FRONTAL 001

Εντυπωσιακά στιβαρό γκρουπ, κορυφαίο μπρούντζινο boiler για τέλεια διατήρηση της θερμοκρασίας, αντλία επαγγελματικών προδιαγραφών και περίβλημα στρατιωτικών αντοχών συνθέτουν ένα τανκ 15 κιλών που θαρρείς ότι είναι φτιαγμένο για να αντέξει 30 χρόνια πολέμων στην Μέση Ανατολή!

Υπάρχουν μηχανές πολύ πιο ακριβές, εντυπωσιακές και sexy από την πρόταση της Rancillio, ωστόσο η Miss Silvia μπορεί να σου «τριφτεί» όπως καμία άλλη, αφού είναι γεμάτη νάζι παρόλο το παλιομοδίτικο look της. Βέβαια το τελευταίο αντικατοπτρίζει όλη την ιταλική μαστοριά στο μοντέρνο-ρετρό, με μια εξ’ ολοκλήρου inox τετράγωνη κατασκευή και υπερμεγέθεις διακόπτες και χειριστήρια.

Η μηχανή δεν διαθέτει fancy κουμπιά και digital οθόνες, ούτε και δοσομετρητές για τη μονή ή τη διπλή δόση. Απούσα είναι ακόμα και η προειδοποιητική λυχνία για το άδειασμα του δοχείου του νερού. Είναι δηλαδή το Espresso-machine ανάλογο μιας Ferrari F430 Scuderia με τα δανεισμένα από το Punto χειριστήρια του κλιματιστικού και την σκοινένια θηλιά για το άνοιγμα της πόρτας.

Όπως όμως το κόκκινο άτι τα θυσιάζει όλα στο βωμό της ταχύτητας, έτσι και η καθαρόαιμη Rancillio τα θυσιάζει όλα στο βωμό ενός τέλειου εσπρέσο. Για αυτό και δεν φείδεται κόστους εκεί που πραγματικά μετράει: εντυπωσιακά στιβαρό γκρουπ, κορυφαίο μπρούντζινο boiler για τέλεια διατήρηση της θερμοκρασίας, αντλία επαγγελματικών προδιαγραφών και περίβλημα στρατιωτικών αντοχών συνθέτουν ένα τανκ 15 κιλών που θαρρείς ότι είναι φτιαγμένο για να αντέξει 30 χρόνια πολέμων στην Μέση Ανατολή!

Η Miss Silvia είναι το Espresso-machine ανάλογο μιας Ferrari F430 Scuderia. Για αυτό και, στο βωμό ενός τέλειου εσπρέσο, δεν φείδεται κόστους εκεί που πραγματικά μετράει.

Δεν ξέρω τις επιδόσεις της Miss Silvia στην παρασκευή ενός καπουτσίνο, αν και οι ανά τον κόσμο κριτικές μιλούν για την καλύτερη κρέμα της αγοράς. Μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι προσφέρει εκπληκτικούς εσπρέσο. Ή, για την ακρίβεια, εσπρέσο τόσο εκπληκτικούς όσο επιτρέπει η ποιότητα και το κόψιμο του καφέ.

Όπως όλες οι οικιακές μηχανές, έτσι και αυτή προτιμά ιδιαίτερα την παρασκευή διπλής δόσης σε σχέση με τη μονή. Κατά τα άλλα, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να φροντίσει ώστε να υπάρχει νερό στο δοχείο, να προθερμάνει τη μηχανή για 30 λεπτά, να σφίξει γερά το γκρουπ στην κεφαλή και να σταματήσει χειροκίνητα την ροή την κατάλληλη στιγμή. Τότε στο φλιτζάνι του θα βρεθεί ένας φοβερά πυκνός καφές με παχύ καϊμάκι, μεθυστικό άρωμα και έντονη, μακριά γεύση.

Όμως η Miss Silvia, εκτός από ερωμένη, είναι παράλληλα και η τέλεια καθηγήτρια του σεξ! Προσφέρει έναν ατέλειωτο κύκλο επιμορφωτικών μαθημάτων, κι αυτό γιατί έχει την μοναδική ικανότητα να διαχειρίζεται με μοναδική ευαισθησία κάθε κίνηση και επιλογή του συντρόφου της. Ένα επιπλέον γραμμάριο καφέ, ένα επιπλέον κιλό στην πίεση, ένα χιλιοστό διαφορά στο πάτημα, ένας επιπλέον βαθμός στην θερμοκρασία του νερού θα αποτυπωθούν σε κάθε σταγόνα, μεταμορφώνοντας κάθε φίλο του καφέ σε έναν ικανότατο home barista.

Έτσι το εξαιρετικό μπορεί να έρχεται εύκολα με την Miss Silvia, όμως όσα περισσότερα δίνει κανείς σε αυτό το εργαλείο παρασκευής καφεϊκής ηδονής, τόσο περισσότερο αποζημιώνεται με φοβερό γευστικό βάθος και ατέλειωτη επίγευση. Αυτή η στενή επαφή με το χρήστη και η πεποίθηση του τελευταίου ότι μπορεί να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού εξηγεί τις αμέτρητες αναφορές, τα εκατομμύρια άρθρα και τους τόνους των πειραμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου οι ανά την υφήλιο βαρεμένοι home barista να πάρουν τα μέγιστα από την Miss Silvia.

Όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι σε αυτή τη σχέση η Ιταλιάνα ερωμένη θα έχει πάντα το πάνω χέρι, καίγοντας τις καρδιές όσων επιχειρήσουν να τη χαϊδέψουν και κάνοντάς τες να μοιάζουν με παρακαβουρντισμένους κόκκους!

 

Rancillio Miss Silvia, Εισαγωγέας Taloumis Family, 210 6218172.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top