Το λόμπι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι όμορφα στολισμένο για τις γιορτές.

Έχει τα καλά της η Αθήνα τις γιορτές. Ειδικά το κέντρο της που είναι ντυμένο, στολισμένο και έτοιμο να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Από όλα τα σημεία που, πιθανόν, θα επισκεφθούμε αυτές τις μέρες, ένα ξεχωρίζει. Πώς να το κάνουμε; Το κλασικό θα είναι πάντα αναλλοίωτο. Μια «Μεγάλη Κυρία» των Αθηνών που στέκει στο Σύνταγμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Μεγάλη Βρεταννία, μάς περιμένει άλλη μια χρονιά.

Φυσικά, δίπλα σε μια «Μεγάλη Κυρία» δεν γίνεται να μην σταθεί ένας βασιλιάς. Γι’ αυτό και το ξενοδοχείο King George έχει φορέσει κι αυτό τα γιορτινά του. Οι επιλογές μας, λοιπόν, είναι δύο. Αμφότερες ανεβάζουν πολύ τον πήχη και δίνουν τον τόνο στη γιορτινή διάθεσή μας και μας προετοιμάζουν για γαστρονομικές επιλογές που θα μας βάλουν για τα καλά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φέτος για τη Μεγάλη Βρεταννία είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς, οι επετειακές ενέργειες για τα 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας ολοκληρώνονται, με Always Grand προτάσεις για τις γιορτές. Η ναυαρχίδα της αθηναϊκής hotellerie ακτινοβολεί λάμψη, καθώς το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 8 μέτρων, υποδέχεται τους επισκέπτες στο Lobby.

Φυσικά, τα μενού των εορτών και στα δύο ξενοδοχεία αποτελούν ένα μεγάλο δέλεαρ, καθώς οι μπριγάδες και στις δύο κουζίνες έχουν βαλθεί να μας εκπλήξουν με τις επιλογές τους. Δείτε με την ησυχία σας τις επιλογές και πράξτε αναλόγως. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα: ο Executive Chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης, αποτελεί εγγύηση για το γευστικό αποτέλεσμα. 

Το στολισμένο GB Roof Garden με την καλύτερη θέα της πόλης.

Φορέστε τα καλά σας και πάνω από όλα την καλή σας διάθεση και καθίστε αναπαυτικά. Το GB Roof Garden έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

GB Roof Garden: Εορταστικό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων

Φορέστε τα καλά σας και πάνω από όλα την καλή σας διάθεση και καθίστε αναπαυτικά. Στο GB Roof Garden ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας έχει ετοιμάσει για το μενού των Χριστουγέννων σούπα λευκού κρεμμυδιού, μικρόφυλλα και καπνιστό χέλι. Ακολουθούν τα χτένια σωτέ με κρέμα αυγού, χειμωνιάτικη τρούφα και βούτυρο νουαζέτ, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε τη γλώσσα στο φούρνο, ραγού αστακού, κοφτό μακαρονάκι, άγρια μανιτάρια και μουσελίν ‘vin jaune’, σάλτσα αρωματισμένη με σχοινόπρασο. Στο τέλος σας περιμένει σορμπέ λεμόνι με πούδρα δυόσμου.

Εννοείτε πως μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ παραδοσιακής γαλοπούλας με γέμιση με ξερά φρούτα, κάστανα, κολοκύθα και σάλτσα ‘gravy’ ή φιλέτου από μοσχάρι γάλακτος, ψητό foie gras, τρούφα και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Μια σοκολατένια όπερα, που συνοδεύεται από μους αρωματισμένη με εσπρέσσο, απαλό κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, παγωτό βανίλια αρωματισμένη με κάρδαμο, θα σας γλυκάνει στο τέλος. Δημιουργημένη από τον ταλαντούχο Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα.


GB Roof Garden: Ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές 

Δεν έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε ανήμερα των Χριστουγέννων; Δεν θέλετε να περιοριστείτε στα γνωστά οικογενειακά τραπέζια; Το GB Roof Garden σας περιμένει με τον πλουμιστό χριστουγεννιάτικο μπουφέ του. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές έτσι ώστε να καλύψουν όλα τα γούστα: από σούπα κολοκύθας και μπριός με αποξηραμένα φρούτα έως καπνιστό σολομό με σάλτσα αγριοράπανο και ψωμάκια  ‘’hovis’’.

