«Ένα υπέροχο προϊόν, βγαλμένο απ’ την καρδιά των πεύκων και των θυμαριών της κρητικής φύσης, με την υπογραφή του Μανώλη Στεφανάκη».

«Ένα υπέροχο προϊόν, βγαλμένο απ’ την καρδιά των πεύκων και των θυμαριών της κρητικής φύσης, με την υπογραφή του Μανώλη Στεφανάκη».

Στο οικοσύστημα της Κρήτης η συνύπαρξη των πεύκων με τα μοσχοβολιστά θυμάρια παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία και, ακολούθως, τη συλλογή ενός μελιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: κεχριμπαρένιο χρώμα, πλούσια και αιθέρια αρώματα θυμαριού, ένταση και αυθεντικότητα στη γεύση. Μιλάω για το μέλι «Πευκοθύμαρο» από την μελισσοκομική μονάδα «Μελίγυρις» του Μανώλη Στεφανάκη, στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Το δοκίμασα πρόσφατα και ενθουσιάστηκα: Πρόκειται για ένα υπέροχο προϊόν, βγαλμένο απ’ την καρδιά των πεύκων και των θυμαριών της κρητικής φύσης.

Το απολαμβάνω στο τσάι μου, αντί για ζάχαρη, και πάνω σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού αλειμμένες με φρέσκο βούτυρο. Και το χρησιμοποιώ, επίσης, σαν σιρόπι πάνω στο γιαούρτι ή το παγωτό, ή σαν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ με ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς.

Η μελισσοκομική μονάδα «Μελίγυρις», η οποία πλαισιώνεται από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μελισσοκομία από το 1920 βγάζει, προφανώς, και άλλα μέλια: Μέλι ασπρόθυμου (είδος θυμαριού) και αγριοβοτάνων, Μέλι δάσους και ερείκης, Μέλι με φασκομηλιά, Μέλι δάσους, θυμαριού και αγριοβοτάνων –όλα τους με τη γνώση του Μανώλη Στεφανάκη, ιδρυτικού μέλους, επίσης, της Επιστημονικής Μελισσοκομικής Εταιρείας Ελλάδος και τρίτη γενιά στην τέχνη της κρητικής μελισσοκομίας. Έχοντας… «κολλήσει» με το «Πευκοθύμαρο» είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω –και θα σας πω τη γνώμη μου και γι’ αυτά.

Πού θα βρείτε το μέλι «Πευκοθύμαρο»; Μα εκεί που αξίζει σε ένα καλό προϊόν: στα ράφια όλων των καλών παντοπωλείων.

 

//Μελισσοκομική Μονάδα Κρήτης «Μελίγυρις», Μπελιμπασάκη 9, Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, τηλ. 28910 29066.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top