Δημήτρης Κατριβέσης, Μελιτζάνα ιμάμ NikKei

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
φωτογραφία

«Πασπαλίζουμε την μελιτζάνα με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι»

Υλικά για 4 άτομα

2 μελιτζάνες
200 γρ. ζωμό κότας
100 γρ. σόγια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σουσάμι λευκό τοσταρισμένο
Φύλλα βασιλικού
Ξύσμα απο 2 λάιμ
80 γρ. ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

-Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον ζωμό κότας με την σόγια, το βούτυρο, την ζάχαρη και τις μελιτζάνες, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Βάζουμε ατομικά κάθε μισή μελιτζάνα στο πιάτο, πασπαλίζοντάς την με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι.

//Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ο σεφ του εστιατορίου Oozora. Το Oozora το καλοκαίρι λειτουργεί σε δυο χώρους: στον κήπο του Cash (Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772) και στο ξενοδοχείο «Santorini Secret» στην Οία της Σαντορίνης, τηλ. 22860 71210.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Παπανδρέου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top