Με γεύση από την Χίο

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στη Χίο ο Nomad Chef γνώρισε από κοντά τη μικρή οικοτεχνία «Χιώτικο Κελλάρι». Και ενθουσιάστηκε με τα πεντανόστιμα στριφτάρια της –και όχι μόνο.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8435

Με τη γνώση και το μεράκι του Νίκου Κωνσταντουλάκη, από τη Βέσσα, στα Μαστιχοχώρια του νησιού.

Τα στριφτάρια του «Χιώτικο Κελλάρι»

Από μικρός ήμουν ανήσυχο πνεύμα. Αναζητούσα την πρόκληση και το διαφορετικό, ήθελα όμως να έχουν ποιότητα, να μπλέκονται ιδανικά με την παράδοση.Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Χίο γνώρισα από κοντά το «Χιώτικο Κελλάρι». Τη μικρή οικοτεχνία του Νίκου Κωνσταντουλάκη στη Βέσσα, στα Μαστιχοχώρια του νησιού, που, με σεβασμό στην παράδοση και στους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, δημιουργεί όμορφα και νόστιμα προϊόντα. Ανάμεσά τους ξεχώρισα τα στριφτάρια (με σπιρουλίνα και Κρίταμο, με χαρούπι, με τσουκνίδα, τα στιφτάρια με αγκιναρόφυλλα, τζίντζερ, λεμόνι και καρότο), κι από κοντά το χυλοπιτάκι με μελάνι σουπιάς και τις ταλιατέλες με μαστίχα. Τις προάλλες, που ήρθαν κάτι φίλοι στο σπίτι, τους μαγείρεψα στριφτάρια με σπιρουλίνα και κρίταμο με συνοδεία από φρέσκες σαρδέλες. Ένα frugal gourmet πιάτο γεμάτο φύση και Αιγαίο.

 

«Χιώτικο Κελλάρι», Βέσσα, Μαστιχοχώρια Χίου, τηλ. 2271073378

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro