Ο μέγας Michel Roux στην Αθήνα

Ο διάσημος chef οργανώνει δείπνα για τη βασίλισσα της Αγγλίας. Τώρα, έγινε τακτικός και στη Συγγρού.

 
AVENUE 01

Στην Αθήνα, θα τον βρείτε στο «Avenue», στο ξενοδοχείο Metropolitan, το οποίο διευθύνει μαζί με τον Ηλία Καριώτογλου.

«Κοίτα το, πόσο όμορφο ψάρι» μου λέει ο Michel Roux, καθώς θαυμάζει το λαβράκι που κρατά στα χέρια και ετοιμάζεται να το κόψει σε φέτες, για να το ψήσει. «Ένα λευκό Chablis θα του πήγαινε τέλεια» συμπληρώνει, σερβίροντάς μου ένα ποτήρι.

Μέχρι να ψηθεί, δοκιμάζουμε την υπέροχη σούπα μυδιών με κρέμα και κρόκο Κοζάνης, την οποία μόλις ετοίμασε ο συνεργάτης του chef Ηλίας Καριώτογλου. Σε λίγο, μου σερβίρει το λαβράκι και το συνοδεύει με πατζαρόφυλλα, ξινολάχανο, λιαστές τομάτες, πατάτες νέας γης και σάλτσα nantua. Το ψάρι είναι ζουμερό όσο χρειάζεται.

IMG_4084

Μου σερβίρει το λαβράκι και το συνοδεύει με πατζαρόφυλλα, ξινολάχανο, λιαστές τομάτες, πατάτες νέας γης και σάλτσα nantua.

«Πρέπει να σεβαστούμε αυτό το ψάρι, ώστε να μην χαθούν οι χυμοί και η γεύση του. Μας το ζητά το ίδιο το ψάρι, να εκτιμάμε αυτό που μας παρέχει η φύση, η ίδια η ζωή» σχολιάζει ο Roux, καθώς το δοκιμάζουμε.

Ο διάσημος chef διευθύνει το σούπερ εστιατόριο «Waterside Inn», στο Berkshire, λίγο έξω από το Λονδίνο. Η πελατεία του περιλαμβάνει γαλαζοαίματους και διασημότητες. Οργανώνει δείπνα έως και για την βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία είναι φανατική της γαλλικής κουζίνας.

Ο Michel Roux chef διευθύνει το σούπερ εστιατόριο «Waterside Inn», στο Berkshire, λίγο έξω από το Λονδίνο.

Στην Αθήνα έρχεται πολύ τακτικά στο εστιατόριο «Avenue», στο ξενοδοχείο Metropolitan, το οποίο διευθύνει μαζί με τον Ηλία Καριώτογλου, μαθητή του και πρώην chef στο «Waterside Inn». Μαζί ανανεώνουν συχνά το μενού του «Avenue» με πιάτα που αντανακλούν την εποχή τους.

Αυτήν την προ Χριστουγέννων περίοδο, στα ορεκτικά πρωταγωνιστούν τα ψητά χτένια, οι γαρίδες, τα σαλιγκάρια, το σουφλέ κατσικίσιου τυριού και, βέβαια, η κρεμμυδόσουπα, σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουζίνας.

AVENUE 04

Στο «Avenue», η γαλλική κουζίνα αποθεώνεται.

Στα κυρίως πιάτα, επέλεξαν φιλέτο πεσκανδρίτσας με σουβλάκι λαχανικών, αρνάκι με λευκά φασόλια ψητά κρεμμύδια και μελιτζάνα, μοσχαρίσιο φιλέτο με γεμιστό μανιτάρι και κονφί ραπανιού, χοιρινό φιλέτο με προσούτο και μεσογειακά λαχανικά. Και μια εξαιρετική πάπια πορτοκάλι με συνοδεία απο σπανάκι και πουρέ πατάτας με κόκκους μουστάρδας. Η λίστα κρασιών τους άρτια ενημερωμένη.

Στα επιδόρπια πρωταγωνιστούν η τάρτα σοκολάτας με σπιτικό σορμπέ βατόμουρου, η tarte tatin αχλαδιού με σπιτικό παγωτό βανίλιας και, φυσικά, η crème brulée, της οποίας είμαι φανατικός. Κρουστή, ζεστή επιφάνεια, αλλά δεμένη κρύα γεύση εσωτερικά. Σπάνια πετυχαίνει η αντίθεση. Εγώ θέλω το κουτάλι να ακούγεται όταν σπάει την κρούστα. Και στο «Avenue», η κουταλιά μού ακούστηκε μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Για κρατήσεις: 2109471000 ή [email protected]

//Το εστιατόριο «Avenue» βρίσκεται στο ξενοδοχείο Metropolitan, στη λεωφόρο Συγγρού 385. chandris.gr/metropolitanathens

 

Δείτε ακόμα: Alain Ducasse – O μετρ και η κοσμοθεωρία του. 

AVENUE 03

Cosy χώρος, με μοντέρνες πινελιές, που σε παραπέμπει όμως κατευθείαν στην ατμόσφαιρα του κλασικού γαλλικού bistrot

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro