Η ομάδα του The Clumsies ανεβαίνει στο ιστιοπλοϊκό και σαλπάρει για Κρήτη.

Eίναι κάτι παραπάνω από ένας ορισμός για τον γενέθλιο τόπο. Στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει πως στην Κρήτη υπάρχει ένα είδος φλόγας που ο ίδιος το ονομάζει ψυχή. Κάτι πολύ πιο ισχυρό από τη ζωή και το θάνατο.

Εξηγεί, δε, πως αυτό το ισχυρό στοιχείο εμπλουτίζεται από την υπερηφάνεια, την επιμονή, την ανδρεία των ανθρώπων του νησιού. Πρόκειται για κάτι ανεξίτηλο που την ίδια στιγμή σε κάνει να χαίρεσαι, αλλά και να τρέμεις που είσαι άνθρωπος. Αυτό είναι η Κρήτη και το μεγαλείο της.

Όποιος επιθυμεί να γνωρίσει την αυθεντική Κρήτη  πρέπει να διαγράψει από το μυαλό του την έννοια του τουρίστα που… επιτίθεται στο τοπίο. Η Κρήτη των βουνών και των χωριών  σε προδιαθέτει να γίνεις ένας ταξιδευτής, να μαγευτείς από τις σπάνιες ομορφιές της, να βιώσεις μια άλλη συνθήκη ζωής, να γευτείς την εμπειρία.

Ο Οίκος Metaxa, αποφάσισε από πέρυσι, παρέα με την ομάδα του Αθηναϊκού The Clumsies, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας μέσα από μοναδικές εμπειρίες και δημιουργίες. Η συνεργασία αυτή είναι ένας φόρος τιμής στην κοινή τους πατρίδα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της.

Οι  προσκεκλημένοι bartenders, εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, θα δημιουργήσουν από μοναδικά cocktails με METAXA 12 Αστέρων.

Κάπως έτσι, φέτος έρχεται η σειρά της Κρήτης. Ένα ιστιοπλοϊκό, με πλήρωμα πέντε κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο, σαλπάρει με προορισμό το νησί. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνουν τρεις στάσεις, σε τρεις εκπληκτικούς προορισμούς, για τρεις μοναδικές εμπειρίες.

Η φετινή εκδοχή είναι αφιερωμένη κατά κύριο λόγο σε bartenders από όλο τον κόσμο, και στα υψηλών προδιαγραφών masterclasses που θα προσφέρουν οι τρεις ανεπανάληπτες εμπειρίες. Οι κορυφαίοι προσκεκλημένοι bartenders, εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, θα δημιουργήσουν μοναδικά cocktails με METAXA 12 Αστέρων.

Ο Philip Bischoff, bartender του τρίτου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, το «Manhattan», στη Σιγκαπούρη.

Πρόκειται για μια σπάνια συγκυρία, καθώς οι bartenders, πέραν των αναμφίβολων ικανοτήτων τους, θα πάρουν έμπνευση από το φυσικό τοπίο σε κάθε μια από τις στάσεις που θα πραγματοποιήσουν. Στην πρώτη στάση έχει προβλεφθεί εξερεύνηση του φυσικού τοπίου της Κρήτης στο Daios Cove με τον Philip Bischoff.

Ένα ατμοσφαιρικό cocktail πάρτι, με θέα το ηλιοβασίλεμα στον παρθένο κόλπο του Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, με καλεσμένο τον Philip Bischoff, bartender του τρίτου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, το “Manhattan”, στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο “Four Seasons”, στην Μπανγκόκ, από τον Απρίλιο του 2019.

Η Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης.

Στη δεύτερη στάση έχει προγραμματιστεί να γίνει εξερεύνηση της Κρητικής γης στο Peskesi με το Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη. Ένα υψηλών προδιαγραφών masterclass στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi.

Τοποθετημένη προσεκτικά ανάμεσα στα κρητικά βουνά, η Βιολογική Φάρμα Peskesi, προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία όπου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν METAXA Signature cocktails από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής γης.

Ο Shingo Gokan, από το “Speak Low” της Σαγκάης.

Τέλος, στην τρίτη στάση, θα γίνει εξερεύνηση της νυχτερινής ζωής της Κρήτης στα Χανιά με τους Jillian Vose και Shingo Gokan. Η νύχτα ξεκινάει με μία παλλόμενη, κρητική, γαστρονομική εμπειρία, στο γραφικό λιμανάκι των Χανίων. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα πάρτι στο Café Boheme με καλεσμένους τους Shingo Gokan, από το “Speak Low” της Σαγκάη και Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης, παρέα με cocktails ΜΕΤΑΧΑ.

Εμπνευσμένοι από την πεμπτουσία των αρωμάτων και της ψυχής της Κρήτης, ο κάθε bartender, θα δημιουργήσει από πέντε μοναδικά METAXA cocktails. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα αγαπημένα ποτά των μεγάλων συγγραφέων.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top