AVENUE 01

Στην Αθήνα, θα τον βρείτε στο «Avenue», στο ξενοδοχείο Metropolitan, το οποίο διευθύνει μαζί με τον Ηλία Καριώτογλου.

«Κοίτα το, πόσο όμορφο ψάρι» μου λέει ο Michel Roux, καθώς θαυμάζει το λαβράκι που κρατά στα χέρια και ετοιμάζεται να το κόψει σε φέτες, για να το ψήσει. «Ένα λευκό Chablis θα του πήγαινε τέλεια» συμπληρώνει, σερβίροντάς μου ένα ποτήρι.

Μέχρι να ψηθεί, δοκιμάζουμε την υπέροχη σούπα μυδιών με κρέμα και κρόκο Κοζάνης, την οποία μόλις ετοίμασε ο συνεργάτης του chef Ηλίας Καριώτογλου. Σε λίγο, μου σερβίρει το λαβράκι και το συνοδεύει με πατζαρόφυλλα, ξινολάχανο, λιαστές τομάτες, πατάτες νέας γης και σάλτσα nantua. Το ψάρι είναι ζουμερό όσο χρειάζεται.

IMG_4084

Μου σερβίρει το λαβράκι και το συνοδεύει με πατζαρόφυλλα, ξινολάχανο, λιαστές τομάτες, πατάτες νέας γης και σάλτσα nantua.

«Πρέπει να σεβαστούμε αυτό το ψάρι, ώστε να μην χαθούν οι χυμοί και η γεύση του. Μας το ζητά το ίδιο το ψάρι, να εκτιμάμε αυτό που μας παρέχει η φύση, η ίδια η ζωή» σχολιάζει ο Roux, καθώς το δοκιμάζουμε.

Ο διάσημος chef διευθύνει το σούπερ εστιατόριο «Waterside Inn», στο Berkshire, λίγο έξω από το Λονδίνο. Η πελατεία του περιλαμβάνει γαλαζοαίματους και διασημότητες. Οργανώνει δείπνα έως και για την βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία είναι φανατική της γαλλικής κουζίνας.

Ο Michel Roux chef διευθύνει το σούπερ εστιατόριο «Waterside Inn», στο Berkshire, λίγο έξω από το Λονδίνο.

Στην Αθήνα έρχεται πολύ τακτικά στο εστιατόριο «Avenue», στο ξενοδοχείο Metropolitan, το οποίο διευθύνει μαζί με τον Ηλία Καριώτογλου, μαθητή του και πρώην chef στο «Waterside Inn». Μαζί ανανεώνουν συχνά το μενού του «Avenue» με πιάτα που αντανακλούν την εποχή τους.

Αυτήν την προ Χριστουγέννων περίοδο, στα ορεκτικά πρωταγωνιστούν τα ψητά χτένια, οι γαρίδες, τα σαλιγκάρια, το σουφλέ κατσικίσιου τυριού και, βέβαια, η κρεμμυδόσουπα, σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουζίνας.

AVENUE 04

Στο «Avenue», η γαλλική κουζίνα αποθεώνεται.

Στα κυρίως πιάτα, επέλεξαν φιλέτο πεσκανδρίτσας με σουβλάκι λαχανικών, αρνάκι με λευκά φασόλια ψητά κρεμμύδια και μελιτζάνα, μοσχαρίσιο φιλέτο με γεμιστό μανιτάρι και κονφί ραπανιού, χοιρινό φιλέτο με προσούτο και μεσογειακά λαχανικά. Και μια εξαιρετική πάπια πορτοκάλι με συνοδεία απο σπανάκι και πουρέ πατάτας με κόκκους μουστάρδας. Η λίστα κρασιών τους άρτια ενημερωμένη.

Στα επιδόρπια πρωταγωνιστούν η τάρτα σοκολάτας με σπιτικό σορμπέ βατόμουρου, η tarte tatin αχλαδιού με σπιτικό παγωτό βανίλιας και, φυσικά, η crème brulée, της οποίας είμαι φανατικός. Κρουστή, ζεστή επιφάνεια, αλλά δεμένη κρύα γεύση εσωτερικά. Σπάνια πετυχαίνει η αντίθεση. Εγώ θέλω το κουτάλι να ακούγεται όταν σπάει την κρούστα. Και στο «Avenue», η κουταλιά μού ακούστηκε μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Για κρατήσεις: 2109471000 ή [email protected]

//Το εστιατόριο «Avenue» βρίσκεται στο ξενοδοχείο Metropolitan, στη λεωφόρο Συγγρού 385. chandris.gr/metropolitanathens

 

Δείτε ακόμα: Alain Ducasse – O μετρ και η κοσμοθεωρία του. 

AVENUE 03

Cosy χώρος, με μοντέρνες πινελιές, που σε παραπέμπει όμως κατευθείαν στην ατμόσφαιρα του κλασικού γαλλικού bistrot

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top