Matsuhisa Athens: O Nobu έρχεται ξανά στην Αθηναϊκή ριβιέρα

Ο Αστέρας άνοιξε ξανά και το Matsuhisa Athens -παρότι δεν έκλεισε ποτέ- υποδέχεται ανανεωμένο τους νομπου-λάτρεις: Με καινοτομίες στο μενού (σπαγγέτι από καλαμάρι με αχινό, κανείς;), με το πανέμορφο UMI bar αλλά και με τον Nobuyki Matsuhisa αυτοπροσώπως λίγο πριν τις… εκλογές.

 

Aπό τις 28/6 μέχρι τις 2/7, ο Nobu θα βρίσκεται στον Αστέρα.

Ο Nobu Matsuhisa είναι ένας αυτοκράτορας. Κι όμως, δεν έλκει την καταγωγή του από τη «Δυναστεία των Χρυσανθέμων» της μακρινής Ιαπωνίας. Δεν φέρει έναν τίτλο κληρονομικώ δικαιώματι. Δεν του «επιβλήθηκε» δίχως να κοπιάσει. Ο διεθνής Τύπος τον χαρακτηρίζει αυτοκράτορα του sushi. Τόσο για την εμπνευσμένη του κουζίνα (ιαπωνική μεν, αλλά με διάφορες προεκτάσεις, ακόμα και Περουβιανής έμπνευσης), όσο και για τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Από το πρώτο του εστιατόριο, πίσω στο μακρινό 1987, στο Μπέβερλι Χιλς έως την Αθηναϊκή εκδοχή της ευγενούς «αλυσίδας» Μatsuhisa, έχει καταφέρει να συλλέξει διθυράμβους, να ανοίξει τον κύκλο της μαγειρικής του εμπειρίας και πλέον να βιώνει την επιτυχία στην πλέρια μορφή της. Αν θέλετε να γνωρίσετε βαθύτερα τη φιλοσοφία του άκρως επιτυχημένου αυτού άνδρα, διαβάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Κίμωνα Φραγκάκη.

Το πανέμορφο “βυθισμένο” UMI bar θέα στον Σαρωνικό.

Μαζί με το πρώτο infinity bar της πόλης, UMI by Matsuhisa Athens (στενάζει ήδη το Instagram με φωτογραφίες από αυτό το σημείο), ο «ναός» των fusion ιαπωνικών γεύσεων συνθέτει μία ατμόσφαιρα απολαυστικής πολυτέλειας για το ελληνικό και διεθνές κοινό. Το Matsuhisa Athens ανοίγει και φέτος τις πύλες του προσφέροντας γνωστές και πρωτότυπες γαστρονομικές εμπειρίες.

Με καθιερωμένα signature πιάτα όπως τα Salmon Karashi Su Miso, Black Cod και Yellowtail Jalapeño, πληθωρικά -και ορισμένα πιο οικονομικά- Omakase Menus, αλλά και νέες προτάσεις όπως είναι τα New Style O-Toro, “ζυμαρικά” καλαμαριού με αχινό, φαγκρί Amapeno και λαχταριστά ραβιόλι Gyoza με βοδινό Wagyu, ο Executive Chef Τόνι Βρατσάνος και ο Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμάς Κουράκος, μας “εθίζουν” σε μία εμπειρία γεύσης όπου ο πειραματισμός συνδυάζεται σοφά με τις κλασικές αξίες.

‘Ενας επικός μπακαλιάρος δια χειρός Τόνι Βρατσάνου.

Παράλληλα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα, οι θαμώνες του UMI by Matsuhisa Athens θα βιώνουν μια αίσθηση που θυμίζει την πλώρη ενός κρουαζιερόπλοιου. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε κι αυτό το καλοκαίρι στην πόλη.  Signature cocktails όπως τα Apple Martini και Matsuhisa Martini, αλλά και τα ολοκαίνουργια Sakura Martini και Κyoto Kiss βοηθούν να μπούμε ακόμη πιο μέσα στην καρδιά του θέρους.

Οι θαμώνες του UMI by Matsuhisa Athens θα βιώνουν μια μορφή εκλεπτυσμένης διασκέδασης και lounging.

Μην παραλείψετε τα UMI Night Sessions που εξελίσσονται σε χαλαρά DJ parties. Ο χώρος προσφέρεται για αρκετά παραπάνω από φαγητό. Νομίζεις ότι είσαι σε διακοπές. Και τέλος, το Nobu Food Festival ανοίγει για ακόμη μία φορά τις πύλες του, στο Matsuhisa Athens, από τις 28/6 μέχρι τις 2/7, παρουσία του ίδιου του Nobuyki Matsuhisa. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μυηθεί στα άδυτα της Nobu φιλοσοφίας και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του μέσα από τον ξεχωριστό διάλογο που ο μεγάλος chef χτίζει ανάμεσα στην ιαπωνική μαγειρική κουλτούρα και τους λάτρεις της.

 

//ΙΝFO
Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Αθήνα, 16671

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Mercato, μια απίθανη ιταλική τρατορία στο Four Seasons Athens. 

 

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close