Οι σαλάτες αφθονούν, ενώ στα κυρίως πιάτα θα έχετε να διαλέξετε μεταξύ των εξής: ριζότο με χειμωνιάτικη τρούφα, λιγκουίνι με θαλασσινά, ντομάτα και βασιλικό, ψάρι ημέρας με εκλεκτά λαχανικά, παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα, καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο και ‘Rib eye steak’ με σαλάτα ψητών λαχανικών. Από γλυκά θα υπάρχουν τούρτες και τάρτες, γλυκά σε ποτήρι, παστάκια, macaron, μπακλαβάς, κανταΐφι, σαραγλί και φυσικά κουραμπιέδες και μελομακάρονα.


Μια από τις δημιουργίες του Chef de Cuisine Νίκου Λιόκα.

GB Roof Garden: Εορταστικό μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 

Tην πιο σημαδιακή ημέρα του χρόνου, εκεί που θα μας αφήσει το 2024 και θα υποδεχθούμε το 2025,  οι Σεφ του εστιατορίου έχουν σχεδιάσει ένα μενού που φιλοδοξεί να πιάσει γευστικά την προσμονή του νέου έτους. Το μενού περιλαμβάνει τάρτα με καπνιστό σολομό, χαβιάρι Beluga και αβοκάντο. Λιγκουίνι από κάστανο, λευκή τρούφα και σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας. Λάχανο γεμιστό με καραβίδα και χτένια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σχοινόπρασο και χαβιάρι. Σορμπέ μανταρίνι εν είδει trou normand.

Κι ακόμη στα κυρίως πιάτα: Φιλέτο μόσχου και αστακός στα κάρβουνα, σάλτσα Madeira και αφρός ‘choron’ με σουσάμι. Για κλείσιμο υπάρχει Τσιζκέικ με μαρμελάδα εσπεριδοειδών, ‘angel’s cake’, γκρέιπφρουτ γλασέ και σορμπέ γιαούρτι.


GB Roof Garden: Ο Πρωτοχρονιάτικος μπουφές 

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, έχοντας ξενυχτίσει από το γλέντι της προηγουμένης μπορούμε να υποδεχθούμε το 2025 με τον εντυπωσιακό μπουφέ του GB Roof Garden. Όπως και τα Χριστούγεννα, ο μπουφές αναμένεται να είναι πλούσιος και θα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές γεύσεις. Από στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές στον πάγο με λεμόνι έως ταρτάρ φρέσκου σολομού με φύκια ‘wakame’ και πράσινη μουστάρδα.

Ποικιλία από καπνιστά κρέατα που γαρνίρονται με πίκλες, μουστάρδες και κριτσίνια έως σπιτικά ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, σπαράγγια και τρούφα και καρδιά από φιλέτο μόσχου με σάλτσα Βουργουνδίας. Φυσικά θα υπάρχουν πολλές επιλογές σε σαλάτες, ορεκτικά και γλυκά. Εννοείται και βασιλόπιτα.


Στο αριστοκρατικό, βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έχουν, σαφώς άλλη χάρη.

H αριστοκρατική σάλα του Tudor Hall.

Τudor Hall: Εορταστικό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων

Στο αριστοκρατικό, βραβευμένο με αστέρι Michelin (το διατήρησε και φέτος) εστιατόριο Tudor Hall σαφώς άλλη χάρη. Εδώ ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς και ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας βρίσκονται σε οίστρο, τον οποίο θα μας τον μεταφέρουν στα πιάτα που θα δοκιμάσουμε. Η γευστική πλευρά της βραδιάς θα περιλαμβάνει: κρέπα σόγιας με τόνο ταρτάρ, μους αβοκάντο και ντρέσινγκ με εσπεριδοειδή. Σούπα μαϊντανόριζας, γλυκάδι μόσχου στα κάρβουνα, πετιμέζι και τραγανό κρεμμύδι. Σπαράγγια μπαβαρουάζ και ψητά , ‘soft egg’, νεροκάρδαμο, κρέμα παρμεζάνας και ‘hollandaise’ τρούφας. Σορμπέ λεμόνι με πούδρα από δυόσμο για φρεσκάρισμα του ουρανίσκου.

