_MG_0890A

Όταν ο καιρός το επιτρέπει, ανοίγει τελείως η τζαμαρία, δίνοντάς την αίσθηση πως βρίσκεσαι σ’ ένα τεράστιο μπαλκόνι και για κήπο έχεις ολόκληρο το πάρκο του Κεφαλαρίου.

Με συμμάχους τις πρώτες ζέστες και την ανοιξιάτικη διάθεση, ανηφορίσαμε στο καταπράσινο Κεφαλάρι και στο ανανεωμένο Mezzaluna: ο χώρος κομψός και ψηλοτάβανος δεν εκβιάζει επιφωνήματα θαυμασμού με την περίτεχνη διακόσμηση, αντιθέτως –με σοφή λιτότητα- φροντίζει να καθίσεις άνετα και να απολαύσεις ξεκούραστα την άπλετη θέα προς το το πάρκο από την τεράστια τζαμαρία.

Φωτεινό και ζεστό το μεσημέρι, επιβλητικό και ρομαντικό τα βράδια, το Mezzaluna φοράει κι αυτό τ’ ανοιξιάτικά του και -όποτε ο καιρός το επιτρέπει- ανοίγει τελείως την τζαμαρία, δίνοντάς την αίσθηση πως βρίσκεσαι σ’ ένα τεράστιο μπαλκόνι και για κήπο έχεις ολόκληρο το πάρκο του Κεφαλαρίου.

Το μενού που δημιούργησε ο ταλαντούχος Μανώλης Γαρνέλης (ο οποίος ανέλαβε προσφάτως την κουζίνα του Mezzaluna μετά από τετραετή θητεία στο Βαρούλκο) διακρίνεται από την ίδια νηφαλιότητα και το μέτρο που αποτυπώνεται στη διακόσμηση. Το νέο μενού είναι δημιουργικό, αλλά ισορροπημένο, και εκτελεσμένο με ακρίβεια.

unnamed

Ο ταλαντούχος σεφ Μανώλης Γαρνέλης ανέλαβε προσφάτως την κουζίνα του Mezzaluna μετά από τετραετή θητεία στο Βαρούλκο.

Ξεχωρίζει το “double cut” καρέ από αρνίσια παϊδάκια που ψήνονται ζουμερά και σερβίρονται πάνω σε κρέμα από porcini, με ολόκληρα ρεβίθια και καραμελωμένα κρεμμύδια. Όπως και τα πυκνής νοστιμιάς μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, πάνω σε όμορφα χυλωμένο ριζότο αρωματισμένο με κρόκο κοζάνης.

Mην παραλείψετε το γλυκό. Άλλωστε ο σεφ ξεκίνησε την καριέρα του ως ζαχαροπλάστης.

Αν επισκεφθείτε το Mezzaluna μεσημέρι, δοκιμάστε τη σαλάτα με το βασιλικό καβούρι (χωρίς τσιγκουνιές στην ποσότητά του), με al dente κινόα, αγγούρι julienne και αρωματική βινεγκρετ lemongrass -ένα ιδιαίτερα αρωματικό, ελαφρύ και φίνο πιάτο- ή την burrata (η εκμαυλιστική, κρεμώδης μοτσαρέλα που λειώνει, κυριολεκτικά, στο στόμα). Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε το γλυκό: ο σεφ ξεκίνησε την καριέρα του ως ζαχαροπλάστης. Ο αφρός espresso αποτελεί τον ιδανικό επίλογο, καθώς λαχταριστό μασκαρπόνε και κομμάτια μπισκότου και πικρής σοκολάτας, συνθέτουν μια εξαιρετική παραλλαγή στο κλασικό τιραμισού.

Αν πάλι αποφασίσετε να επισκεφτείτε το εστιατόριο Τετάρτη βράδυ, φροντίστε να κάνετε κράτηση, γιατί τα Wine Wednesdays που οργανώνει (με διαφορετικό κάθε φορά παραγωγό και ειδικά σχεδιασμένο μενού) έχουν –δικαίως- ζήτηση.

_MG_0984A

Τα πυκνής νοστιμιάς μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, πάνω σε όμορφα χυλωμένο ριζότο αρωματισμένο με κρόκο κοζάνης.

 

//Mezzaluna: Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

Tηλ. 210-6836828.

Facebook

Ανοικτά: Τρίτη – Κυριακή, 12:30 – 00:30

 

Διαβάστε ακόμα – Boracay: Αυτό είναι το sushi με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής στην πόλη;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top