Πού πάει για σφολιάτες ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς;

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς μας κατευθύνει στα μέρη στα οποία κάνει τα ψώνια του ή επισκέπτεται για πρωινό και street food.

Το φθινόπωρο του 2023 άνοιξε το εστιατόριό του στο Παγκράτι, το Ex Machina, και έφερε μια νέα γαστρονομική πρόταση και στη γειτονιά, αλλά και στην Αθήνα. Fine dining εκτελέσεις, μπιστρό λογική και τιμές. Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι σταθερά πλέον ένας από τους σεφ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αθηναϊκής γευσιγνωσίας, που θέλει πάντα να βλέπει τι έχει προσθέσει και διαφοροποιήσει στο Ex Machina. Θέλοντας να αντιληφθούμε τη φιλοσοφία του γύρω από τη μαγειρική, τον ρωτήσαμε από πού ψωνίζει για το σπίτι, όταν δηλαδή καλείται να μαγειρέψει για τη γυναίκα και το παιδί του και μας είπε τα δικά του μέρη, θέλοντας να κρατήσει κάποια στην ανωνυμία, ειδάλλως θα έπαυαν να είναι μυστικά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EX MACHINA / food with a backstory (@exmachina.athens)

Πες μας σεφ…

Από πού ψωνίζεις κρέας για το σπίτι: Κρέας ψωνίζουμε από το κρεοπωλείο της γειτονιάς, στηρίζουμε την αγορά εκεί και τα ψώνια αφορούν ό,τι βρίσκει κανείς σε ένα σπίτι, κιμά, κοτόπουλο, λίγο μοσχάρι.

Πού θα πας για ψάρια και θαλασσινά για το σπίτι: Αν πάρω ψάρια για το σπίτι πάω στην λαχαναγορά του Ρέντη στον Ροκκάκη. Τα καλύτερα ψάρια της αγοράς.

📍2η Λαχαναγορά, Ρέντη

Τα ψάρια και θαλασσινά είναι το στοιχείο του σεφ.

Από πού ψωνίζεις φρούτα και λαχανικά: Φρούτα και λαχανικά από τον μανάβη μου τον Γιώργο στο Παγκράτι, στα Μαναβάκια, που είναι και ο μανάβης του Ex Machina. Πάντα προσεγμένα, φρέσκα και νόστιμα και το ιδιαίτερο είναι ότι το μαγαζί λειτουργεί 24/7, άρα μπορείς να πας για φρούτα και τα μεσάνυχτα.

📍Φιλολαόυ 17, Παγκράτι

Πού πας για προϊόντα deli: Nora’s Deli Κολωνάκι. Εγγύηση. Παίρνω γαλλικά τυριά και τερίνες φουά-γκρα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nora’s Deli (@noras_deli)

📍Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι

Αγαπημένο μέρος για καφέ ή/και πρωινό ή/και σφολιάτες: Αγαπάμε και στηρίζουμε Feelings και More Feelings στο Κουκάκι του Αλέξανδρου Κόνιαρη. Δοκιμάστε τα όλα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦίΛΙΝΓΚΣ (@feelings.ath)

📍Αναστάσιου Ζίννη 34, Κουκάκι

Αγαπημένο σου street food και πού πας για να το γευτείς: Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώω street food τελευταία αλλά αν έτρωγα θα ήταν σουβλάκι από Λευτέρη Πολίτη στην Ομόνοια.

📍Σατωμβριάνδου 20, Ομόνοια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top