Κατόπιν, επιλογή από παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κάστανα, κουκουνάρι και σάλτσα κράνμπερι ή χοιρινό φιλέτο και πανσέτα, πουρέ κάστανο, δαμάσκηνα, φουντούκια και σάλτσα με φασκόμηλο. Για γλυκό θα υπάρχει σοκολατένια όπερα, μους αρωματισμένη με εσπρέσσο, απαλό κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, παγωτό βανίλια αρωματισμένη με κάρδαμο. Για κλείσιμο καφές ή τσάι και χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές.


O Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς έχει ετοιμάσει πολλές γευστικές εκπλήξεις για τα εορταστικά τραπέζια.

Τudor Hall: Εορταστικό μενού ανήμερα των Χριστουγέννων

Ανήμερα των Χριστουγέννων το Tudor Hall θα μας υποδεχθεί με ένα πλήθος γευστικών επιλογών. Έχουμε και λέμε: βασιλικό καβούρι με σαλάτα κινόας, τσίλι και ντρεσσινγκ ‘passion fruit’. Φιλέτο μόσχου καρπάτσιο και ταρτάρ, πεκάν, γραβιέρα Κρήτης, κράνμπερι και τρούφα. Φρέγκολα με γαρίδες, άνηθο, βανίλια, λεμόνι κονφί και μπισκ γαρίδας.

Επιλογή από παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κάστανα, κουκουνάρι και σάλτσα κράνμπερι ή μπακαλιάρο ποσέ σε αρωματικό βούτυρο, μυρώνια, τσάτνεϊ ‘chorizo’ και σάλτσα ‘bianco’. Επίσης, θα υπάρχερι μπουφές γλυκών.


Mε τέτοια πιάτα, το Tudor Hall δίκαια διατήρησε το αστέρι Michelin.

Τudor Hall: Εορταστικό μενού παραμονή της Πρωτοχρονιάς 

Όσοι αποφασίσουν να υποδεχθούν το 2025 στο Tudor Hall θα γευτούν τα εξής: καρπάτσιο λαβράκι με τσίλι, κόλιανδρο, ‘kalamansi’, χαβιάρι Beluga και σάλτσα φινόκιο – μήλο. Χτένια ψητά, πουρές καρότο με ‘miso’, τζελ μανταρίνι, τουίλ κόκκινης πιπεριάς και σάλτσα vadouvan. Ραβιόλι γεμιστό με πάπια κονφί, τζίντζερ, λιαστή ντομάτα, τρούφα και σάλτσα πάπιας με πραλίνα. Σορμπέ μανταρίνι για “διάλειμμα” πριν τα κυρίως πιάτα.

Εν συνεχεία, Wagyu φιλέτο, φουά γκρα, καπνιστό χέλι, τερίνα πατάτας και σάλτσα Perigueux. Τσιζκέικ με μαρμελάδα εσπεριδοειδών, ‘angel’s cake’, γκρέιπφρουτ γλασέ και σορμπέ γιαούρτι. Καφέ ή Τσάι και πρωτοχρονιάτικες γλυκές λιχουδιές.


Τudor Hall: Εορταστικό μενού την Πρωτοχρονιά

Η πρώτη ημέρα του χρόνου κρύβει πολλές γευστικές «χάρες» στο Tudor Hall. Συγκεκριμένα: σαλάτα με ραντίτσιο στα κάρβουνα, φινόκιο, πράσινο μήλο, ρόκα, αμύγδαλα και σάλτσα κεφίρ. Σολομός καπνιστός και καρδιά καπνιστού σολομού μπαλίκ, σαλικόρνια, ραπανάκι, ‘shiso’ και ντρέσινγκ από εσπεριδοειδή. Καραβίδες ψητές με λεμόνι κονφί, αφρό πράσου και τσάτνεϊ.

Επιλογή από καλκάνι με μενταγιόν αστακού, χαβιάρι, πράσινα σπαράγγια και μπισκ αρωματισμένη με λεμονόχορτο ή σέλα αρνιού και καρέ με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και σάλτσα με λεμονοθύμαρο. Επίσης, θα υπάρχει ένας πλούσιος μπουφές γλυκών και φυσικά βασιλόπιτα.

//Εξερευνήστε περισσότερα: Festive Season – Brochure 2024 εδώ
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το Xmas Desk στο 2103330880 ή στο [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Αθήνα άνωθεν. Επιστροφή στο ολικά ανακαινισμένο GB Roof Garden!

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top