Ο Maximilian Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία,  εστιασμένη στον ουσιαστικό ρόλο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού.

Η Deals SA σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής ποτηριών Riedel παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον δεξιοτέχνη των ποτηριών Maximilian Riedel για μια μοναδική παρουσίαση της νέας σειράς ποτηριών Riedel Veloce τη  Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς ανήκει στην 11η γενιά της δυναστείας που ξεκίνησε την παράδοση δημιουργίας φίνων ποτηριών. Σήμερα είναι CEO της ιστορικής αυστριακής εταιρείας Riedel η οποία από το 1756 βρίσκεται στην πρωτοπορία της υαλουργίας και της παραγωγής ποτηριών και καραφών κρασιού υψηλής ποιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν οι ίδιοι τα μυστικά που το σωστό ποτήρι ξεκλειδώνει από ένα καλό κρασί.

Στη σπάνια αυτή εκδήλωση ο Maximilian Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία,  εστιασμένη στον ουσιαστικό ρόλο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού στην αντίληψη και την απόλαυση του κρασιού.  Αξιοποιώντας τη νέα σειρά ποτηριών RIEDEL Veloce, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα υπό την καθοδήγηση του οικοδεσπότη να ανακαλύψουν οι ίδιοι τα μυστικά που το σωστό ποτήρι ξεκλειδώνει από ένα καλό κρασί.

Τα ποτήρια κρασιού Riedel, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ειδικούς οινολόγους, είναι τα πρώτα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν λεπτομερώς για την εξαγωγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρασιού.

Ο Maximilian Riedel φημίζεται τόσο για την επιτυχία του να κάνει γνωστή τη Riedel παγκοσμίως αλλά και για τις σχεδιαστικές του ικανότητες.

Η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρασιού με τη χρήση κατάλληλου ποτηριού αποτελεί μια “παράδοση μέσα στην παράδοση” της μακρόχρονης ιστορίας της  RIEDEL. Ο Claus J. Riedel ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που το 1958 αναγνώρισε ότι το άρωμα, η γεύση, η ισορροπία και η επίγευση των κρασιών επηρεάζονται από το σχήμα του ποτηριού από το οποίο καταναλώνονται. Ο Maximilian Riedel με τη σειρά του φημίζεται τόσο για την επιτυχία του να κάνει γνωστή τη Riedel παγκοσμίως αλλά και για τις σχεδιαστικές του ικανότητες εφαρμόζοντας επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές και προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα, όπως οι πρωτότυπες καράφες, στις οποίες είναι γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρασιού με τη χρήση κατάλληλου ποτηριού αποτελεί μια “παράδοση μέσα στην παράδοση” της μακρόχρονης ιστορίας της  RIEDEL.

Η παρουσίαση θα γίνει με τη χρήση του ειδικού σετ γευσιγνωσίας 4 ποτηριών Riedel Veloce, από τα οποία το καθένα εστιάζει σε μια βασική ποικιλία: δυο για κόκκινα και δύο για λευκά.

Τα ποτήρια κρασιού Riedel, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ειδικούς οινολόγους, είναι τα πρώτα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν λεπτομερώς για την εξαγωγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρασιού και την ενίσχυση της γεύσης αφού κάθε τύπος κρασιού απαιτεί διαφορετικό ποτήρι για να εντείνει τα αρώματα και τις γεύσεις του. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά ποτηριών Riedel Veloce. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Maximilian Riedel, το κάθε ένα από τα ποτήρια θα αποκαλύψει τα μυστικά του με το σωστό κρασί. Η παρουσίαση θα γίνει με τη χρήση του ειδικού σετ γευσιγνωσίας 4 ποτηριών Riedel Veloce, από τα οποία το καθένα εστιάζει σε μια βασική ποικιλία: δυο για κόκκινα και δύο για λευκά.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ως δώρο το σετ 4 ποτηριών Riedel Veloce, η αξία των οποίων παρεμπιπτόντως υπερβαίνει το κόστος συμμετοχής. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το ιδανικό ποτήρι Riedel για τις κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top