Το συγκρότημα του Αστέρα έχει κλείσει για ανακαίνιση και ανακατασκευή. Το μοναδικό σημείο που βρίσκεται ανοικτό στο κοινό είναι το παλιό Club House με τη μεγαλειώδη θέα που στεγάζει το Matsuhisa Athens.

Το συγκρότημα του Αστέρα μπορεί να έχει κλείσει για πλήρη ανακατασκευή, όμως ένα από τα γοητευτικότερα εστιατόρια των Αθηνών και κορωνίδα της Αθηναϊκής «ριβιέρα», το Matsuhisa Athens, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης και υπόσχεται το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα μετά από το… ναό του Ποδειδώνα στο Σούνιο.

Ο Head Chef Βασίλης Παπαθεοδώρου και ο Sushi chef Τόνυ Βρατσάνος έχουν αποδειχθεί άξιοι της εμπιστοσύνης του θρυλικού Nobu και φιλοτεχνούν δικά τους νέα πιάτα που εντάσσονται με αξιώσεις στο μενού. Aυτό το καλοκαίρι είχαμε την ευκαιρία να «τεστάρουμε» μια σειρά νέων πιάτων με κορυφαίο το shrimp uni dill (γαρίδες κοιλάδος με αχινό και άνηθο). Είναι ένα ορεκτικό εκπάγλου απλότητας και γευστικής διαύγειας που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο ειδικά τον ελληνικό ουρανίσκο. Η απίστευτα γενναιόδωρη υφή της γαρίδας κοιλάδος στην ωμή εκδοχή της σε συνδυασμό με την ευγένεια του ιωδίου του αχινού και το λεπτό άρωμα του άνηθου συνθέτουν ένα παραδειγματικά ισορροπημένο και εξόχως ελαφρύ πιάτο.

To μενού «Summer Omakase» 6 πιάτων προσφέρεται στην τιμή των 65 ευρώ το άτομο.

Ορισμένες από τις πιο εκλεπτυσμένες στιγμές του μενού είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και σε ένα champagne dinner στο Matsuhisa Athens, με τη συνοδεία της πλήρους γκάμας του οίκου Armand De Brignac. Το ταρταρ τόνου με ένα σκουφάκι από χαβιάρι σε συνδυασμό με τη ροζέ Armand de Brignac ή ο απαλός αστακός με τρούφα, συνοδεία μια έξοχης Blanc de Blancs, ήταν δύο από τις πραγματικά κορυφαίες απολαύσεις που μπορεί κανείς να βρει στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας σήμερα.

Πολλοί είναι που προσπερνούν τα signature Ιαπωνο-Περουβιανά πιάτα του Nobu και έρχονται εδώ μόνο για το εξαιρετικό sushi.

Ταυτόχρονα, στο περίφημο «Martini bar» του εστιατορίου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα signature martinis του Nobu και άλλα διάσημα cocktails. Στη νέα λίστα που επιμελήθηκε ο head bartender Χάρης Γεωργόπουλος ξεχωρίζουν οι συνδυασμοί με premium spirits και φρέσκα υλικά. Δοκιμάστε το αναπάντεχα δροσερό «water melon daiquiri» (με φρέσκο καρπούζι και premium sake), το σοφιστικέ «Peruvian negroni» (με πικάντικο pisco, blend από ιταλικό βερμούτ και campari «μαγειρεμένα» σε sous vide με γλυκές πράσινες πιπεριές!), ή το χορταστικό «twisted zombie» (ένα μίγμα από παλαιωμένα ρούμι, φρέσκα φρούτα και σιρόπια από μπαχαρικά).

Την εκτενή λίστα των cocktails μπορείτε να συνοδεύσετε με το ολοκαίνουριο «Summer Omakase» και να βιώσετε την εμπειρία της φιλοσοφίας του Matsuhisa Athens, σε ένα μενού 6 πιάτων στην τιμή των 65 ευρώ το άτομο, την πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση του πολυτελούς εστιατορίου.

Στο new style sashimi του Nobu ο ωμός τόνος έχει καψαλιστεί “όσο πατάει η γάτα” με καυτό λάδι, αναδεικνύοντας όλη την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του.

Εν τω μεταξύ, σε λιγότερες από δύο εβδομάδες ο πολυβραβευμένος Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa (ο μαιτρ αυτοπροσώπως), δίνει ραντεβού με τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον «Nobu Food Festival», προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας τη μοναδική φιλοσοφία και τεχνική της μαγειρικής του κουλτούρας. Στις 16 & 17 Ιουλίου θα βρεθεί στο Matsuhisa Athens, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ενώ από τις 18 Ιουλίου έως και 22 θα δώσει το παρών στο Matsuhisa της Μυκόνου.

 

//Matsuhisa Athens. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210896 0510

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top