Υλικά για 4 άτομα
2 μελιτζάνες
200 γρ. ζωμό κότας
100 γρ. σόγια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σουσάμι λευκό τοσταρισμένο
Φύλλα βασιλικού
Ξύσμα απο 2 λάιμ
80 γρ. ψίχα ψωμιού
Εκτέλεση
-Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον ζωμό κότας με την σόγια, το βούτυρο, την ζάχαρη και τις μελιτζάνες, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Βάζουμε ατομικά κάθε μισή μελιτζάνα στο πιάτο, πασπαλίζοντάς την με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι.
//Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ο σεφ του εστιατορίου Oozora. Το Oozora το καλοκαίρι λειτουργεί σε δυο χώρους: στον κήπο του Cash (Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772) και στο ξενοδοχείο «Santorini Secret» στην Οία της Σαντορίνης, τηλ. 22860 71210.
Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Παπανδρέου