Συνταγές-κειμήλια που έχουν περάσει στα χέρια της κυρίας Κυριακής από γενιά σε γενιά...

Στα γλυκά που η φτιάχνει καθημερινά η ίδια στο παρασκευαστήριό της, η κυρία Κυριακή κατορθώνει να παντρεύει, πετυχημένα και δημιουργικά, γεύσεις του χθες με το σήμερα.

Η κυρία Κυριακή από τον Πόντο έφτιαχνε γλυκά από μικρό κοριτσάκι και, στην πάροδο του χρόνου, το όνειρό της ήταν κάποτε να καταφέρει να μοιραστεί με τον κόσμο τις συνταγές-κειμήλια που πέρασαν στα χέρια της από γενιά σε γενιά. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν, επιτέλους, άνοιξε το δικό της ζαχαροπλαστείο «Τούρτα Μέλι», στην Καλλιθέα.

Τα αγνά υλικά και η ποιότητα είναι απαράβατες αρχές της κυρίας Κυριακής. Καθημερινά η ίδια φτιάχνει στο παρασκευαστήριό της παραδοσιακά ποντιακά γλυκά και όχι μόνο, με στόχο να ξυπνήσει μνήμες και να ταξιδέψει τους πελάτες της στα γλυκά μονοπάτια (τις μαντλέν…) της παιδικής τους ηλικίας. Γλυκά στα οποία κατορθώνει να παντρεύει, πετυχημένα και δημιουργικά, γεύσεις του χθες με το σήμερα.

H τούρτα μέλι που έδωσε το όνομα και στο μαγαζί.

H περίφημη τούρτα μέλι, που έδωσε και το όνομά της στο ζαχαροπλαστείο.

Μου έδωσε να δοκιμάσω ποντιακά καρυδάκια, τραγανό χειροποίητο μπισκότο με καραμέλα, πουράκια με γέμιση καρύδι και βέβαια την τούρτα μέλι –που έδωσε και το όνομα στο ζαχαροπλαστείο της: πολλές αφράτες στρώσεις χειροποίητων φύλλων με μέλι και απαλή κρέμα καραμέλας, μια πραγματικά πρωτότυπη γεύση που αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Χάρηκα ειλικρινά που γνώρισα την ποντιακή ζαχαροπλαστική της κυρίας Κυριακής, χάρηκα που γνώρισα και την ίδια, γιατί είναι γλυκιά σαν τα γλυκά της.

 

//Ματζαγριωτάκη 64, Καλλιθέα, τηλ. 211- 2126846, 6937417499. Το «Τούρτα Μέλι» δραστηριοποιείται και στο τομέα των εκδηλώσεων, καθώς και του catering –και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top