Το Minu άνοιξε τις πόρτες του στις 14 του Ιανουαρίου στη Σαρρή.

Minutiae σημαίνει μικρολεπτομέρειες και για την νέα άφιξη στην ολοένα ανανεωμένη γειτονιά του Ψυρρή, φαίνεται πως αυτές είναι που κάνουν την διαφορά.

Το Minu άνοιξε τις πόρτες του στις 14 του Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Σαρρή, στο νούμερο 50. Σκοπός του υπήρξε ο επαναπροσδιορισμός του όρου «living store», ή αλλιώς η δημιουργία ένας χώρου έμπνευσης, χαλάρωσης και αγορών on the spot κάθε αντικειμένου που βρίσκεται μες στο κατάστημα βρώσιμο ή απλώς διακοσμητικό. Το κατάστημα που έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την σύμπραξη των ιδιοκτητών και των αρχιτεκτονικών γραφείων Qoop και του Hyle desingstudio.

Σκοπός του μαγαζιού υπήρξε ο επαναπροσδιορισμός του όρου «living store», ή αλλιώς η δημιουργία ένας χώρου έμπνευσης, χαλάρωσης και αγορών on the spot.

Γεμάτο φως και φυσικά υλικά, στο Minu το βλέμμα του επισκέπτη έλκεται από πολλά ερεθίσματα και οδηγείται συχνά προς τα πάνω, στην ενδιαφέρουσα ξύλινη οροφή, αλλά και τα πρωτότυπα φωτιστικά και, βέβαια, τα φυτά εσωτερικού χώρου που προσδίδουν φρεσκάδα και ταιριάζουν πολύ με το ανοιχτόχρωμο φόντο που επικρατεί.

Όλα τα εκθέματα είναι και προς χρήση κατά την διάρκεια της παραμονής σας στον χώρο.

Θα βρείτε μέσα έπιπλα, φωτιστικά, καθημερινά αντικείμενα σκανδιναβικών οίκων (Ferm living, Bolia, Normann Copenhagen, Moebe, Pikaplant), φυτά εσωτερικού χώρου, table books και φυτά εσωτερικού χώρου. «Plants,  Objects, Café» είναι η «λεζάντα» του και η ποικιλία σε συνδυασμό με την ποσότητα των αντικειμένων που διατίθενται την επιβεβαιώνει ξεπερνώντας, ενίοτε, τις προσδοκίες.

«Plants,  Objects, Café» είναι η «λεζάντα» του μαγαζιού.

Όλα τα εκθέματα είναι και προς χρήση κατά την διάρκεια της παραμονής σας στον χώρο, εάν αποφασίσετε να γευτείτε ένα τσάι, τον καφέ, το κρασί σας ή κάποιο από τα χειροποίητα γλυκά. Τα αφράτα cakes έχουν αρχίσει ήδη να «παίζουν» δυνατά στα social media και είναι τόσο νόστιμα όσο δείχνουν.

Όλα τα εκθέματα είναι και προς χρήση κατά την διάρκεια της παραμονής σας στον χώρο.

Το Minu έχει μια ξεχωριστή θέση στην φιλοσοφία του για την τέχνη και, θεωρώντας την αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, την θέτει στο προσκήνιο. Έτσι, φιλοξενεί, εκθέτει και διαθέτει πρωτότυπα έργα Ελλήνων εικαστικών. Τις εκθέσεις αντιγράφων ή πρωτοτύπων επιμελείται ο εικαστικός Απόλλων Γλύκας.

Το Minu έχει μια ξεχωριστή θέση στην φιλοσοφία του για την τέχνη.

Ένας εκ των ιδιοκτητών και εμπνευστής του concept store, Γιώργος Σύρμας, οραματίστηκε έναν υβριδικό χώρο που συνδυάζει πρακτικότητα και design, βασισμένος στην προσωπική του ματιά και εμπειρία στην εστίαση. Φαίνεται πως το Minu έχει όλα τα φόντα για να διακριθεί ανάμεσα στις εκατοντάδες επιλογές εξόδου και αγοράς, όπως επίσης να αναχθεί σε official στέκι smart Αθηναίων που, από περαστικοί, θα γίνουν σταδιακά θαμώνες.

 

//ΙNFO

Minu, Σαρρή 50, Ψυρρή, 21 0323 2022

 

Διαβάστε ακόμα: Άνοιξε το μεγαλύτερο Cultivos στο Κολωνάκι και ο καφές του είναι έξοχος.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top