Ροδάκινα: Έρχεται η εποχή τους, και φυσικά τα προτιμούμε βιολογικά. (Φωτό: unsplash.com).

Ποτέ άλλοτε μια λέξη δεν έχει μεταφερθεί τόσο πολύ από στόμα σε στόμα, δεν έχει γίνει «σημαία» μεγάλων εταιριών, βασικών στόχος κυβερνήσεων, αλλά και καταναλωτικό «ήθος» μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού. Το να μιλήσεις σήμερα για «βιωσιμότητα» είναι σαν να ανοίγεις μια συζήτηση, στην οποία θα τους βρεις σχεδόν όλους, θετικούς συνομιλητές σου.

Μπορεί και παλαιότερα να συνέβαινε, αλλά στις μέρες μας ο βαθμός συνειδητοποίησης είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλός. Το ερώτημα του τι πρέπει να τρώμε για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις σε τι περιβάλλον αναπτύχθηκαν τα λαχανικά που θα μπουν στο πιάτο σου ή πώς τράφηκε το ζώο που θα καταναλώσεις.

Πέρυσι το καλοκαίρι, σε μια μεγάλη καμπάνια που έκανε η βρετανική κυβέρνηση υπέρ των βιολογικών προϊόντων έθεσε το θέμα στις σωστές βάσεις. Όπως είχε σημειώσει ο επικεφαλής του προγράμματος και στέλεχος του Sustainable Food Trust, οι καταναλωτές οφείλουν να κατανοήσουν την «ιστορία» που υπάρχει πίσω από αυτό που τρώνε. Είτε πρόκειται για φυτό είτε για ζώο. «Αν γνωρίζετε ποιος παρήγαγε την τροφή σας, τότε αυτοί είναι υπόλογοι απέναντί ​​σας και είναι πιο πιθανό να νοιαστούν».

Είναι το ίδιο σημαντικό, επομένως, να γνωρίζεις σε τι περιβάλλον αναπτύχθηκαν τα λαχανικά που θα μπουν στο πιάτο σου ή πώς τράφηκε το ζώο, το οποίο στη συνέχεια θα καταναλώσεις. Δεν είναι μια διόλου άχρηστη πληροφορία, αλλά κάτι που πλέον οφείλει να μας αφορά ως καταναλωτές, αλλά και ως πολίτες.

Άλλο φαστ φουντ, άλλο ένα σπιτικό σάντουιτς με ζυμωτό ψωμί και λαχανικά, τυρί και αλλαντικά βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. (Φωτό: unsplash.com).

Μόνο αντιμετωπίζοντας το θέμα διατροφή από τη… ρίζα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μπορούμε να βρούμε τη σωστή οδό προς τα βιολογικά προϊόντα. Eπί παραδείγματι: στα βιολογικά δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα ή χημικά παρασκευάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής και της ανάπτυξης. Άρα, γνωρίζουμε τι τρώμε. 

Δεν χρειάζεται πολλή θεωρία και φιλοσοφία για να κατανοήσει κανείς πως η επιλογή των προϊόντων παίζει καθοριστικό ρόλο.

Δεν πρόκειται πλέον για νέα τάση, ούτε για ένα παροδικό hype, στο οποίο θα «πέσουμε» και σύντομα θα ξεχάσουμε. Ο πλανήτης δεν πρόκειται να μας ξεχάσει, ούτε και η φύση που εμείς οι άνθρωποι έχουμε κατασπαταλήσει επί μακρόν.

Ξεκινάμε με απλά καθημερινά βήματα: Δεν χρειάζεται πολλή θεωρία και φιλοσοφία για να κατανοήσει κανείς πως η επιλογή των προϊόντων παίζει καθοριστικό ρόλο. Είμαστε οι επιλογές μας, επομένως καλό είναι να τις κάνουμε με το σωστό κριτήριο.

Στο Βιολογικό Χωριό, μπαίνεις στη λογική ενός νέου τρόπου ζωής.

Το να επιλέξεις να πας στο Βιολογικό Χωριό, τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας, με 23 καταστήματα στην Αττική, 1 στην Πάτρα και 1 στην Λάρισα, είναι μια απόφαση που μπορείς να προσμετρήσεις στα θετικά σου. Σαν μια επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας.

Oύτε αυτό είναι θεωρητικό, καθώς στο Βιολογικό Χωριό ξεκινάς πρακτικά έναν νέο τρόπο ζωής, με αφετηρία μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο διατροφής. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως φροντίζεις τον εαυτό σου, ενισχύεις το well-being, χρησιμοποιείς οικολογικά προϊόντα και συμβάλλεις με τον τρόπο σου στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια ολιστική φιλοσοφία διότι το τι τρώμε έχει πρωτεύουσα σημασία. Είτε πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα του Βιολογικού Χωριού είτε μέσω του e-shop, μπορούμε να βρούμε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, keto, xωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, όλα υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είδη προσωπικής υγιεινής και συμπληρώματα διατροφής.

Βιολογικό κρέας και τα βιολογικά πουλερικά, ονομάζονται εκείνα που τρέφονται με βιολογικές τροφές και μόνο.

Ακόμα και τα σνακ -ιδίως τα σνακ θα έλεγε κανείς- μπορούν και πρέπει να είναι βιολογικής προέλευσης. (Φωτό: unsplash.com).

Σημειώστε πως τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι εκείνα που καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων για την καταπολέμηση των εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων. Όσο για το βιολογικό κρέας και τα βιολογικά πουλερικά, ονομάζονται εκείνα που τρέφονται με βιολογικές τροφές και μόνο. Εδώ οι ορισμοί δεν είναι απλή… φιλολογία, αλλά απαιτούν συστηματική πιστοποίηση.

Ακόμη και να μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι το ένα προϊόν και τι άλλο (λογικό), το εξειδικευμένο προσωπικό του Βιολογικού Χωριού θα μας προτείνει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και μία πλήρη γκάμα προϊόντων ειδικής διατροφής, βοηθώντας μας να εντάξουμε την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά μας.

 

// Ανακαλύψτε ένα Βιολογικό Χωριό δίπλα σας: Αγ. Παρασκευή, Άλιμος, Αμπελόκηποι, Βούλα, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Γλυφάδα κέντρο, Δροσιά, Ηλιούπολη, Κολωνάκι, Λυκόβρυση, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Πειραιάς κέντρο, Περιστέρι, Χολαργός, Ψυχικό, Πάτρα (Κορίνθου 221-223), Λάρισα (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 95-97).

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε στο Instagram @biologikoxorio, Facebook Βιολογικό Χωριό ή επισκεφτείτε το site biologikoxorio.gr για να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα των προϊόντων.

#biologikoxorio #allazoumetonkosmo

 

Διαβάστε ακόμα: «Βιολογικό Χωριό». Για vegans, foodies και -προπαντός- καταναλωτές με άποψη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top