Με γεύση από την Χίο

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στη Χίο ο Nomad Chef γνώρισε από κοντά τη μικρή οικοτεχνία «Χιώτικο Κελλάρι». Και ενθουσιάστηκε με τα πεντανόστιμα στριφτάρια της –και όχι μόνο.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8435

Με τη γνώση και το μεράκι του Νίκου Κωνσταντουλάκη, από τη Βέσσα, στα Μαστιχοχώρια του νησιού.

Τα στριφτάρια του «Χιώτικο Κελλάρι»

Από μικρός ήμουν ανήσυχο πνεύμα. Αναζητούσα την πρόκληση και το διαφορετικό, ήθελα όμως να έχουν ποιότητα, να μπλέκονται ιδανικά με την παράδοση.Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Χίο γνώρισα από κοντά το «Χιώτικο Κελλάρι». Τη μικρή οικοτεχνία του Νίκου Κωνσταντουλάκη στη Βέσσα, στα Μαστιχοχώρια του νησιού, που, με σεβασμό στην παράδοση και στους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, δημιουργεί όμορφα και νόστιμα προϊόντα. Ανάμεσά τους ξεχώρισα τα στριφτάρια (με σπιρουλίνα και Κρίταμο, με χαρούπι, με τσουκνίδα, τα στιφτάρια με αγκιναρόφυλλα, τζίντζερ, λεμόνι και καρότο), κι από κοντά το χυλοπιτάκι με μελάνι σουπιάς και τις ταλιατέλες με μαστίχα. Τις προάλλες, που ήρθαν κάτι φίλοι στο σπίτι, τους μαγείρεψα στριφτάρια με σπιρουλίνα και κρίταμο με συνοδεία από φρέσκες σαρδέλες. Ένα frugal gourmet πιάτο γεμάτο φύση και Αιγαίο.

 

«Χιώτικο Κελλάρι», Βέσσα, Μαστιχοχώρια Χίου, τηλ. 2271073378

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close