αφρώδεις ελληνικούς οίνους μπορείς να βρει στο Massalia.

 

 Διαβάστε ακόμα: «1905 London», ένα νέο εστιατόριο με κρητική «ψυχή» στην καρδιά του Λονδίνου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top