Επτά σπουδαίοι σεφ θα συνομιλήσουν γευστικά στο 4ο Culinary Journeys Series του Daios Cove.

Πόση γεύση Παρισιού, Σάο Πάολο και Φλωρεντίας μπορεί να χωρέσει στην Κρήτη; Η απάντηση δεν είναι είναι τόσο δύσκολη: η υψηλή γαστρονομία είναι μια άλλη μορφή γεωγραφίας που ενώνει τόπους, δημιουργικές ιδέες και διακεκριμένους σεφ. Αυτό ακριβώς που φιλοδοξεί να κάνει η 4η διοργάνωση Culinary Journeys Series που φιλοξενείται στο Daios Cove.

Κρίνοντας από τα προηγούμενα τρία γαστρονομικά φεστιβάλ και το πώς εξελίχθηκαν, βάσιμα μπορούμε να πούμε πως το line-up των προσκεκλημένων, το επίπεδο των γεύσεων, αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού προοιωνίζονται μια θερινή γιορτή της γεύσης που θα ενορχηστρώνεται από βραβευμένους με αστέρια Michelin και άλλους διακεκριμένους σεφ, από κορυφαία διεθνή και αθηναϊκά εστιατόρια.

Ενα από τα πιάτα του Παύλου Κυριάκη.

Το Culinary Journeys Series είναι αυτό ακριβώς που λέει: ένα ταξίδι στην επικράτεια των γεύσεων.

Εδώ ακριβώς προκύπτει και το ενδιαφέρον του πράγματος: το πώς διαφορετικές κουζίνες, υλικά και φιλοσοφίες μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν γέφυρες. Το Culinary Journeys Series είναι αυτό ακριβώς που λέει: ένα ταξίδι στην επικράτεια των γεύσεων.

Μια από τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη.

Κάπως έτσι, από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την προωθημένη βραζιλιάνικη κουζίνα, από την παιχνιδιάρικη και πολύχρωμη κουζίνα που τρέφεται από τοπικά υλικά μέχρι την αξέχαστη ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean restaurant του γνωστού για την γαστρονομική κουλτούρα του θέρετρου στην Κρήτη, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Mε την υπογραφή του διάστερου Amaury Bouhours.

Το Daios Cove φιλοξενεί έξι αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ στο τιμόνι.

Οι σεφ που μετέχουν είναι ένας κι ένας και όλοι μαζί συγκροτούν μια ομάδα ιδιαίτερη, νεωτεριστική και δημιουργική. Το 4ο Culinary Journeys Series ξεκίνησε με τον διάστερο Chef de Cuisine στο Le Meurice του Παρισιού, Amaury Bouhours. Ο επίσης βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin,  βραζιλιάνος σεφ Alex Atala του εστιατορίου D.O.M. στο Σάο Πάολο, ακολουθεί στο τέλος του μήνα. Στις αρχές Ιουλίου, τη σκυτάλη παίρνει ο Executive Chef του Domaine de Primard κοντά στο Παρίσι, Romain Meder.

Πάνω από αριστερά προς τα δεξιά: Γκίκας Ξενάκης, Παύλος Κυριάκης, Karime López και Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Κάτω από αριστερά προς τα δεξιά: Alex Atala, ο Amaury Bouhours και ο Romain Meder.

Και ακόμα, αναμένονται οι εξής εκλεκτοί δημιουργοί: Η Co-Executive Chef Karime López του πρώτου Gucci Osteria στη Φλωρεντία που απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2020. Ο Head Chef στο φημισμένο Aleria, Γκίκας Ξενάκης, που βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο. Ο Executive Chef του Zillers Athens Boutique Hotel, Παύλος Κυριάκης και ο βραβευμένος ως καλύτερος Pastry Chef το 2019 στα βραβεία FNL και ως Pastry Chef της χρονιάς το 2020 από το Gault & Millau Hellas, Σπύρος Πεδιαδιτάκης του Οurse.

Με θέα το γαλάζιο της Κρήτης.

Το Daios Cove φιλοξενεί έξι αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ στο τιμόνι. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Και ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε σημεία όπως η εξαιρετική Taverna: Φαγητό φωτεινό και μερακλίδικο, με ευανάγνωστη πρώτη ύλη, μακρυά από ξενοδοχειακά κλισέ. Ή το πολύ ελκυστικό Beach House που προσφέρει ένα sexy και comfort μενού με ελληνική βάση και λατινοαμερικάνικα αρώματα.

Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, έξι ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις.

To Daios Cove, άνωθεν.

Ολα αυτά, βεβαίως, συμβαίνουν σε ένα resort έκτασης 205 στρεμμάτων που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και βίλες με κάθε κατάλυμα να διαθέτει απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του ιδιωτικού όρμου και του Αιγαίου. Ο κάθε χώρος διαμονής διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο, king-size κρεβάτια, μπαλκόνια και κήπους, ακόμη πολλά διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα ενισχύοντας την απόλαυση των διακοπών.

Μια από τις θαυμαστές πισίνες του resort.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ακόμα τον νέο χώρο ευεξίας και καινοτομίας του KĒPOS by Goco, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία με άμμο που προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων.

Το Ocean restaurant.

Κεντρική θέση στη φιλοσοφία φιλοξενίας του Daios Cove έχουν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αισθητική που ανανεώνεται χρόνο με το χρόνο, από το… τζεημσμποντικό ξεκίνημα πριν μερικά χρόνια, μέχρι την πιο μποέμ, ελαφρώς μυκονιάτικη σημερινή του αύρα. Από το εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean, που σερβίρει γεύσεις με την υπογραφή της ομάδας Ducasse Conseil (του θρυλικού Alain Ducasse) έως τον μινιμαλιστικό χώρο του Culinary School και τα έργα τέχνης της Saatchi Art, κάθε σημείο και κάθε χώρος έχει δημιουργηθεί για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

 

Το πρόγραμμα του γαστρονομικού φεστιβάλ

-5 ΙΟΥΝΙΟΥ: Amaury Bouhours – Le Meurice, Παρίσι.
-28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ: Alex Atala – D.O.M., Σάο Πάολο.
-8 ΙΟΥΛΙΟΥ: Romain Meder – Domaine de Primard, Παρίσι.
-21 & 22 ΙΟΥΛΙΟΥ: Karime López – Gucci Osteria, Φλωρεντία.
-10 & 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Γκίκας Ξενάκης – Aleria Restaurant, Αθήνα.
-18 & 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Παύλος Κυριάκης – The Zillers, Αθήνα.
-8 & 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Σπύρος Πεδιαδιτάκης – Ourse, Αθήνα.

 

⇒ Υ.Γ. Στις 25 με 28 Αυγούστου, στο Daios Cove διοργανώνεται το γαστρονομικό -και όχι μόνο- summer party με καλεσμένο σεφ με 3 aστέρια Michelin, τον περίφημο Christian Le Squer του εστιατορίου Le Cinq, στο Παρίσι. Περισσότερα γι αυτή την άφιξη, προσεχώς!

 

Διαβάστε ακόμα: Στο rooftop του «Point-A» για κορυφαία θέα και φιλόδοξο μενού.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top