Με πίτα ινδική, και πικάντικο κοτόπουλο!

«Το "δικό μου’’ σουβλάκι είναι ινδικό. Και πολύ χορταστικό», λέει ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς. «Τρώω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο το μοιράζομαι με ένα φίλο ή το κρατάω για μετά».

 
«Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα».

«Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα».

Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, στην Ερμού, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αβησσυνίας έχει ανοίξει το Mirch. Εδώ τρώω –και μου αρέσει πολύ– ένα σουβλάκι διαφορετικό από τα άλλα.

Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μου αρέσει να βλέπω τις κινήσεις του μάγειρα. Τη στιγμή της παραγγελίας απλώνουν την πίτα ναν πάνω σε ένα πανί και, αφού την τραβήξουν όσο χρειάζεται, την κολλάνε στα τοιχώματα του παραδοσιακού τους φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα. Το κοτόπουλο, μαριναρισμένο με μπαχαρικά tikka masala, το ψήνουν επίσης μέσα στο φούρνο, αφού πρώτα το έχουν περάσει σε μεγάλες σούβλες. Η πίτα γεμίζει με το αρωματικό κοτόπουλο και μετά προσθέτουν μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σάλτσα με μαρούλι και δυόσμο. Το κοτόπουλο είναι λίγο πικάντικο, αλλά το γιαούρτι σβήνει ωραία την κάψα.

DSC_8146

«Η κουζίνα είναι ανοιχτή, μου αρέσει να βλέπω τις κινήσεις του μάγειρα».

Η τιμή φαίνεται τσιμπημένη, αλλά δεν είναι. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο τυλιχτά μαζί, πολύ χορταστικά. Εγώ τρώω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο το μοιράζομαι με ένα φίλο ή το κρατάω για μετά.

//Mirch, Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3239759.

Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι ο head chef των εστιατορίων Kiku Athens, Kiku Mykonos και Cavo Tagoo.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αγαπημένο τυλιχτό του «σουβλακομανή» Μάνου Βουλαρίνου –και μπράβο του!

DSC_8140

«Εδώ τρώω –και μου αρέσει πολύ– ένα σουβλάκι διαφορετικό από τα άλλα».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro