«Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα».

«Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα».

Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, στην Ερμού, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αβησσυνίας έχει ανοίξει το Mirch. Εδώ τρώω –και μου αρέσει πολύ– ένα σουβλάκι διαφορετικό από τα άλλα.

Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μου αρέσει να βλέπω τις κινήσεις του μάγειρα. Τη στιγμή της παραγγελίας απλώνουν την πίτα ναν πάνω σε ένα πανί και, αφού την τραβήξουν όσο χρειάζεται, την κολλάνε στα τοιχώματα του παραδοσιακού τους φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα. Το κοτόπουλο, μαριναρισμένο με μπαχαρικά tikka masala, το ψήνουν επίσης μέσα στο φούρνο, αφού πρώτα το έχουν περάσει σε μεγάλες σούβλες. Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα.

DSC_8146

«Η κουζίνα είναι ανοιχτή, μου αρέσει να βλέπω τις κινήσεις του μάγειρα».

Η τιμή φαίνεται τσιμπημένη, αλλά δεν είναι. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο τυλιχτά μαζί, πολύ χορταστικά. Εγώ τρώω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο το μοιράζομαι με ένα φίλο ή το κρατάω για μετά.

//Mirch, Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3239759.

Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι ο head chef των εστιατορίων Kiku Athens, Kiku Mykonos και Cavo Tagoo.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αγαπημένο τυλιχτό του «σουβλακομανή» Μάνου Βουλαρίνου –και μπράβο του!

DSC_8140

«Εδώ τρώω –και μου αρέσει πολύ– ένα σουβλάκι διαφορετικό από τα άλλα».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top